icon

Je rýchly nárast hmotnosti u detí normálny?

6. mar 2024

Ahojte, je podľa vás v poriadku ak dcéra 2r 2m pribrala od konca januára 600g ? Keď mala 15m vazila 10,5kg. Keď mala 20m vazila 11,6 a keď mala 25m vazila 12,6.
Teraz po vyše mesiaci má 13,3kg. Nieje to nejaký rýchly skok ? Je to v poriadku keď je to tak naraz ? Meria teraz 96cm

anjelicek26
•
6. mar 2024

Na tu výšku ma furt malo... takže ju nechaj.. deti priberajú skokovo....

amelia89
•
6. mar 2024

načo ju stale vazia ? ved raz sa viac naje/nevykaka,je chora a ma mensi apetit a to tam lieta tie gramy hore dole. Je dost vysoka na 2 roky vahu ma normalnu,neriesila by som

autor
•
6. mar 2024

@anjelicek26 ona aj má poriadny apetít za poslednú dobu, niekedy ozaj zje viac ako ja. Len ma to prekvapilo že tak zrazu pribrala

autor
•
6. mar 2024

@amelia89 nevážim stále, sem tam. Občas sa aj sama chce. Teraz som ju prevážila lebo je chorá, aby som vedela keby treba dať lieky

anjelicek26
•
6. mar 2024

Podľa detskeho BMI je na dolnej hranici normy,skôr smer podvaha,je vysoka velmi na svoj vek a to to robi.. kto rastie,musí jest,len ju pekne nechaj.. pokiaľ papa normálnu stravu a nevyjeda nejaké blbiny medzi tým,je to v poriadku....

autor
•
6. mar 2024

@anjelicek26 áno normálne jedlo, má rada veľa aj zeleniny, aj strukovín, kaše, cestoviny, všetko. Cca raz za týždeň má sladké vo forme domáceho koláča, ale to tak jeden kúsok zje a hotovo. Kupované sladkosti a blbosti vôbec doma nedrzime. Nebudem ju obmedzovať samozrejme

amelie2017
•
6. mar 2024

Vobec by som tym 600g nedavala dolezitost. Aj nas 2 rocny mal na prehliadke 10,5 kila a o 2 tyzdne neskor, ked sme boli u dr. kvoli chorobe mal 12kg. Tiez zje, co nezje jeho, je vysoky a chuducky. Som rada za kazde kilo.