icon

Kedy prestať so zavinovaním dieťaťa?

1. dec 2023

Ahojte od ktoreho mesiaca je vhodne prestat so zavinovanim, nas maly bol v zavinovacke od 2 mesiaca nakolko sa budil kazdych 10 minut lebo stale si rucickami pretieral tvaricku a tym sa budil od kedy sme zaviedli zavinovacku tak pekne spinka.Bude mat coskoro 5 mesiacov. Do kedy ste svoje dietatka balili do zavinovacky? Citala som ze do 4 -5 mesiaca.

tiezjedna
•
1. dec 2023

radím nič nečítať a riadiť sa vlastným pocitom... Náš prostredný zavinovačku miloval a bol v nej ešte v 6 mesiacoch, už mu nohy trčali😂

autor
•
1. dec 2023

@tiezjedna 😀 moj pocit je ho este nechat v zavinovacke nakolko naozaj krasne pospi a je potom spokojny a aj ja 😀 len sa bojim ci je to vhodne este... potom nebol problem spinkat bez nej?

patka06
•
1. dec 2023

Riaď sa tým, čo dieťaťu vyhovuje. Moja dcéra nebola v zavinovačke vôbec - iné deti sú v nej, kým sa tam zmestia.

tiezjedna
•
1. dec 2023

@autorka nie, absolútne. Chrápal v pohode aj bez nej👍 Jak sú deti väčšie, tak tie "tiky", ktorými sa budia, vymiznú. Nemusíš mať obavy.

tiezjedna
•
1. dec 2023

@patka06 tak tak. U nás z troch deti dve zavinovacie, jedno ani za boha😂 Najmladšia bola zo zavinovačky úplne nepríčetná... A to som jej nechala ušiť krásnu novú🙈 Som bola presvedčená, že keď starší súrodenci zavinovanie milovali, tak ona bude určite tiež... Omyl 😀 Čo kus to originál proste...

bejbypd
•
1. dec 2023

U nás z troch detí, tri bez zavinovacky...spali super .Nam odporučil doktor nezavinovat, ale je to na každom..riaďte sa bábätkom..ak je mu tak lepšie, tak zavinuj

anastazia12345
•
1. dec 2023

Bezpečné je spať v zavinovačke dovtedy, kým sa dieťatko samo nezačne pretáčať na bruško. Dcéra spala v zavinovačke dobre, ale keď sa začala pretáčať, v noci to skúšala aj 100x a zavinovačka už bola pasé 🙂

petronellla87
•
1. dec 2023

Nasa bola do polroka tiez jej nohy trcali😁 skoncili sme ked sa zacala pretacat na brusko, uz si to chcela trenovat aj v postielke a perinka jej zavadzala

domka222
•
1. dec 2023

Syna som prestala keď mal 4mesiace a dcéra to neznášala. Tá od mesiaca spala bez. Kamoška zavinovala dcéru do 7meho mesiaca

renka30
•
1. dec 2023

Starsiu som zavinovala asi do 5-6 mesiacov, tiez nevedela spat inak, lebo ju ruky budili. Mladsia zas od narodenia spala len na brusku tak tam som nezavinovala vobec.

lucia13022023
•
1. dec 2023

Toto je veľmi individuálne, ja som tam malého dávala do troch mesiacov, vtedy sa začal otáčať na bruško. Asi 3-4 noci boli ťažšie, budil sa rukami ale potom to vymyzlo.
Ja osobne si neviem predstaviť detičky co sú v nej do 8 mesiacov a pretacaju sa, že ako tam sú 🤔😁