Kedy dieťa úspešne odplienkovať bez nehôd?
Moje dieťa má 20 mesiacov, skúšali sme bez Plienky, ale vždy bola nehoda. Je ešte skoro a mam dat tomu cas? Alebo poradíte mi nejaký trik ako to skusi^
Rozumie že kde má ísť cikat? Dáva nejaké znamenie že chce ísť cikat?
Lebo ak nie, tak potom ešte počkaj.
Ja som odplienkovala keď mala dcéra 18 mesiacov tiež boli nehody ale vydrzala som a po týždni sme nemali vôbec plienku krásne sa pýtala ale prvé 3-4 dní boli strasne všade cvrkla potom sa to zlepšilo🙂 treba trpezlivost
Obaja okolo 2 rokov
Ahoj, ja som dcerku skusala odplienkovat v auguste, mala vtedy presne 2roky a neslo to ani nahodou, aj ked uz rozpravala, aj vedela, co ma robit..teraz po 3 mesiacoch ju odplienkovavam zas a ide to lepsie. Nehod menej, dnes mame treti den a uz pekne hlasi, ked potrebuje ist na nocnik. Tak niekedy staci skusit neskor ked to nejde..
Nedavno. Ma dva roky aj 8 mes. Za tri dni bol odplienkovany, bez nehody. Predtym sme skusali zaciatkom leta, a na konci leta. Nebol pripraveny, boli nehody. Ani mi nechcel sediet na nocniku, ani na zachode. Teraz ma take to zmensene sedadlo na wc a schodik, vie ist aj sam. Ked bude dcerka pripravena pojde jej to rychlo. Reci ze je dost velka jednym uchom dnu, a druhym von. Ja som sa napocuvala 🤷♀️ ale nemienila som decko trapit aby sa docikaval mesiac len preto aby bol odplienkovany. Takto to dal behom vikendu, po vikende do skolky v pondelok mal este nehody. Od utorka bez nehod. Za 3 dni a hotovo. Vyckaj ked dozreje pojde jej to samo.
U starsieho som zacala, ked mal 14,5 mesiacov, bolo to velmi pracne, prve dni som ho davala na zachod kazdych 20 minut, aj 5 pocikanych teplakov za den bolo, po par tyzdnoch bol bez nehody, ale kedze akurat zacinala zima, tak na von som mu davala plienku. Uz aj na von bol bez plienok asi ako 19 mesacny, ako 22 mesacny bol bez plienky na denny spanok, no na noc mal plienku dost dlho este. Mladsi ma teraz cerstvo 2 roky a da sa povedat, ze sa odplienkoval sam, zrazu zacal mavat suche plienky a pytat sa na nocnik, wc, cikat, aj kakat, nehod mal velmi malo, mozno 4 za cca 2 tyzdne, odkedy sa zacal sam pytat. Uz aj vacsinou, ked vstane poobede, ma suchu plienku a pyta sa na nocnik.
V 18mes , komplet na noc v 20mes. Prvý týždeň boli nehody, potom šlo ako po masle
Keď mal skoro 3 roky v kľude🙂 hneď aj na obedny spanok
@mclissa Môžem sa opytat, ten prvý vikend, co sa syna podarilo odplienkovat, ste ho nechali doma dole bez, či rovno so spodným prádlom? Totiž v sobotu som zobrala plienku 2,5r dcérke, že skúsime, v sobotu aj nedeľu bola doma s holou ritkou a celkom dobre to šlo, síce sa aktívne vybrala len na veľkú, cikat som ju posielala tak po 1,5-2 hodinách, ale mala len 1 nehodu v sobotu, 1 v nedeľu. Dnes ráno sa veľmi bránila zobrať plienku, ale vycikala sa do nocnika nakoniec. A zo škôlky mi ju vrátili dnes s plienkou, že všetko náhradné oblečenie si docikala už doobeda (4sady)….že si cvrkla každých 10-15 minút. Tak teraz váham, či tu plienku ešte nevrátime a skúsime neskôr…
Chlapci obaja okolo 2,5 roka, toho mladsieho som skusila aj skor, ale boli nehody, plakal, nechapal, co od neho chcem. Pocikal sa a srdcervuci plac. Pockala som dalsie 2 tyzdne a potom za 2 dni bol odplienkovany. Chodil sam, on sa nepytal, bolo leto. Na nocnik. S kakanim kus stresy, hlavne sme to pokazili jednou svadbou, mal vtedy cely den a noc plienku a potom sa sekol a mal zmatok. Ale za tyzden sa to napravilo. V podstate, nebyt toho, tak odplienkovany fakt za dva dni. Ziadne tanecky okolo. Po istej dobe sme mu nedali ani na noc plienku a pocikal sa dokopy asi 4x, aj to preto, ze hlboko spal a nevedel sa zobudit a viac vecer pil, neustriehla som. V decembri bude mat 3 roky a je komplet bez plienky.
Dievcatko sa odplienkovalo trosku skor, okolo 2 rokov, ale ona mi aj rozpravala od 1 roka achlapci az v 2,5 roku zacali rozpravat. No a dalsie dievcatko uvidim, sestra ma o mesiac mladsiu, nasa bude mat 10 mesiacov, jej 9 a davaju ju na nocnik po kazdom zobudeni od narodenia. No ja na toto fakt pri 4 detoch cas nemam. Takze ja pojdem takto ako pri vsetkych 3 pred nou. Bez stresu. Pockam, kym bude ten spravny cas.
Obaja cca v troch rokoch.
@jazula vypytal slipy. Kupila som mu take ake chcel, ze sa mu pacia, sam si vybral. Naholo nechce byt, ani ked ma pyzamko. Nedala som mu plienku, dala som ich do kosa a videl on sam, ze uz su neni. Ked sme sli von vzala som na prezlecenie, alebo sa vycikal vonku, v nakupnom centre a tak som sa motala aby som mala zachod po ruke v meste, v parku a tak.
V skolke mal pridelenu ucitelku co na neho dohliadala a chodila s nim pravidelne (zevraj kazdych 15 min). Prvy tyzden chodil len za nou teraz sa vypyta tej kt. je po ruke. Len ja som v UK tu je to ine, mne by ho nevratili keby sa pocika, cosi by mu navliekli od inych deti. V lete sa zamacal a domov mi prisiel v lienkovych sandalkoch 😂 ale vsak prezil. Co bolo mu dali. Aspon v skolke bola ta podpora, ze som povedala uz je bez plienky tak sa starali. Mozno aj ozaj bez tej nehody uz v utorok ked s nim chodili casto. Ale zvykol si vypytat sa aj od nich. A boli vsetci prekvapeny co ja som odplienkovala ani nie 3 rocne dieta. Takze tak. Ale som rada, ze som pockala lebo v lete to ozaj bol boj a to boli len dva dni co som skusila bez plienok.
Dcéra presne na deň v 18m cez deň úplne bez nehody a na noc plienka cca do 21 m a syn v 23 mesiacoch bez nehôd a nočných plienok
@mclissa to, ze on sam sedaval na nocniku, odkedy vedel sediet, teda od keho 8 mesiacov. Bol zvyknuty, ze stale po spanku, pred spankom sedel na nocniki, lebo on sam chcel, kakat uz kakal vylucne na nocnik, stale, ked tam sedel, sa donho aj vycikal. Ale pomimo to cikal aj do plienok. Tak som si povedala, ze ked vie cikat do nocnika, plienok sa zbavime. Bolo to pracne, ale nebolo to ziadne trapenie. On sam sa tesil zakazdym, ked sa vycikal do zachoda. Nebolo to nasilu. A zas tie 2-3 tyzdne neboli az tak dlho. Ked mal mokre gate, povedala som mu, ze ci to citi a jasne, ze citil, ved vacsinou mi to ozbamil on sam. Len musel pochopit, ze sa treba pytat vopred. Nemal ani 16 mesiacov a uz sa nepocikaval do gati (stalo sa to, ale raritne). Takze to nelutujem a spravila by som to konkretne pri nom zas. Za mna to bolo super.
@mimi3008 Ani ja nelutujem,ze som takto davala na nocnik ako zacala sediet. Mala 16mesiacou na den bola odplienkovana. Na noc sa odplienkovala sama v 22 mesiacoch. Dnes je moda nechavat na dieta, kym samo nebude chciet dieta. Ja to nikomu neberiem. Ale keby sme mali prat plienky tak ako nase mamky, tak ziadne dieta nema v 3 rokoch plienku na zadku😊😊😊
Syn 2,5 roka na den, na noc v 3, dcérka 1,5 roka aj na den aj noc. Ale dieťa musí chápať a byť pripravené, každé dieťa je iné. Hlavne je, aby bolo na deň odplienkovane do škôlky. Inak by som to nesilila ak nechce alebo nechápe, aby nedostalo blok.
Presne v 2rokoch som vsetkym vzala olienku syn par nehod no kakat dlho kakal do slipiek schoval sa a vykakal..dcerka bez nehody sama chodila nepytala som sa ci jej treba cikat nedavala sadnut. Nocniky mala 2 jeden dolu druhy na poschodi aby mala blizko a na ociach
Na deň, keď mala 2r a 2m a na noc, teda kompletne o tri mesiace neskôr.
Ja som neodplienkovala, pockala som kym to dieta chapalo same. Bolo to cca mesiac pred 2 narodeninami.
Netreba tie deti stresovat, potom mozu zadrziavat stolicu a dalsie ine problemy. Nepraktizovali sme ani ziadne posadzanie na nocnik a hranie/citanie si na nom ani ziadne odmeny za cikanie/kakanie do nocnika a ani ziadne velke chvaly a ovacie, proste ziadny cirkus okolo kedze je to normalna vec a vsetci cikaju 🤷🏼♀️
My sme iba vysvetlovali naco je nocnik, mali sme ho v izbe kde sa hrala a obcas jej pripomenuli, ze aha nocnik, nechces ist skusit?
Zacala potom rovno chodit sama ani sa nepytala, len povedala ked bola hotova, aby sme ju utreli.
2roky aj 1mesiac úplne odplienkovany aj v noci.
Ja som dávala sadat na nočník každú hodinu,nečakala som že sa sama vypýta a vždy sa vycikala,tak som jej vysvetľovala,že nech skúsi sama povedať,keď chce cikať..po dvoch dňoch sa pýtala sama..alebo keď som videla,že sa začína chytat medzi nohami,tak sa opýtala či chce cikať..mala 2,5 roka
Starsi syn 21 mesacny a mladsi 2 roky a 1m

Obe deti v 2rokoch.
U mladsej som skusala v 18 mes ale bolo to velmi
Kludne pockaj 4-5 mes