icon

Kedy môžem dať dieťatko do športového kočíka?

toutou27
20. mar 2015

Dcerka ma 7 mesiacov, a ked kocikame v hlbokom a spi tak je vsetko v poriadku. Ale ked sa mi zobudi /co je posledny tyzden pravidlo/ tak sa znervoznuje mrvi a place. Jednoducho sa s nou neda :( trapenie. Vsetko chce vidiet, nudi sa a nechce lezat. Sedi sice sama ked ju posadim ale to zrejme nie je moc dobre pre chrbatik. Poradte mi nejaku ,,fintu,, ako s nou ist na prechadzku ked je hore a nespinka. Sportovy kocik nie je skoro?

domi1988
•
20. mar 2015

My mame britax b motion a mala v nom bola od 5 mesiaca kedze sa da dat uplne do lahu

pribinak
•
20. mar 2015

Nie, nie je, ved aj športiak môžeš nastaviť, na take vyvýšené ležanie, nie sed

bonaqa2013
•
20. mar 2015

Asi by som volila ten športový kočík, dieťatko tam múže byť v takom polo sede. jednoducho sklopiš operadlo chrbátika. V 7 mesiacoch som už dievky mala v športovom kočíku.

safranca15
•
20. mar 2015

moja je auguste na rodena a sportovu cast som dala ked mala 7 -7,5 mes ked sa oteplilo

zabina27
•
20. mar 2015

my sme dali sportak presne, ked mal 8 mesiacov, lebo uz sa nezmestil do vanicky. mali sme velku vanicku camarelo, myslela som, ze tam zimu vydrzi aj s fusakom, ale chlapec je dlhy, tak sa nezmestil 🙂 sportak aj teraz, ked viem, ze bude spat, necham v lahu, sediet ho davam, ked vstane a chce pozerat, takze ak sa ti da dat do lahu, tak daj, ked mala vstane, trochu zdvihnes - stale bude podoprety chrbatik a bude spokojnejsia s lepsim vyhladom 😉

uhnakova
•
20. mar 2015

Obe nase deticky isli do sportaka behom piateho mesiaca, lebo vo vanicke sa uz velmi hnevali. V sportaku pravy opak - klud a spokojnost. U sedemmesacneho by som nevahala, ved uz chce vidiet svet 🙂

anshelia
•
20. mar 2015

Ja som dávala do športového obe deti od piateho mesiaca, lebo ked boli hore vo vaničke nechceli byť a vrieskali, v športovom tichúčko sledovali okolie. Športovú časť viem dať do lahu, tak aj sedieť tam môže a aj spať v ľahu..v siedmom mesiaci určite nie je skoro 🙂

aadulik2110
•
20. mar 2015

Ja mam velku hlboku vanicku a jeden je majovy a druhy aprilovy a do hlbokeho som ich davala do 9 mesiacov.... Ale cca posledny mesiac som ich uz polohovala v hlbokom a potom sme presli do sporiaka, takze teraz a v 7,5 mes. A hlavne, ked sa jeduje by som urcite vytiahla sportiak... A nemusi byt rovno v sede - tiez maleho este nedavam - stale je v takom polo sede.

seahorse27
•
21. mar 2015

Ja som davala dcerku do sportaku uz od 6. mesiaca a synceka planujem rovnako. Take deculo je uz zvedave a chce vidiet svet okolo 🙂 A ked spinka, da sa opierka sklopit dorovna, inak do polosedu (ak este same nesedi), takze ak nie je extremna zima, co uz nie je, nevidim v tom problem...

zuzka38
•
21. mar 2015

@toutou27 ja som mala maleho v hlbokom kym sam nesedel a tiez sa hneval ked bol hore, tym padom sme chodili na prechadzky ked mal spat a bolo po probleme.. ja by som ju do sportoveho nedavala ked nesedi, aj ked sa polohovat da, nie je to dobre pre jej chrbticu..

andrejkaofina
•
21. mar 2015

tiez som najprv polohovala v hlbokom (deka za chrbat aby vznikol uhol cca 45 stupnov) a ked som videla ze sa to dcerke paci a chce pozerat co sa deje, tak sup do sportoveho (cca vo veku 7 mesiacov)

ivet1371
•
21. mar 2015

Kľudne možeš dat do športaka

moni244
•
21. mar 2015

Moja isla do sportiaka v 5 mesiacoch, proste som nemohla cakat, ked bude mat spat, nie vzdy sa dalo a s vrestajucou v hlbokom sa do obchodu a podobne nedalo, sice nesedela sama, ale bola v pololahu a hlavne bola kludna, na moju nezabralo ani polohovanie hlbokej casti. V 7 mesiacoch uz sedela sama rovno, cize v sportovom bola len 1,5 mesiaca ako nesediaca

l3yla
•
21. mar 2015

Kľudne už môžeš prejsť na športiak 🙂

jannullka1
•
21. mar 2015

Aj náš sa veľmi hneval vo vaničke, tak ako pol ročný už išiel do športového, no nebol tam v úplnom sede, ale len ten polosed. Keď mal odkrytú striešku, tak mu to stačilo a bol spokojný. Je pravda, že pokiaľ dieťa samo ešte nesedí (tak že sa úplne samo neposadí), nemá sa posádzať, hoci koľkí ľudia hovoria, že veď my sme posadili a deťom sa nič nestalo. no ale koľké deti majú problémy s chrbticou, neskôr aj s krížami.. To sa všetko odzrkadľuje neskôr.

lulistek
•
21. mar 2015

my sme dali v 7mich mesiacoch ked uz sama pevne sedkala 🙂 ma krasne rovny chrbatik, nic nezmeskala, ked chcela sedela aj v hlbokom ;)

tjaden
•
30. mar 2015

ahoj malá ma 8mes posledný mesiac jej dávam opierku nech sa troška poobzerá po svete ta za 15-20min zaspi sklopím ju nech leži ale v poslednom čase vydrží velmi dlho hore obezra sa až sa nakláňa s kočíka všetko ju už zaujíma tak som si povedala ešte tak 2 týžden uvidím ako bude hapať sama a prejdeme na športový

tina1988
•
30. mar 2015

aj my sme davali nasho do sportoveho kocika uz ked mal 6mes. kedze bol taky dlhy ze do vanicky sa uz davno nezmestil 🙂 najskor tam ale iba spaval, ked sme sli na prechadzku a ked sa naucil sediet tak potom uz aj sedaval. Sportova cast sa da sklopit do niekolkych poloh, tak moze aj spinkat, aj sediet.

manee
•
30. mar 2015

Ak sedi samostatne, do sportoveho moze. A sklopit sa da na lezato stale. Takze dietatko nemusi stale sediet

paulinkapp
•
9. apr 2015

Moja Sofi má presnie tieto príznaky asi týždeň tiež... pllače neskutočne že sa všetci otáčajú máme totižto skôr paviána keď sa jej niečo nepáči a to má za 2týždne 5mesiacov. Doma sim vyskúšala dať šporťák a som nechápala... dala som jej tam jej bábu a ona celá happy až sa smiala 🙂 poobede odtestujeme vonku 🙂