Je normálne, ak 7-ročné dieťa chytá otca za genitálie?
Pre mna trosku nezvycajne, ale mozno mate inu skusenost. Je normalne ked 7rocne dieta, sa hra, tak ze chyta otca za genitalie? Doma, vonku, cez oblecenie i bez neho.
Nie nie je to normalne
Och...mne to príde choré a časom aby nebolo horšie... koľko má chlapec? Je to jeho dieťa?
Skus mu to iste robit aj ty,ci mu to pride vtipne a normalne...
Nie je to normálne, tam by mal otec mu to primerane vysvetlit, že to proste nemá robiť. Ak otec ma z toho srandu, nuž dieťa len pokračuje. Neviem si predstaviť, to aj v staršom veku bude robiť, ved sranda? Akože potom pubertak sa zavesí otcovi na penis? 🙈Plus sa mi zdá cudne, aby dospelý chlap sa premával pred dieťatom nahý, existujú rodiny, kde je to normálne, ale asi som príliš konzervatívna, aby rodičia aj deti sa producirovali bez šiat,či chodili na nuda plaze, mi príde prehnane, až choré
@jaskolka mne to tiež príde choré, preto sme sa s priateľom rozišli, oni to meniť nemienili. Ale aby prišla dospievajúce dcéra k nahemu otcovi do kúpeľne a umývala si zuby a ešte s nim debatovala, a naopak, nedala som to
@88lienka ja som sa stym stretla u znamych ten chlapec chytal aj cudzim cez oblecko ale tam je ina diagnoza pritomna hyperaktivita atd ak sa chlapec chova ako pises vyssie tak je pedopsychiater na mieste
Budem čudná, ale do určitej miery je to normálne. Do určitej miery. Môj to niekedy v hre urobí. Nijako uchylne. Skrátka je malý a má to akurát v úrovni oči a na dosah. Na hlavu nedociahne, zdrapi oca za vtáka. Nedeje sa to denne. Oco mu vysvetlí, ale niekedy sa zabudne. A ako dakto písal, chalani si v určitom veku naťahujú pisulakov, nie je v tom nič neprirodzene. Chlapec nie je tvoj? Možno preto je tvoj pohľad tak kritický. Samozrejme adekvátne vysvetlenie otca je vždy žiadúce. Ale nerobiť z toho uchylaciny.
@ukulela 7ročné dieťa nie je malé, vie presne čo robí
Neskryvat doma nahotu ja povazujem za ok. Ale toto treba vysvetlit, ze sa nerobi. Easy.
@danielahamar ale chytenie za vtáka ani 7 ročné dieťa nemyslí nijako sexuálne. Že je to nevhodné a obzvlášt na verejnosti, to sa dá vysvetliť. Že to napr boli atď. Ale ako tu píšu, že uchylne, no nie. Pre decká je to len ďalší spôsob uputania pozornosti. Písala, že má aj iné reakcie, takže toto len vytrhla z kontextu. Ak riešiť, tak správanie chlapca komplexne. Asi pre niečo neposlúcha a vyžaduje si neprimerane pozornosť ....
@ptmt1011 ono v takom veku je to pochopiteľné, 3, 6 ročne dieťa je ešte malé. Tiež ma mama kupavala do nejakých 10 rokov, ale nepamätám sa, že by ona chodila nahá doma, maximálne bez podprsenky som ju videla, keď sa prezliekala, otca vôbec nepamätám, že by bol nahý doma,vzdy aspoň trenky mal
A tiež už pubertiaci aby boli nahí, a rodičia pred nimi, ako píšeš, to už je trochu cez 🙂. Aj z hygienických dôvodov, akože doma sa vyvalili na, sedačku holi, či pri stole sedeli holi? 😮
autorka, si z rodiny?

To určite nie je normálne