Kedy ostrihať dieťa, aby vlasy nezavadzali?
Ahoj
Synček ma 11m. Včera sme sa bavili so svokrou, a povedala mi, že ho mám na zimu ostrihať lebo mu budú vlasy zavadzať pod čiapkou🫣Zatiaľ mu vlasu nejak neprestajú. Kedy ste strihali vy?
na to navod nieje.. ja som moju strihala z dovodu velmi jemnych babatkovskych vlasov-vyzerala ako male slonica ... takze isty cas behala na chlapca a potom az tie babatkovske mini vlasky zhustli nechala som jej narast .. keby bola hlapec tak ju striham stale-mne sa proste na chlapcoch nepacia dlhe vlasy a mozy byt kudrnate zlate neviem ake.. -ale to je len vec nazoru a kazda matka si predsa o dietati rozhoduje sama .. zamienka capice je blbost .. tiez mozes poveda,ze mu aspon nebude zima na usi
Prvý krát sme strihali keď mal 8 mesiacov
.teraz bude mať 2 roky...jemu rýchlo rastu vlasy a ma ich veľa. Aj dnes sme strihali
@kika541996 svokra ma pravdu, chlapcom sa vlasy krcia pod ciapkou aj siltovkou a ked si ich daju dole tak im stoja a prekaza im to.
Cize bud kratsie, alebo potom dlhe neprekazaju.
Vlasy po pas samozrejme pod ciapkou nezavadzaju.
@candii
My sme strihali chlapcov podla potreby, rastli im rychlo, v prvych rokoch aj dvakrat rocne, ale nechodili dohola.
Kamoska mala rovnako narodene dievcatko a ti strihali az v piatich rokoch, jej to nerastlo.
Samozrejme je to na vas, kedy a ci ostrihate.
Kazdopadne nie je to hlupost len preto, ze to povedala svokra.
Nasmu ročnému sme teraz museli prebehnúť so strojčekom lebo od narodenia mu rástli v rôzne dĺžke a uz mu išli do očí 🙂
Na 14m.
Chceli sme na rok, keďže mu už veľmi šli do očí, ale bol vtedy stále chorý (a ja som to odkladala, koľko sa dalo 😂).
A chodí sa cca každé 2 mesiace, keďže mu rýchlo rastú.
@kika541996 moji mali dlhe vlasky a niekde vylezane, tak jeden okolo 1 roka a druhy na 8 mesiacov isiel dohola.
@kika541996 dcérka má 2 roky a zatiaľ som jej iba 2x postihla ofinu. Ale tak ja mám dievčatko, chlapca by som asi v pohode fikala strojčekom bárskedy 🤷
9mes. lebo sa mi proste páčia upravené vlasy na chlapcoch. Ale to je asi každého vec 🙂 ako sa mu páči.

@kika541996 zavadzat pod ciapkou? Vsetci sa doma strihate na kratko kvoli ciapke?🙈😀