icon

Každý by mal mať toľko detí, aby sa vedel aj postarať

nela82
6. mar 2012

Je lahke ist do TV a plakat nad svojim zivotom... ☹ Porodit deti a nechat ich vyrastat vo vykaloch a v zime ich nechat mrznut,lebo "ocko" cely den presedi pri telke a pozera serialy pre dôchodkyne 😠
Ktore ste sledovali vcerajsiu zamenu..asi viete ze myslim prave tu rodinu 😖 Bolo to hrozne..prvy-krat som plakala pri takom programe 😢
Urcite je takych rodin viac...no velmi mi je luto tych deti 😢 Mat 4 zdrave,krasne deti....a nedat im nic do zivota ☹ Laska nestaci..z lasky sa nenajedia-nezohreju...Velmi sa ma to dotklo.Urcite nie som jedina-no snad to bolo aj ponaucenie pre nas vsetkych,respektive pre tych co sedia doma a cakaju,ze niekto pomoze....Tak ako im mozno coskoro pomozu v Modrom z neba-no bude to mat nejaky vyznam?Zo zaciatky urcite-no co po urcitom case?Pride zima a nabytok skonci v ohni,aby sa nezmrzli...

emanka
6. mar 2012

@nela82 ja som to včera nepozerala. Ale odjakživa ma rozčuľujú rodiny, ktoré majú 6-7 detí a nemajú elektrinu, nemajú pomaly čo jesť a veci podobné. A minule v Reflexe jedna rodina mala 12 detí!!! A vyplakávali, že im nemajú dať čo jesť. Neznášam to, načo si robia toľko detí, keď na to nemajú? Nech si dajú antikoncepciu, prezervatívy, alebo proste nech nemajú sex!

nela82
autor
6. mar 2012

@emanka ta rodina zo zameny..mali hrozne podmienky,co sa byvania tyka-vlastne vsetkeho ☹ Tiez neuznavam ak ludia maju "kopu"deti a nemyslia na nasledky.... 😔

acrobaleno
6. mar 2012

To bolo niečo strašné. V takej špine, bez vody, elektriny, sociálneho zariadenia. Neviem prečo si ona nedala podviazať vaječníky alebo on nešiel na vazektómiu, keď už nemajú na HAK alebo kondómy. A tá baba tak zrobená, veď vyzerala na 40. On bol strašný debil, primitív. Na vracanie mi bolo z neho, hlavne keď začal mudrovať v aute. Stavím sa, že ani strednú školu nemá. Proste hnus, hnus, hnus, ale môžu si za to sami.

acrobaleno
6. mar 2012

A ešte som zabudla, tak peniaze na poriadne jedlo a veci pre deti nemajú, ale na cigarety nebanujú dať. 😠

maminuska
6. mar 2012

@acrobaleno nuž asi preto si nedala podviazat vaječníky a on si nedal urobit vazektomiu lebo to niečo stojí načo oni nemaju.

acrobaleno
6. mar 2012

@maminuska takže to vyjde drahšie ako ďalší hladný krk?

akeber362007
6. mar 2012

Aj ja som to sledovala , hrôza ☹ krásne zdravé detičky ,,,,mať takého muža asi by som ho prizabila ani jesť by som mu nedala jej verím že nestíha štyri deti dajú zabrať ale ! 😠 urobila by som všetko pre to aby som neostala tehotná keď už bývam v takých & SKROMNýCH PODMIENKACH .

maminuska
6. mar 2012

@acrobaleno veľmi dobre vieš o čom hovorím , takéto zákroky niečo stoja a ked nemám ani na základné potreby tak si ani toto nemôžem dovolit.
Pri kritike druhých stojme pevne na zemi a pozerajme sa na veci z rôznych strán.

maminuska
6. mar 2012

@akeber362007 čo je to všetko preto aby som neostala tehotná ? Nespala by si s ním ?

acrobaleno
6. mar 2012

@maminuska to mi chceš tvrdiť, že ani na kondómy nemali?

akeber362007
6. mar 2012

určite aspoň prcák , keď je na cigarety ?

maminuska
6. mar 2012

@acrobaleno určite na to by sa našlo, ale ty si napísala že ked nemali na HAK a kondomy tak mali ist na podviazanie vaječníkov alebo vazektomiu.
Tak ja neviem napísala si niečo čo je nelogické.
Okrem nás inteligentných sa nachádza v našej populáii aj istá skupina ludí ktorí maju irčitý deficit v danej oblasti bud už vrodený alebo získaný na základe toho v akom prostredí žiju. Od takých ľudí nemožno očakávať že budú riešit nejaku vazektomiu alebo podviazanie vaječníkov.

maminuska
6. mar 2012

@akeber362007 prezervatív nie je všetko pre to aby si neotehotnela, ja sama mám z takejto antikoncepcie prvu dcéru .

akeber362007
6. mar 2012

maminuska u nás je na to starosta , na dedine si každý vidí na dno hrnca aj u nás bola taká ☹ mala 7 detí chodili si žobrať po domoch ☹ a zakročili ľudia a starosta .Dnes sú deti v decáku a určite im je tam lepšie

maminuska
6. mar 2012

@akeber362007 teraz ti nerozumiem načo je starosta ? a čo to má spoločné s prezervatívom ?
Ak zakročí aj niekto z dediny a deti daju do decáku nič im nezabráni si neurobit dalšie.

nela82
autor
6. mar 2012

@maminuska ked maju na satelit..cigarety...myslim,ze aj kondom je urcita ochrana-inak by to nebolo na trhu.No je rozdiel,ak si to vobec uvedomuju-mala som pocit,ze az tak ich to netrápi.. 😠 Nie som fajciarka,ani manzel nefajci-cize ani neviem presne kolko stoja tie cigarety-no co pocuvam od okolia-tak to nie je lacny spas 😖
Smutne je,ze takych rodin je ovela viac ☹ No ak lubim svoje dieta-nenecham ho takto trpiet...mrznut sa a nevediet co je ovocie,sladkost,jogurt....hlavne,ze mamina a ocino maju cigarety 😠

zuzana76
6. mar 2012

myslim,ze takyto ludia maju deti preto, aby mali z coho zit - rodicovsky prispevok, plus pridavky na deti, mozno nejake socialne pridavky, takze musia rodit, aby mali zarobkovu cinnost, je mi z toho tazko, ten chlap sa vyslovene prizivoval na tej zene a ona tiez nema rozum, ked ho neprinuti nic robit a je jej dobre v takej spine s chlapom prizivnikom 😖

Chudence deticky, take zlate boli 😔

Som plakala, bohuzial, aj keby som napakovala teraz veci, co nepotrebujeme, tak im to nepomoze, alebo len na chvilku. Som zostala v nemom uzase, ked rubal tu skrinku a isiel palit.

Tato tema sice nema vyznam, pretoze planymi recami im nepomozeme. Oni by fakt potrebovali nad sebou dohlad zo socialky, aby muz isiel pekne makat a starali sa o deti lepsie.

lussy23
6. mar 2012

ja som to nekukala. Ale takéto veci ma veľmi trápia, kvôli tým detičkám☹ Prečo má niekto aj 12 detí a nevie ich uživiť a niekto sa snaží, obetuje a nedarí sa mu? ☹ A s tými cigaretmi - k tomu sa ani nevyjadrujem.. Prvoradé sú predsa detičky, najprv treba zaopatriť tie. Okrem toho, to že namiesto cigariet kúpia radšej nejaké jedlo, pomôžu nielen deťom, ale aj sebe. ☹

nela82
autor
6. mar 2012

@zuzana76 ja si myslim,ze kazdemu kto zije priblizne ako oni sa im museli otvorit oci.. 😕
Téma nemá význam ako taký...no minimálne o jednej viem,co je tu registrovana a ziju podobne 😔 Sice ju nepoznam osobne...no podla toho co pisala...mozno je ich tu aj viac 😒
No je tazko im pomoct...ked chlap sedi doma na zadku a nerobi vobec nic 🙄
Je mozne,ze teraz im budu ludia pomahat-materialne..mozno aj financne..no co z toho.Vsetko bude len do casu.Podla mna je to ich zivotna uroven-oni sa v tom citia dobre-vyhovuje im to tak ako ziju.Keby im to prekazalo-davno by to riesili....On by nesedel doma na zadku a ona by stihla aj co-to popratat/aj napriek tomu,ze ma 4 deti/