Kedy ste dali prepichnúť dievčatkám ušká?
Lebo svokra zistila,ze uz v porodnici sa prepichuju a chce aby sa dali hned,len neviem ci je lepsie teda hned alebo neskor...
Osobne si myslim ze v porodnici je to naj ...ale nasa mala prestreleme v 4 mesiacoch a tiez to bolo super bez placu ...
mne sa to zda skoro..dala som v 4 mes., robila to nasa pediatricka, a neprepichovala, ale nastrelovala. mozem len odporucat.
a neda mi to, ale co ma svokra s usami tvojho dietata? to ma byt tvoje rozhodnutie..
ja som dala prepichnut nasej pediatricke asi v 6.mesiaci a bolo to strasne,hnisalo,krvacalo,bolelo..asi rok...dala som ich prec a v 2.rokoch dala nastrelit v klenotnictve a je to super!🙂
ty si matka,ty rozhodujes!
nasej malej prepichli uska v porodnici.trosku jej to hnisalo,davala som jej na to framykoin a pri kojeni aj par kvapiek mliecka.podla mna je lepsie takto skoro,neskor si uz babatko chyta uska a horsie sa to hoji...
Ja som dala hned v pôrodnici myslim ze je to najlepsie aspon sa nechyta este za uška a tak...a aj dosť rychlo sa zahojili...a este k tomu zadarmo no za bombonieru ale to sa starali o nas 5 dni🙂
toto mám najradšej "...svorka povedala..." , "...svokra hento...", "...svokra tamto..."
TY SI MATKA, svokra mala možnosť sa realizovať keď boli jej deti malé
Ja som jej davala ked sme odchazali s porodnice, chvilku si poplackala a bolo dobre. Ani to nekrvacalo, iba jej jedno usko trosku hnisalo ale potierali sme ich a je vsetko oki 🙂
ja som dala nastrelit ked mala 6mesiacov po 2.ockovani, V ULK v BA to maju ako podmienku, vyslo to cca 25e. Prepichnut by som nedala ja mam prepichovane ihlou a mam krivo, ked si dam napr nausnice-kruhy. Po 6tyzdnoch sme vybrali tie co nam dali pri nastreleni a dali sme normalne zlate.
Moja dcerka ma 2,5 roka a my sme prepichovanie presvihli, teraz pockam, kym si sama vypyta nausnicky. Keby som sa mohla rozhodnut este raz, dam hned v porodnici, alebo ked bola este uplne male babo. Pretoze teraz uz tazko dame prepichnut, ked je taka ziva....
ja som vom avala hne v poroke a v pohoe a namensej sme ali az ke mala 2mes a uz sa trepala a ma ich ost nakrivo sory nejak strajkuje lklavesnica
ja som malej nedala vôbec. .. (2,5) .. Ja osobne som si nechala prepichnut usi az na vyske. 😝 Aj mala so moze rozhodnut ked bude vacsia
dali sme nastrelit ked mala pol roka, vsetko ok, ziadny problem, rychle zahojenie, ziadne hnisanie, super 😉
Ja cca v mesiaci v poradni, v pohode to bolo, trochu poplakala, ale lepsie ako vacsie dievcata ktorym uska prepichovali.. robili cirkus.. to by som uz radsej isla nastrelit a nie prepichovat ;) Podla mna je to individualne, ja by som to ale dala hned. Nie je to o rozhodovani alebo nie, dievcatko aj tak tie nausnice nosit bude ;)
nám prepichla detská lekárka keď mala dcérka 7 dní, bez plaču, hneď sa to zahojilo... a mali sme pokoj. neľutujem to . náušničky jej veľmi svedčia 🙂
v den odchodu z porodnice - spiacu mi ju odviezli, spiacu priviezli, cele to netrvalo ani 3 minuty. uska nehnisali, netahala si to....
ma tri a polroka a este nemame,......nechame to n nu, ked bude chciet nausnicky, dame nastrelit...ked nebude chciet, nedame.....
Pred trinastimi rokmi nemala dcera ani rok a prepichli jej ich v poradni. A bolo to v pohode. Teraz som ostala prekvapena ked mi pri druhej dcere povedali ze az ako 6mesacnej... tak som jej dala nastrelit nausnicky ako 6 mesacnej v zlatnictve a bolo to tiez ok.
my sme dali prepichnut v 2 mesiacoch u nasej dr. a uplne bez problemov, jediny bol ze plakala od toho ze sa nemohla hybat a nie ze jej prepichovali pri tom pomaly ani nemrkla 🙂
ja som vymýšľala pri dcére, bolo mi ľúto ju trápiť ako bábo...tak sme dali nastreliť ako 10mes...bol to prúser, mykala sa, nedalo sa to, revala ako pavián...nastrelili jej len 1 ucho a konec..tak sme jej náušničku vybrali lebo si ju strhávala...potom ako 3ročnej až, ale s traumou...pri druhom dám čo najskôr, deti sa nehýbu a nepamätajú si to...je to menej komplikované...
my mame 13 mesiacov a chystam sa dat v najblizsej dobe, ale chcela by som dat nastrelit u lekara
Moja ma 4r a nema nausnice. Dame asi ked pojde do skoly...babatky by som nedala.aj druha dcera dostane az ked do skoly pojde
chceli sme v porodnici, ale u nas neprepichuju uska, tak sme sa dohodli s nasou detskou lekarkou hned na prvej poradni
V 3 mesiacoch, keď mali po prvom očkovaní a dobre to prežili aj ušká mali v poriadku.
Ahoj, ak ich teda chces dat,tak ti poradim, nedavat v porodnici, pockat aspon do 6mesiaca,aby boli uska vacsie- predide sa moznej deformite, zlemu umiesteneniu dierky atd. Dala by som nastrelit,nie prepichnut, od niekoho,kto ma dobre referencie.
Obom som dala nastrelit v ULK. Starsej ked mala asi 9 mesiscov, bolo to zaciatkom leta takze jej o uska nesuchala ziadna capica. Pri nastrelovani plakala ale to len preto lebo ju drzala sestricka s to sa jej nepacilo. Akonahle som ju vzala na ruky ja bolo po placi. Po dobrej skusenosti som dala aj mladsej tam, tiez zaciatkom leta, mala rok. Ju som drzala ja a povedala len AU. Ziaden zapal ani nic podobne ..
ja som dala prepichnut ked sme si domov z porodnice na novorodeneckom 🙂 bolo to 96 hodin po porode (4dni ) 😉 a nelutujem , ani nemukla a teraz len preliehovavam...asi mesiac sa to musi a menej si pamätá bolest 🙂 a pretacam pri kojeni vzdy 🙂

ja som dala malej prepichnut ked mala 2 tyzdne...ani nemrnkla..bolo to v pohode a ked budeme mat aj druhe dievcatko tak sa chystam hned pri odchode z porodnice... 🙂