Kedy a ako ste dieťa odučili od cumlíka?
🤔
@hruska91 mal asi 15 mesiacov, maval ho iba na zaspavanie, cez den vobec. Zahodili sme ho do kosa, na vymenu dostal hracku, jedna noc bola burliva, ani tak neplakal, ako sa budil, druha noc uz pohoda
My v septembri pred nástupom do škôlky a to kala 2,5r. A to. Od januára nemala cez den vôbec len na spanie....čakala som horsie sceny ale kedze uspavanie bolo o tom vzdy ze hadzala okolo seba dudy mali sme vela tak som povedala ze havo spapal keď povedala ze havo neni tak nič iné ma nenapadlo ako pavúk 🤣 kedze raz za cas sa ukáže nejaky a som hovorila ze mikulas musi doniesť resp ujo na aute ;) zabralo to týžden ale našťastie bez cirkusov
Ja som bola v tomto trosku drasticka. Nic pomahalo, ani dohovaranie ani ze ho darujeme babatku. Skratka som ho namocila parkrat do octu a povedala ze sa pokazil. 3x som to takto urobila a uz cumel nebol, skoncil v kosi
V roku som schovala a povedala že sa stratil , dva dni plac pri zaspavani a bolo po dudloch 🙂
v roku a stvrt sme vzali vsetky a povedali ze uz je velka a nebude mat cumel. plakala prvy den, pri zaspavani to bolo najhorsie, druhy den uz ale iba mrncala, treti si skoro nespomenula a odvtedy sme nemali ziadny problem ani ked videla ine deti. hlavna zasada je nedat uz ked raz vezmete lebo sa nauci ze staci vytrvalo plakat a dostane ho naspat
Jedného dňa sme ráno som jej povedala že už je veľká, že dame do kosa že nech ide zahodiť.. zobrala cumel hodila do kosa. Dva dni si pred spánkom tradične vypýtala “dudu” sme jej povedali že je v koši ona na to že je “preč”, ľahla a spala. 17mesiacov spala. Bála som sa lebo viem že som premeškala čas kedy zaspala aj bez neho pred tým ako mala rok ale nevzali sme jej ho a teraz si to uvedomovala už a pýtala ho sama.. ale teda úplne super ani jeden plač nebol kvôli tomu
Malý mal 2 roky a mal ho iba na spanie, bol úplne dohryzený a ja som sa bála,že z neho v noci odkusne a bude sa dusiť. Nový som už kupovať nechcela, tak som mu raz vysvetlila,že zahodíme dudku do koša, lebo je "pokazená" a našťastie to pochopil, možno 2-3x sa na ňu spýtal a odvtedy nič, zabudol úplne. Žiadny plač nebol.
No tak nasa mala tiež len na zaspavanie no teraz jej idu ocne zuby...a pyta ho casto a vidim ze donho hryzie celkovo je nesvoja. A to sme uz chceli ho zhodit...myslim ze to tak lahko uz nepojde ako pisete... :/
Starší syn mal 3roky a mesiac, mal ho len na spanie, aj v škôlke. Pani učiteľka nám povedala,že sa nám v škôlke stratil dudlík a bolo po dudlíku... bol nešťastný, ale bral to inak keď k tomu došlo pri niekom inom ako pri nás 😅😂
Malý mal 2 roky a 2 mesiace. Jednoducho som mu ho večer už nedala. A na moje prekvapenie prespal celú noc. A to bol doslova závislák od cumlíka. Cez deň si ešte niekedy spomenul ale povedala som, že cumlík vzal ujo Bobo pre svojho chlapčeka 🤣
Ja som ho raz zabudla vziať s nami na dovolenku. A bol bez dudla...co už. A druhému som ho zatiaľ ešte nedala, tak nemáme od čoho oducat
11 mesiacov mal, malo inak mal cumlík, len na zaspávanie, niekedy sa s nim hral. Keď mal 11m zobrala som, párkrát sa dožadoval, ale neplakal. Mali sme ho asi ešte mesiac odložený, že keby náhodou začnú nejaké stavy, brala som ho skrytý aj na dovolenku a nič, nespomenul si.
Kamarátka pracuje v hrackarstve a hovorila, že bežne prídu Rodičia s deťmi deti si vyberú hračku a "zaplatia" cumlikom. Rodičia na tajnasa dajú peniaze, ale keď potom deti večer pýtajú cumel, tak im povedia, že si za to kúpili túto hračku 😊😁
@snehulak77 nie zly napad 🤣🤣🤣
@hruska91 dudlik sme vymenili za Elza Barbie 😄
Tak svoj vyhodila že nechce lebo je rozkusany tak sme kúpili nový ale ten už nebol tvarovo ako jej vyhovoval takže s ním prestala z jedného dňa na druhy
nase dvojicky mali 2 roky. mali zrovna crevnu chripku, jeden v tu noc vracal 5x a zakazdym, ked si ho dal do pusinky, tak ho naplo. tak ho odmietol a uz ho od tej noci nikdy nepytal. druhy - mesiac na to - sa rozhodol sam ho zahodit, ked som ho upozornila, ze s dudlikom mu nic nerozumiem (maval ho len na spanie, ale casom si ho daval viacej aj cez den). pre istotu som ho este cestou ku kosu upozornila, ze uz potom nikdy ziadna dudka nebude. nezastavilo ho to a fakt ho zahodil. vecer sice zaspaval trosku dlhsie, hladal dudlik, ale ani slzicku nepustil

v 15 mesiacoch, chcela som jej kupit vacsi a ortodonticky a odmietala. tak nejak netuzila ani po tom co mala predtym a uz 6 týždnov je bez.nechýba,aj zubky sa zrovnali.boli trosku vykrivene