Je to normálna váha a dĺžka na 5 mesiacov?
Dcéra má 5 mesiacov a váhu 7,3kg a dĺžku 65cm. Všetci hovoria ze je veľká, je plne dojcena a narodená na prelome 8-9 mesiac tak o tie 3 týždne skôr.
@anonym_autor Ahoj, podla mna zavisi aj od toho, ze akí vysokí su rodicia. V tomto aj geny dost hraju rolu. Lebo trebars zena 155cm a jej muz 170cm urcite budu mat mensieho stupla ako rodicia 180cm a 2metre🤷♀️ Takze tazko to takto zhodnotit, ci je tvoje babatko velke🙂
@anonym_autor no moja má 3 roky a váhu má 10 kg 😊
@anonym_autor je to ok, neboj 🙂
@anonym_62ea99 nema nejaky rastovy problem? kolko ma cm?
@anonym_autor Ahoj, podla mna zavisi aj od toho, ze akí vysokí su rodicia. V tomto aj geny dost hraju rolu. Lebo trebars zena 155cm a jej muz 170cm urcite budu mat mensieho stupla ako rodicia 180cm a 2metre🤷♀️ Takze tazko to takto zhodnotit, ci je tvoje babatko velke🙂
@motylik2559 no manžel má 195 cm a ja 168cm tak asi po ňom bude mať výšku len mi to na dievčatko prišlo trochu viac
Normalne. Moji priberali do pol roka co mesiac to takmer 1,5kila... Su decka co idu rychlejsia a co pomalsie. Ci vo vahe, sedeni, chodeni, rozpravani...
Normalne. Moji priberali do pol roka co mesiac to takmer 1,5kila... Su decka co idu rychlejsia a co pomalsie. Ci vo vahe, sedeni, chodeni, rozpravani...
@anonym_20f4d7 ďakujem za odpoved ona od narodenia fakt skokovo priberá aj rastie. V prvom mesiaci mi narástla hneď 7 cm som sa až čudovala.
@anonym_autor je uplne ok, v tabulkach. Moj na 6mes mal 9kg a bol to maly budha. Ale porodnu vahu mal 4,5kg. Zavisi od toho, ake miery mala pri porode.
@anonym_autor je uplne ok, v tabulkach. Moj na 6mes mal 9kg a bol to maly budha. Ale porodnu vahu mal 4,5kg. Zavisi od toho, ake miery mala pri porode.
@euka210 ďakujem, pôrodnú mala 3300g a narodila sa v 37+0, tak v termíne by mala isto 4kg.
Ahoj, moja mala na 5,5m 8600g a 70cm pila UM a napriek tomu Dr bola spokojná. Pôrodnú váhu mala 2900, národena 2t skôr. Dieťa by malo na polroka cca zdvojnásobiť svoju pôrodnú hmotnosť, myslím že ste na tom ok 🙂 asi jej lepsie chuti tvoje mliecko 🙂 gratulujem
@motylik2559 no manžel má 195 cm a ja 168cm tak asi po ňom bude mať výšku len mi to na dievčatko prišlo trochu viac
@anonym_autor Podla mna je to v poriadku, nemusis mat obavy🙂 A pokial ani pediatricka nema namietky, tak len nech pekne rastie, hlavne nech je zdrava🙂🍀
@euka210 ďakujem, pôrodnú mala 3300g a narodila sa v 37+0, tak v termíne by mala isto 4kg.
@anonym_autor vo vseobecnosto deticky do roka priberaju najviac, je to ok, dokonca dobre pre mozog plus narodila sa trosicku skor. tie deticky zvyknu viac priberat. evolucia - telicko malo stres, narodilo sa skor, tak si proste robi viac zasoby, keby daco lebo uz si zazilo krizovu situaciu. je to normalne. ked sa zacne viac hybat, uz tak nebude priberat. nasa bola ako miselin do roka, potom uz len stihle dievcatko
@anonym_autor vôbec nie je veľká.. ved velkost 68 je na 2-4 mesiace...takzd je skôr menšia, ale uplne v pohode.. moj mal v 6 mesiacoch skoro 80cm.....
@anonym_autor
https://mamaaja.sk/kalkulacky/vaha-a-vyska-diet...
Priemerne dieta
@anonym_autor vôbec nie je veľká.. ved velkost 68 je na 2-4 mesiace...takzd je skôr menšia, ale uplne v pohode.. moj mal v 6 mesiacoch skoro 80cm.....
@rachel36a jasne, skoro 😅 cize tak 70?
Ja naozaj nerozumiem preco sa toto zeny pytate a naco?ak ti niekto napise ze je to vela pojdes z nej odrezat par cm?alebo jej nedas jest? Ved su ludia aj mali aj vysoki my nevieme aku geneticku vybavu si tvoje dieta so sebou nesie k pediatrovi snad chodite keby nieco nebolo v poriadku tak ta isto upozorni. Ja mam dcery dve narodene s cca rovnakou vahou rastli uplne odlisnym tempom.co nosila jedna v 6 mesiacoch mala druha oblecene v roku..
Mam deti narodene 3200-3600-3900 a kazde pribralo za prve mesiacecca kilo. Potom ked zacali lozit. Pretacat sa sa to uz spomalilo a isli iba do vyšky. V roku mali 11-13kg.
No moje deti mali okolo 7kg v 2-3 mesiacoch 🤷🏽♀️ väčšie ostali. 9 ročná nosí velkost na 12 rokov, je vysoká a mladšia bude mať v lete 3 a veľkosť 110 a 17kg.

@anonym_autor no moja má 3 roky a váhu má 10 kg 😊