Je výška a váha mojej 2-ročnej dcéry normálna?
Ahojte dcera meria 98cm a ma cca 20kg ... pride mi to dosť. Koľko vážia vaše 2 rocne dievčatá?
20 kg nemá ani môj 6 ročný syn. Je to dosť. Ale to musíš vidieť aj sama, že je buclatejšia. Pediatrička nehovorí nič? Malá sa stravuje zdravo alebo viac na sladkostiach? Lebo to je za mňa najpodstatnejšie… v komentári nespomínaš absolútne žiadnu zeleninu. Papá ju?
20 kil je na 2 rocne dieta extremne vela. Malinka vyzera rozkosne, ale treba si davat pozor, lebo medzi rozkosnou 2 rocnou a obeznoou 3 rocnou je tenka ciara. Stravu by som jej neodopierala, ale dbala na to, co je. My sa naopak trapime s opacnym problemom, syn coskoro 4 roky, 110 cm a len 14,5 kg. Este ze je leto a moze nosit kratasy na rocne deti. Lebo v zime mu kupit teplaky/nohavice, ktore nepadaju- nemozne.
Je to veľa.
Inak nie je pravda, že väčšina detí z obezity samo vyrastie. 80% detí z obezity nevyrastie, to hovoria štatistiky.
Ja mam sice chlapca 2r2m a ma 98cm a 13kg, 5r ma 21kg 🤷🏼♀️ a myslim si ze su taki normalni, urcite nie extra chudi.
Tvoja je este malicka, ale ano 20kg na 2r dievcatko je vela, obzvlast ak aj vy ako rodicia mate nadvahu, tak to do buducna moze byt problem. Ja by som sa sustredila na normalnu stravu a snazila sa minimalizovat snacky a sladkosti…
V tej strave, kt si opisala nevidim ani jeden kus zeleniny a teda privarky a chrumky by som jej naozaj nedavala 🙈 co sa tyka vyprazaneho, tak to detto..2r dieta by idealne nemalo jest vobec. Skus ked uz obalovany rezen alebo hocico ine spravit v rure.
Je dost baculata, a dieta v jej veku na noc mlieko nepotrebuje, ma ho len zo zvyku, aj zuby sa takto dost nicia.
Ked ma ranajky, obed a veceru tak pomimo by som davala max ovocie a zeleninu.
Aj by som davala pozor na to, kolko jedla jej servirujes.
A zelenina v strave je kde?
A pomedzi hlavne jedla ma koľko toho pomimo?
Raňajky by som skúsila aj iné ako chlieb s vajcami, napr ovsenu kašu, lievance sladené iba banánom, (banán, celozrnná múka, jogurt, kypr. Prášok vajicko) ku každému jedlu zeleninu.
Mam skoro 4 rocnu ma veľkosť 98-104, pomaly prechadza iba na 104 a ma necelých 15 kg, teraz vyrástla a trosku pribrala a je akurát keby mala +5 kg tak tu 104 neoblecie isto pokial by leginy neboli elastické.
Každý deň zje 1 jablko, zeleninu jej ponúkam v kazdom jedle (okrem kaše a lievancov tam ma ovocie)
Chrumky neje je to čistá múka, sacharid z ktorého sa priberá, dieta by si mala naučiť na zdravšie snacky....
No,podľa mňa veľa. Môj 5 a pol ročný syn hádam ešte nemá 20kg.
A ešte jedna vec... co pije? Dzusiky, sirupovu vodu, sladené čaj, kakavko?
V tom co vypije cez deň môže byť plno zbytočných kalórií.
V jej veku voda čistá a nesladeny čaj bohato stačí,
Výnimočne samozrejme môže aj niečo iné- u mojej je to džús máva ho nspr. Na návšteve alebo v restike.
Je hodne pri sebe,to vidis aj sama.Nasa 4,5rocna ma 16kil a 112cm.Tolko kil v dvoch rokoch nemala ani moja starsia co sa narodila 5kilova.Rob s nou nieco,lebo jej znicis zdravie.
Na tú výšku a vek je to veľmi veľa kíl. Mám 5,5 ročné dieťa a váži 18-19 kg pri výške cca 118 cm (možno už aj viac) a to je veľmi chudučký.
Príde mi to dosť. My mame takmer 3 ročného a ma ledva 13 kg...ale moje dieťa strasne zle papa...nič nechce🙈🙈🙈
Nie je baculata ale tučná, podľa váhy aj fotiek, zastav to kým je čas. Medzi jedlami ponúkni ovocie a zeleninu nie chrumky.
tak podľa foto vidíš že je baculata, a ty vieš koľko má pohybu a akú má stravu.
Nie je baculata ale tučná, podľa váhy aj fotiek, zastav to kým je čas. Medzi jedlami ponúkni ovocie a zeleninu nie chrumky.
@januska12323 ono medzi jedlami by som neponúkala nič, potom vzniká z toho zlozvyk furt niečo dzobat. A v jedlách hlavne zeleninu
Nasa ma 3a15kg
Tiež si myslím, že treba to riešiť teraz je proste tučná , lebo moja 6 ročná keď išla do školy mala 20 kíl, je to extrém na svoj vek by mala mať asi 12 kíl pohybu jej treba viac a nedrzat furt dačo v ruke, keď tak ponúknuť jablko, lebo pôjde to s ňou aj do budúcnosti
otec malej ma aku vysku a vahu?
zvys jej pohyb a uprav stravu viac zeleniny
Nas ma 2 roky, 14 kg a príde mi to dosť teda. Ale je fajn, stále v pohybe. Také vtipy ako chrumky a sladkosti maju obcas. Keby bolo po ich, živili ny sa keksami.
Mlieko prestal pit odkojeni, vypije akurát mliečny koktail, jogurty.
Ke aj zeleninu ovocie. Ziadne sladke vody bezne, max tak na vylete zriedeny džús.
A neboj, narobiť aj divoké scény ked mu sladke nedam.
20 kg nemá ani môj 4,5 ročný syn, takže tá váha je dosť, podľa mňa.
Prosím, aspoň nepíšte, že je bacuľatá. Nie je. Ak toto nie je zdravotnými ťažkosťami, tak jej drahá maminka pekne zavarila.Toto je obezita. A nie, ona z toho nevyrastie. Ona sa z toho môže jedine rozjesť do zdravotných problémov. Toto je brutálny tlak na srdce, kĺby, hormóny, začiatok inzulínovej rezistencie a riziko, že už o pár rokov bude riešiť psychické problémy a výsmech v kolektíve.A hlavne, také malé telíčko nezvláda ani základný pohyb tak, ako by malo. Nie preto, že by bola malá lenivá, ale preto, že s vyššou váhou je to ťažšie. Toto je začarovaný kruh. Rozhodne toto riešiť s pediatrom a nepodceňovať to. Sama vidíš, že to asi nie je v poriadku, keď si založila túto tému. Ty si zodpovedná za jej pohybové aktivity a tanier.
Dnes update som si ju odvážila, ma 18kg stále je to viac ako by malo. Ale práveže nemám pocit, žeby sa nejako strašne prejedala aj pohyb ma. Ved ona pomalí ani neobsedi, bez kocika chodíme od cca januára čo mi vie všade pekne zájsť, čo sa týka mesta ( samozrejme, občas ponesiem a potom pokračuje opäť sama ). Ved zajtra ideme ku pedi tak uvidím čo na to ona. Ale ďakujem za vaše odpovede
Prosím, aspoň nepíšte, že je bacuľatá. Nie je. Ak toto nie je zdravotnými ťažkosťami, tak jej drahá maminka pekne zavarila.Toto je obezita. A nie, ona z toho nevyrastie. Ona sa z toho môže jedine rozjesť do zdravotných problémov. Toto je brutálny tlak na srdce, kĺby, hormóny, začiatok inzulínovej rezistencie a riziko, že už o pár rokov bude riešiť psychické problémy a výsmech v kolektíve.A hlavne, také malé telíčko nezvláda ani základný pohyb tak, ako by malo. Nie preto, že by bola malá lenivá, ale preto, že s vyššou váhou je to ťažšie. Toto je začarovaný kruh. Rozhodne toto riešiť s pediatrom a nepodceňovať to. Sama vidíš, že to asi nie je v poriadku, keď si založila túto tému. Ty si zodpovedná za jej pohybové aktivity a tanier.
@mamamasama to často vidím v diskusiách "je len pevnejší", "bacuľatý/á", "taký chlap, máme to v rodine". A pritom tie deti sú proste tučné. Mne povedala detská doktorka, že malé dieťa je permanentne vo vývine a je dobre, ak mu vidí rebrá. Že to sú zdravé pohyblivé deti. Dieťa nie je malý dospelý. Ale tu je snaha matky s tým niečo robiť, čo je super.
2 rocne dieta na noc 150 ml mlieka urcite nepotrebuje, najma, ak jej davas umele. Ak privarky zahustujes mukou, tam su tiez prazdne kalorie. Nepises, kolko ma pohybu, co davas v ramci pitneho rezimu, slane, sladke pochutiny, ci celkovo rada je, lebo su deti, co srotia jedno za druhym. Co poznam taketo deticky, je to tak pol na pol, niektore z toho vyrastli, ze sa vytiahli, niektore ostali pevnejsie.
Pije nesladene vody, najčastejšie cista voda . Keď jej chladnejšie nesladeny čaj.
@mamamasama Väčšina takýchto malých obéznych detí z toho vyrastie. Dokonca aj obezita v mladšom školskom veku nie je trvalá.

Má dva roky, obézna podľa mňa nie je, len taká baculka, no. Ale určite nič strašné, by som ju vystiskala, taky cukrík 🥰. Ale môže sa to meniť. Jedla sú ok, ide aj o veľkosť porcie. Neskôr sa môže vytiahnuť do výšky, môže sa jej váha na niekoľko rokov zastaviť a len porastie, je to rôzne. Pokial je zdravotne ok, tak by som sa nebála. Pediatricka ju vidí, vie posúdiť.