Kedy si vaše dieťa odvyklo od zaspávania na prsníku?
Len zisťujem, aké máme výhľady... 😅
Dcerka si odvykla - ked ju zacal davat do postele tatino. Proste som ju nakojila, dala mu do narucia a on ju dal spinkat. Pomohlo to na 100% u neho necitila mliecko, tak zaspala bez nervacenia... ja neviem tak pol roka vtedy mohla mat.
@anjelicek26 no tak toto u nas nehrozi 🙂 Ked je maly v postielke a este nespi tak ked som neni ja pri nom tak reve jak o zivot. Tatinova pritomnost nepomaha, skor to este cele zhorsie. Takze takto to asi nepojde :( Ale skusame plienocku mu tam dat a vie sa s nou tak zachumlit ze niekedy aj zaspi bez toho aby som bola pri nom. Ale teda vacsinou zaspava na prsniku.
My tiež zaspávame samé asi od pol roka. Proste ju pred spaním nakojím, mám chvíľku na rukách, vložím do postielky, zhasnem svetlo a odídem - izbu má vlastnú.
@mia258 fuha, tak toto je ideal, gratulujem a tiez si to takto predstavujem, zatial su to len predstavy 😀 tu je kazda rada dobra (okrem knihy kazde dieta sa nauci zaspavat same, ci ako sa to vola) syncek bude mat pol roka a tiez zaspava vylucne pri kojeni (vecer) alebo v kociku (cez den)... dajuc ho do postielky culeho, nastane plac ... dajuc ho cez den pri kojeni zaspavajuceho do postielky, tiez nastane plac, cez den jedine kocik to isti ... a vobec malo spinka cez den.. tak dufam, ze sa nam ten spanok predlzi a ze aj cez den sa naucime buvat v postielke 🙂 v noci je to uplne v poho
mam 2 rocneho synceka a stale ojim a tiez zaspi len na prsniku aj poobednajsi spanok aj wecerny a w noci sa budi že chce sa este kojiť a skusala som uspawat tak aby manžel uspawal ale on len maminka a maminka že tatik nie tak to bolo nesuspesne ked mu nedam prsnik neerwy a plac newiem flasticku kaše odmieta ,bude to ťažkeee,,,som rada ,že som h mohla kojiť 2 roky ale už je na čase sa odstaviť no ale musim wymyslieť ako ,nechcem aby trpel
@inka070707 ja sa ju snažím poobede unaviť, aby večer nemala problém zaspať. A po hraní, kúpaní, prezliekaní a papaní je už zničená, tak zaspí pomerne rýchlo 🙂
Ale jasné, že to nešlo zo dňa na deň.
@janka091187 , ja som malého odnaučila tak, mal cca 1,5 roka, že som si na bradavku dala klobučik na kojenie a povedala som mu že mám bo, ale nech si dá keď chce a nechcel ani za svet. Alebo som si dala sódu bikarbónu tuším na bradavku. No a namiesto prsníka som mu ponúkla , že mu poviem rozprávku a súhlasil. Síce od vtedy mu zaspávanie trvalo dlhšie, ale hlavne, že spal bez prsníka. A pár dní na to ho prestal pýtať aj v noci a bolo po kojení a konečne prespal celú noc.
@fifinna no riši mi rozpravku odmieta a ked zacnem rozprawat tak wrwi mamka nie rozpravka mamka dida ,,,a tak stale dookola skusala som wsetko mozne ..musim jednoducho nieco wymysliet niecim bradawku potriet alebo nejaky trik tatina odmieta aby ho uspal ,,tak newiem ci na par dni na noc nebudem doma alebo newiem je welmi citliwy tak sa bojim aby nemyslel ,že ho nemam rada ,,,dakujem Vam kočky za všetky rady
tak náš Jakubko okolo 7.mesiaca.... keď sa v noci začal budiť aj každú pol hodinku na to, že ho nemám na rukách, tak som povedala že to už by stačilo. Nechala som ho jednu noc iba v postieľke, žiadne na ruky...............napapkal sa, pohladkala som ho, a nechala v postieľke. Jasné, že bez plaču sa to nezaobišlo - ale dalo sa to zvládnuť. A odvtedy zaspáva krásne sám postieľke. Večer sa napapká, dáme mu pusu na dobrú noc a nechám v postieľke kým nezaspí. 😉 😉 😉 Keď začne vystrájať, prídem, pohladkám a odídem... niekedy aj 5 - 6 krát.... 😀 😀 😀 😀 a niekedy ani raz. a zaspí hneď.
Aaach pridam sa 😅 😅 @feb13 ja ti teda neodpoviem,ale ako tema je to dobra, tiez cakam kedy svitne na tie casy 😀 my sa neuspavame na rukach,ale hojdame sa,a to uz dva mesiace ju ucim spat v postielke,polozim ju,a stojim pri nej aj dve hodiny,bohuzial nemeni sa to,narek preveliky,tak dnes som boj vzdala! 😖
Priblizne ako 17 mesacna, dovtedy iba na ciciku, okolo 16 mesiaca sme prestali kojit a nastal problem - ako uspat? Tak sme zacali na rukach, ale vacsinou to trvalo hodinu a casto po ulozeni do postielky znova vyskocila a revala ako maly tur ☹. Tak som to po mesiaci uz nezvladla a nechala som ju, odisla, zatvorila dvere a s malou dusickou za dverami cakala, co sa bude diat. Do 3 minut vzdy plac prestal a zaspala, po tyzdni uz neplakala a este nam aj pekne z postielky zakyvala 😀. Nikdy som neplanovala useknut to prave takymto sposobom, ale uz som nevladala a zafungovalo to. Odvety zaspava kludne sama v postielke a to uz mame vyse 2 rokov.
@janka091187 To nerob, že nebudeš doma, to nezaberie, keď sa vrátiš a pôjdeš ho dať spať bude ten prsník pýtať, lebo pri tebe je naučený zaspávať tak.
@fifinnano ja tiez si myslim,ze bude "jojo"efket ked sa wratim newiem maly sa aj w noci budi na prso tak newiem teraz lebo asi je to taka zawislost na mne neiem teraz ze jak riesit skusam mlieko flasky kase ale bezuspesne...musim nieco wymysliet ..
Pridam sa teda aj ja🙂my s manzelom sme maleho uspavali na rukach do 3 mesiacov, potom sme ho dali len na nasu postel lebo ani za svet nechcel lezat v postielke a dala som mu prso a hned zaspal...s tym prsom to trvalo skoro do roka a ked mal 4 mesiace, zaspaval bud s plienockou v ruke alebo sme si k nemu lahli a hned zaspinkal.On len potreboval citit, ze som pri nom.Takto mi zaspava doteraz, ma 16 mesiacov, sam sa o 20.hodke zoberie a ide na postel, dam mu mliecko, prituli sa ku mne a za par seekund hned spi, je to ozaj rychlovka (nastastie), ale tiez nam to trvalo, kym sa takto pekne naucil zaspavat...myslim, ze kazde dieta je ine a kazde potrebuje to, co mu najviac vyhovuje a je len na danej maminke, ci sa prisposobi, alebo bude ho "nauci" iny druh zaspavaniatolko moj nazor🙂))zelam vela zdraru pri zaspavani a urcite sa to raz nauci aj bez prsnika a hajkania🙂
vyborna tema...ale asi neporadim, lebo ja nielenze musim maleho uspavat, ja musim s nim ostat aj v posteli ked chcem aby spal, hlavne poobednajsi spanok 😀
@inka070707 ahoj, ja mam 21 mesacného chlapca a na rukách mi večer zaspával asi do jedného roka, resp sme vypili flašu mlieka, dala som ho odgrgnuť, ponosili sme sa na rukách po izbe, a za 5min bol hotovy. Neriešila by som ani uspávanie cez den v kočíku, píšem len podla svojej skusenosti , takže môj názor nemusia zdielať ostatné mamičky. my sme zaspávali v hlkobom kočíku do 8mes, potom mu už bol maly, tak sme prešli zo dna na den na postielku, naučila som malého zaspávať s vankušikom, opriem mu ho o líčko, to ma miesto macíka, párkrat pohladkám a idem z izby preč, takto fungujeme do teraz. Občas si ho teraz beriem ešte pred večernym spánkom na ruky, ale je to skôr môja potreba cítiť jeho blizkosť, sám sa pyta do postielky, takže nič by som zbytočne nesílila, dieťa chce citiť maminku, ked zaspí uložila by som do postielky, a knihu AKo naučiť dieťa spáť som čítala tiež, nakolko sa mi maly budí do dnes v noci na mlieko a je to najvačšia sprostost aku som mohla testovať na svojom dieťati,

Tak dufam, ze tu niekto odpise, aj mna to velmi zaujima :P