Je môj 20-mesačný syn naozaj vysoký?
Aké sú vaše deticky na porovnanie len? Pride mi veľmi vysoký od druhých deti😂😮💨
teraz ma 174cm, uz nerastie. za t druhej dcere musela pichat rastovy hormon od 4r, ta mala v 2r sotva 77cm, teraz 160cm a uz nerastie
moja dcera drobna, v 20m asi 78cm, ma 3 dg, kde je porucha rastu a po opakovani testu na rastovy hormon od 12,5r pichame. teraz ma 150cm a 13,5r a teda bude mat zrejme konecnu vysku medzi 155-158cm. myslim si. uz asi dlho rast nebude.
synovec mal v 20m medzi 89-90cm.
Najmladší má 18 mesiacov a 82 cm,narodil sa 44 cm..a napriek tomu medzi rovesníkmi vyzerá takmer najvyšší ..dcéra mala v troch rokoch 93 CM a už vtedy lekár povedal ,že je vysoká a bude vyššia .ma 17 rokov a 175 cm..
Áno, sú z tých vyšších. Všade kam prídeme, mu tipujú 3 roky.
Môj má 20m a 92/93 cm. Ale ja a hlavne manžel je veľmi vysoký, celkovo všetci v rodine sú, takže má byť po kom.
@andulka1988 ste robili aj nejaké testy u pedi? Lebo nás ešte len bude mať 5 a ma okolo 122cm...ale zas aj my sme vysoký.. tak preto sa pýtam,že či je nutné dávať robit nejaké rozbory alebo iba počkať kedy sa to znormalizuje 😁
18 mesačný má 97cm. Tipujú mu 2 a pol. Dcéra 3 roky a 1 mesiac má 107 cm. Tipujú jej 4 roky. Sú oveľa vyšší než rovesníci. Ja mám 175 cm, manžel 2 metre.
Tak záleží hlavne od výšky rodičov. Ak ste vy vysokí, tak aj dieťa bude vyššie v porovnaní s deťmi ktoré majú nízkych rodičov. Moja dcéra s narodila a mala 47cm. V 20m mala 90cm V apríli mala 11 a ma 160cm.
@klip0 preklep áno mala 98 cm ..a priemer dievčat v troch rokoch je 95 cm len pre info ..takže ani 93 by nebol žiadny veľký podpriemer🤣každopádne mňa prerástla o 10 cm a je len 5 CM nižšia od svojho otca. .syna stredného mám krpateho ,ale stále sa drží v nižšej časti tabuľky ,takže pohoda ,narastie v puberte ..
@bejbypd tak je to podpriemer, nie veľký ale je. Hlavne teda mi to nesedelo že by s takou výškou mala byť nejak nadštandardne vysoká. My máme momentálne 2,5 ročnú a má 99cm, tak zato ma to zaskočilo že o 6cm menej pri o polroka staršej by malo byť veľa. Ale teraz už chápem keď píšeš že to bol preklep

Bola som sa pozrieť na meter, ktorý máme ešte stále nalepený. Vo veku 20 mesiacov mala dcéra 93 cm a v priebehu nasledujúcich pár mesiacov narástla každý mesiac o jeden cm. 😀
Narodila sa s dĺžkou 60 cm, teraz ide mať 10 rokov a meria 157.
Dôležité je, aby bola rastová krivka primeraná, resp. vývoj a progres. Nie je dobré hodnotiť iba aktuálny stav voči veku.