Kedy chodí spávať vaše dieťa?
Ahojte, chcem sa spýtať o akom case vecer dávate spat vase dieta? Resp.kedy vam zaspi? Moj 17 mesačný syn vecer zaspi vzdy okolo 23hodine a to ideme do postele o 20.30 lenže on stale vymysla a spava s nami v posteli tak stale ma vsetko mozne na robote len nie spat.
@llaurita super, ale nie každému to vyhovuje, ja by som nemohla dať trojmesačné dieťa do inej izby, chcela som ho vidieť ráno hneď, ako otvorím oči, počuť jeho dych, môcť sa ho v noci kedykoľvek dotknúť a pohladkať ho. Každá sme iná, každé dieťa je iné, dôležité je, aby bola v rodine pohoda a bolo spokojné aj dieťa aj matka. 🙂
@timea7 V 3 mesiacoch spaval s nami v spalni, myslela som to iba tak, ze sme ho neuspavali a chodili sme spavat az neskor, cize zaspaval sam a vo vlastnej postielke. Do vlastnej izby sme ho dali az ked mal nieco vyse roka. Tiez si neviem predstavit, ze by take male babo spalo samo, vsak by to bolo aj neprakticke, kedze byval v noci hladny...
@llaurita sorry, pochopila som to inak, blbo....ja som chvíľu uspávala, od prvého dňa spal v postieľke, hladkala, škrabkala, spievala (možno zaspal od zúfalstva z toho spevu 😀 ), niekedy zaspal do pár minút, niekedy to trvalo dlhšie, niekedy skúšal vymýšľať, ako každé dieťa, ale neustúpili sme, pomojkali a šup späť do postieľky. Bola tak blízko mojej, že som ho dočiahla z mojej postele. Keď bol starší, tak sme prečítali rozprávku, pomojkali, pusa a povedala som mu, že idem vedľa žehliť, spratať riad....a prídem ho pozrieť, väčšinou už spal, občas nie, sem-tam chytil druhý dych a vysťahoval postieľku - vrátane plachty a podložky pod ňou 😀 😀 😀 , to je normálne, ale nikdy som neuspávala na rukách ( s výnimkou pár nocí -zuby, zdravotné problémy), na fit lopte, v kočíku a pod.
@timea7 V pohode, ja som sa asi aj zle vyjadrila. Ja som do tych 3 mesiacov uspavala kadejak - na prsiach, na rukach, v hojdacom kresielku, okrem toho som bojovala tiez s dennym spankom, to mi tiez nechcel spavat... Potom to zacal riesit manzel a naucil ho zaspavat sameho, najprv si aj pomrncal ale to trvalo len chvilku a odvtedy ziadne problemy zo zaspavanim. Teraz som za to neskutocne vdacna, o osmej ide spat a vecer je len nas s manzelom 🙂 Preto si myslim, ze najlepsie zacat od babatka, s vacsim je to uz tazsie, aj ked aj to sa da, len treba vydrzat... A to vytahovanie plachty poznam, len moj to robi pri poobednom spanku, tam vymysla, vecer uz nie

@timea7 dakujem 🙂