Kakanie 4,5-ročného dieťaťa do plienky
Ahojte maminky, potrebujem poradiť, alebo utešiť? 😩 mám doma 4 a polročnú slečnu, ktorá kaká výlučne do plienky... Skúšali sme už všetko, naozaj... Od septembra sa chystáme k psychológovi, má niekto s týmto problémom skúsenosti? Vie psychológ pomôcť? Ako viem, že sú na to, hej? Ale komu to vravím, krúti očami a tak... Už ma zneistili.. Odporučili nám terapiu hrou, počuli ste už o tom (ohľadom tejto témy)? (Dokonalé matky s dokonalými deťmi, prosím nereagujte 🙏🙏 som z toho i tak na nervy a je mi zakaždým do plaču)
@martina11906 ahoj niečím podobným som si prešla aj ja so synom. Skúšali sme všetko ale ozaj všetko možné ani nejdem rozpisovať lebo by to bolo na dlho 🙂. Samozrejme ze som riešila aj so psychologickou a nie jednou a rada od každej znela len natlačiť radšej nech to ide von. So synom sme riešili aj zápchy a zadržiavanie stolice a to neradim zažiť nikomu ozaj strašne obdobie. Nakoniec sme skúsili homeopatiu a ku podivu prešli problémy aj so zadržiavanim aj s blokom z kakania do záchoda. Neviem ci to bola len náhoda alebo uz nejak dozrel čas ale mame to už za sebou a odvtedy všetko super.
@lianka123 ona sa kakať nebojí inak, lebo s kakaním problém nemala nikdy. Kaká každý deň od malička, niekedy má stolicu tvrdšiu, inokedy riedšiu (dobrá téma nie ? 🙈🙈🙈) Ide a spôsob, alebo to, ako kaká. A jedine postojačky. A skryje sa... Sadnúť si nechce ani za svet... Ale všeobecný lekár nás neposiela nikam... Ako na gastro a tak.. je možné že niekto nevie kakať iba postojačky? Ja už fakt neviem na čo myslieť...
@zuzudrnda ďakujem 🙏 veľa sladkého neje, a tvrdú stolicu nemá... 🤷🤷
Ja držím palce. Som presvedčená, že to dcérku prejde a zvládne to. Môj kakal do plienky takmer do piatich rokov tuším- už ani neviem, ale dlho. Asi mesiac pred piatimi sme boli u babky- na ňu je extrémne naviazaný a s ňiu to dal 1x do záchoda. Odvtedy máme pokoj. Ja som v tomto bola napriek všetkému pokojná- okoliu som to na nos nevešala- kakal len doma spravidla. Ja som fakt bola vnútorne presvedčená a verila mu, že to dá, keď bude jeho čas. A dal to.
@miska1236 a u psychologicky... Terapiu hrou skúšali? Lebo zas nie je jedno, či iba radi, alebo či ju pozoruje, či s ňou dačo aj skúša a tak... Lebo my teraz chceme ísť konkrétne na tú terapiu.. ale zatiaľ som sa nedočítala, či by to dačo pomohlo alebo nie 😩
@nikadomi snažím sa aj ja, naozaj 😩 ale niekedy to okolie ma štve... A vtedy to dajak nedávam, a tá trpezlivosť nie je taká, aká by mala byť... Dúfam, že aj nás to prejde.. teraz máme pauzu s hociakym dohovaranim, proste pýta, si plienku a dostane ju .. bez zbytočných komentárov... A od septembra začína terapia... Tak uvidíme 🙏
Kakal pravidelne, nikdy s tým nemal problém, akurát že do plienky. Keď sme sa o tom po čase rozprávali, tak on sa bál, že zo záchoda vyskočí ryba 😀 on aj po čase asi po mesiaci sa chcel k plienke vrátiť, ale to už sme nepopustili, vtedy si to aj odplakal patrične. A vtedy z neho vypadlo, že sa bojí, že tam sú ryby.. ale to sm už boli svhopní odkomunikovať
@martina11906 pôjde to. Ver dieťaťu. Trocha sa skús odosobniť hoc je to fakt o držku toto. Moja mama toľkokrát k nám išla odhodlaná, že ona to s ním dá, ona ho naučí.. napokon prvá plienku hľadala, že to nejde 🙃 napokon áno, ona to s ním dala, ale až keď prišiel jeho čas.. my to máme kus iné, lebo máme deti adoptované a vedeli sme, že čochvíľa by mala pribudnúť sedtrička. Tak jediné, čo som potrebovala, aby sa odučil, kým príde. Lebo potom keď by aj bábo malo plienky, to by sa ešte ťažšie odúčal.
@nikadomi a koľko mal rokov? Môžem sa opýtať?
@martina11906 mesiac pred 5.timi narodkami..
@nikadomi tak ste mi dali nádej 😁😁
@martina11906 nie len rady žiadna terapia. Doma sme skúšali ísť na to hrou knižkami cez video kúpili sme mu taky ten detský záchod oblepili obľúbenými postavičkami z rozprávky aj sa posadil tešil sa z toho ale nič tam nespravil. No jednoducho vyskúšali sme naozaj všetko ale chvalabohu uz je to za nami 😉. Aj u vás to možno rýchlo prejdete zo dňa na deň a ani nebudete vedieť ako a potom toto obdobie bude len spomienka. Ono na určité veci musia deti naozaj len dozriet a inak si nepomôžete.
@martina11906 mozem sa spytat ako ste postupili po roku. Mam 5 rocneho syna s podobnym problemom
@luci712 U nás to bolo podobné,bude mať 5r v januári a kakať na záchod chodí od júna tohto roku,takže 5 mesiacov cca.Bolo to 1.6 keď chcel plienku na kakanie a hovorím mu Marecek pod skúsiť na záchod sadnúť a keď to nepôjde tak dáme plienku,chvíľu som ho prehovárala a už som to chcela vzdať keď mi hovorí tak idem,sadol ,trochu vytlačil a odvtedy kaká len do záchodu a plienku už nemal.Skušal ešte asi týždeň pýtať plienku keď šiel kakať,ale vždy som ho prehovorila na záchod a keď to nepôjde dáme plienku,ale už netrebalo.Dr. mi povedal že keď by mu to šlo ťažšie namastit konečník faktu masť,ona že tak ako keby umrtvi a ide to ľahšie,a funguje to.Mozem povedať že ako chodí na záchod tak to má už pravidelne a to niekedy aj 5 dní nekakal keď používal plienku.Tak to bolo u nás,viem je to na nervy.Snad sa to čoskoro podarí.
@martina11906 môžem sa opýtať ako to dopadlo a tými plienkami? My máme taký istý problém.

@martina11906 Tažko sa radí každé dieťa má svoju hlavu.. Môj kakával normálne do nočníka a neskôr záchod ale len doma. Všade inde držal kým sa dalo.
Neviem už je dosť veľká že by mohla pochopiť že už nemajú plienku na tak veľkú slečnu. Skús jej takto dohovárať