icon

Kedy si vaše bábätko samo sadlo?

laura22t
3. sep 2026

Chcela by som sa opýtat kedy si Vaše miminko samostatne sadlo ? Už dnes sa nedoporučuje pasívne sedenie a miminko si ma sadnut zo štvornožkovania. Sestrina dcerka ma už 8 mesiaco a ešte nesedí a ani neštvornožkuje

anonym_a42a49
3. sep 2026

@laura22t Má čas 🙂,moja začala koncom 10m štvornožkovať 🤌

anonym_a57ed4
3. sep 2026

To nieje dolezite, kedy ine deti... Jedno z nasich v 5 mes sedelo a v 8 mes chodilo (same). To neznamena, ze je to standard a tvoje je pozadu... ani ze to skokolvek ovplyvni tvoje dieta. Mate cas.

tejana
3. sep 2026

@laura22t moja 10m a 1 deň

anonym_6968a3
3. sep 2026

Nie je to jedno? Pol roka hore dole. Ked jedna zena zacne sexovat v 15tich a druha v 20tich, je ta 20rocna pozadu ..?

anonym_96fd35
3. sep 2026

8,5 mesiaca

basska_b
Včera o 00:00

Nema tazku hlavu? Moja druhorodena sa len plazila s bruchom po zemi (od 5.5mes) a velmi skoro stala (7mes). V 10 mesiacoch konecne to brucho odlepila od zeme. Az z tejto polohy si v 10.5.mes sadla (cize tak, ako sa to ma, podsunie kolienko a sama si sada). A v 11 mesiacoch uz chodila, najskor z mojich 4 deti. Hlavu mala od narodenia na 99.percentile. Teraz ma 6 rokov a je taka pevna, osvalena.

evkatk
Včera o 00:02

U každého dieťaťa je to individuálne, nezávislé od nejakého predpísaného vývoja, ale od vývoja chrbtových svalov. Zbytočným silením na sed alebo chodenie sa môže tento sval poškodiť, zoslabený potom celý život spôsobuje problémy s chrbticou. To sedenie v 5. mes. a chodenie v 8. mes. je možné. Ak moje najstaršie tak bolo a druhé sa omeškalo so všetkým o 6 mesiacov. A o nič neprišlo.

patriciah1
Včera o 00:18

@laura22t nemá prečo sedieť 😊 moja dcéra si sadla v 11 mesiacoch, v 10 štvornožkovala a chodiť začala až po 16 mesiacoch.

puupava15
Včera o 03:16

@laura22t moja dcera 11,5mesiaca a synovia ked mali 9 mesiacov

weruska1311
Včera o 04:10

Niektoré deti sa skôr postavia na nohy ako si sadnú. Ma čas

anonym_191b8c
Včera o 04:43

neporovnavaj kazde dieta ma svoje tempo. moji stvornozkovali skoro, v 10 mesiacoch uz sami chodili ani ani v 2 rokoch este nic nepovedali, kazdemu dietatu ide dobre nieco a v inom sa musi trosku vytrapit a dozriet

ludmilka2407
Včera o 05:58

Pasivne sedenie sa nikdy ani nedoporucovalo...starsi syn zacal stvornozkovat, sadat si do sikmeho sedu a potom pekne rovno...asi tak v 7 mesiacoch...mladsiemu to trvalo o mesiac dlhsie

esther100
Včera o 06:18

No môj si najprv sadol a potom stvornožkoval,tuším mal 9 mesiacov

anonym_c2a870
Včera o 07:19

Ja ako dieta som nikdy nestvornozkovala ale sedela a potom rovno sa postavila zo sedu v postielke a neskor ked som sa vedela dlhsie udrzat v stoji rovno zacinala chodit. Kazde dieta je ine a poznam vela deti, ktore nestvornozkovali.

anonym_0e09d9
Včera o 07:58
@anonym_c2a870

Ja ako dieta som nikdy nestvornozkovala ale sedela a potom rovno sa postavila zo sedu v postielke a neskor ked som sa vedela dlhsie udrzat v stoji rovno zacinala chodit. Kazde dieta je ine a poznam vela deti, ktore nestvornozkovali.

@anonym_c2a870 ani ja som neštvornožkovala ako dieťa a teraz ako dospelá som si všimla pri cvičení že neviem prepájať tu ľavú hemisféru s pravou a keď som tak hlbšie o tom čítala že majú ľudia s tým potom problém keď to preskočia ako bábätko

michaela329
Včera o 08:08

Okolo deviateho mesiaca, má ešte čas. Ak si čokoľvek nie si istá, opýtaj sa pediatra - alebo choďte na cvičenie s bábätkami.

anonym_c2a870
Včera o 10:19
@anonym_0e09d9

@anonym_c2a870 ani ja som neštvornožkovala ako dieťa a teraz ako dospelá som si všimla pri cvičení že neviem prepájať tu ľavú hemisféru s pravou a keď som tak hlbšie o tom čítala že majú ľudia s tým potom problém keď to preskočia ako bábätko

@anonym_0e09d9 ako ja tiez ked vo firku alwbo na fyzio v tej polohe sme mali cviky mi prisli take neprirodzene a hlavne na cviku lava ruka vpredu, prava noha vzadu a naopak to mi islo najtazsie prepojit a urobit ale to je asi jediny problem ktory som spozorovala na sebe...

anonym_0e09d9
Včera o 10:32
@anonym_c2a870

@anonym_0e09d9 ako ja tiez ked vo firku alwbo na fyzio v tej polohe sme mali cviky mi prisli take neprirodzene a hlavne na cviku lava ruka vpredu, prava noha vzadu a naopak to mi islo najtazsie prepojit a urobit ale to je asi jediny problem ktory som spozorovala na sebe...

@anonym_c2a870 áno presne toto myslim aj ja že mám s tým problém a musím sa veľmi sústrediť na to aby som cvičila spravne

euka210
Včera o 14:37

@laura22t az ked zacali stvornozkovat, cize 9-10mes.

danielahamar
Včera o 14:51

Moje deti, keď boli bábätká, tak len spali, ležali a nosili sa.

laura22t
autor
Včera o 18:14
@anonym_6968a3

Nie je to jedno? Pol roka hore dole. Ked jedna zena zacne sexovat v 15tich a druha v 20tich, je ta 20rocna pozadu ..?

@anonym_6968a3 bavime sa o detoch nie o tom kedy teenegeri sexujú

anonym_e68444
Včera o 18:22

Staršia dcéra sa prvý krát dala na štyri ako 10m, následne si sadla, 11m sa postavila a 14m robila prvé kroky… teraz mám 8M syna, už mesiac chodi po štyroch a dva týždne sedí. Začal sa už sám aj pomaly stavať. Je to veľmi individuálne, každé bábätko má svoj čas. Staršej to išlo pomalšie ale je to už veľmi šikovná predškoláčka ❤️

aurora33
Dnes o 11:33
@evkatk

U každého dieťaťa je to individuálne, nezávislé od nejakého predpísaného vývoja, ale od vývoja chrbtových svalov. Zbytočným silením na sed alebo chodenie sa môže tento sval poškodiť, zoslabený potom celý život spôsobuje problémy s chrbticou. To sedenie v 5. mes. a chodenie v 8. mes. je možné. Ak moje najstaršie tak bolo a druhé sa omeškalo so všetkým o 6 mesiacov. A o nič neprišlo.

@evkatk netrep