icon

Kedy ste dali prepichnúť dievčatkám ušká?

simuska99
25. apr 2014

Lebo svokra zistila,ze uz v porodnici sa prepichuju a chce aby sa dali hned,len neviem ci je lepsie teda hned alebo neskor...

mummy01
25. apr 2014

ja mam 7rocnu a prepichnut sme jej dali pod tlakom okolia ked mala rok...dodnes to lutujem,zahnisane usi-mala alerg.reakciu asi...nausnice leteli do kosa 😠 takze dierky nema.

kiki68
25. apr 2014

nedavat, lebo tie uska su ked sa narodi take male,ze to podla mna nemaju sancu odhadnut tak presne a urobit to rovnako na oboch stranach pekne. Navyse mne ako malemu rocnemu decku prepichli takto chrupavku, kto si nechal prepichovat chrupavku zamerne, vie,ze ako rado sa to zapali, boli to ako slak. Takze mne to prepichovali potom este raz, to uz dopadlo lepsie, potom v 20tke som si nechala nastrelit a to uz bolo sakramentsky presne, ani to nebolelo. cele usi mam doprepichovane vdaka sikovnym doktorkam v detstve. Vyzeram ako nejaky ex hipisak, 4 dierky na jednej, 3 na druhej strane, z toho funguju len 2. ostatok ostal zarasteny,ale stopa ostala. Urcite ak prepichovat tak len nastrelovat. A dobre si obzriet nastrelovacku,ci je riadne vydezinfikovana.

xmischelkax
25. apr 2014

V 3 mesiacoch u detskej lekárky......všetko bolo úplne bez problémov, ani nehnisalo, ani nekvácalo veľmi. Takže ja určite neľutujem 🙂

renataslivkova
25. apr 2014

Dala som jej nastrelit nausnice ked mala rok, ale trebalo skor, uska uz boli tvrde.

estanis
25. apr 2014

dala som jej nastrelit ako stvormesacnej...vsetko bolo uplne v pohode, ani moc neplakala, uska nehnisali..

magdalenkami
25. apr 2014

nasa sa sama rozhodla asi v 4 rokoch,bola to sekunda,zvladla to a mala velku radost,keby nechcela,urcite to nerobim-ja sama tiez nausky nenosim

sylvial
25. apr 2014

Ja som dala keď mala malá 3 mesiace.

anjelicek178
25. apr 2014

Ja som dala prvej 3mesacnej....druhej 2mesacnej......pohod
sestricka prepichovala ihlouicka

sandrika1986
25. apr 2014

My sme dali prestreliť ušká keď mala dcérka tri roky.

miku1
25. apr 2014

Obom dcéram prepichovala detská lekárka ušká, keď mali asi mesiac. Ani jednej ušká nehnisali, všetko prebehlo v pohode.

jankako
25. apr 2014

určite hned.aj ja by som vtedy ked sa mi narodila malá dala prepichnuť,ale bol sviatok,tak to nemal kto spraviť,alebo tam nebola tá dotyčná ktorá to robila.Nemusíš si potom neskor robiť starosti s deiťatkom behaním po krčnom,kde jej to prepichnú.Miminka to zvládaju najlepšie.ja som mala dala až v troch mes.kedže sme mali dlho problem s bacilom v očku a aby sa jej to neprenieslo na uško,tak až po vyliečení sme mohli dať prepichnuť.

kuriatko84
25. apr 2014

nasa mala mesiac

evickapooh
25. apr 2014

@simuska99 lepsie je neskor...nam prestrelila nasa detska lekarka vo veku 6 mesiacov ...skor sa neda...resp neodporucaju prestrelit...vobec im to nebolelo,a ani nekrvacalo,,,,mozem len odporuat...v zziadnom pripade by som jej nedala prepichnut v porodnici...je tam dost neprijemnych veci ktore musu prezit novorodene babo....ockovanie...nove prostredie...vela veci je prenho nove a niekedy neprijemne...ale potrebne...ale prepichnutie uska nie je potrebne...ma na to cas...nic nestrati...moje dievcata nemali nausnie do pol roka...kazdemu vadil len im nie....a ani mne... 🙂

fomarik
25. apr 2014

Mojej prestrelili na 5 .den po narodení. na novorod. oddelení to v LC robia bežne. Ani nezaplakala, a ani nevedela že sa jej ušká prepichovali. 😉

saranata
25. apr 2014

všetkým som dala po 6mes. nastrelit naušničky , bez problemov 🙂

aileen_mt
25. apr 2014

Ked sa babo narodi este nema vyvinute vsetky nervove zakoncenia, ani tie v usnych lalockoch. Preto, ked som sa narodila ja, dali mi ich prepichnut este v porodnici. Pocas prepichovania som spala a mam cely zivot klud 🙂

luuckka
25. apr 2014

Nasa mala 3 a pol mesiaca vsetko bolo v pohode ja som to viac prezivala ako ona kym sme dosli domov spala krasne a doma uz ani nevedela ze nausnicky ma ale v porodnici by som nedavala mne tak prepichovali a jednu dierku mam rovno a druhu sikmo vsetky nausnice mam podla toho zkrivene. A este k tej svokre NEDAJ SA teraz to su nausnice potom to bude obliekanie daj jej tamto nedavaj hento nakoniec ti bude rozkazovat cim ju mas prikrmovat mozno to nemyslela v zlom ale ako bolo vyssie napisane mala sa realizovat na svojich detoch nie na tvojich.

katusap
25. apr 2014

daj prepichnut v porodnici, to je naj, tie deti vobec neplakali, keby som bola vedela, dala by som aj ja, ale povedali mi to v posledny den....tak sme dali v troch tyzdnoch prepichnut u pediatricky a hrozne, hnisalo jej to dlho, skoro mesiac

cikyta
25. apr 2014

Bude to znieť divne, ale so svokrou súhlasím 🙂

brumka
25. apr 2014

najlepsie po mesiaci ale uzpo druhom mi to pride neskoro. nasa dr sko neprepichuje, a po mesiaci su este take papierove, obom babam tak davali a prva troska plakala druha len mrnkla, ziadne komplikacie, potierat framykoinom a cistit uplna pohoidicka, neskor by som asi nedavala

cerez
25. apr 2014

Ja som svojej dávala až v 5 mesiaci a ľutujem dodnes. Ona plakala, ja s ňou. Dr. nám povedala, že je lepšie dávať prepichnúť hneď po narodení lebo ušká sú tenučké a ľahko sa to robí. Takže ak môžem poradiť, daj si to urobiť hneď v pôrodnici.

28031970
25. apr 2014

My sme dali našej v deň odchodu z pôrodnice,trošku plakala ale nič hrozné.Tie ušká sú také papierové(tenučké).Ja si myslím ,že v neskoršom veku je to viac bolestivé a aj to dieťatko to vníma viac.Aj keď dnes sa už dajú náušničky aj nastreliť ale to je vec názoru.

keiko33
25. apr 2014

dceram nastrelili uz v porodnici, je to lepsie. take male deti si to ani neuvedomuju. Usi im prepichli bez mojej pritomnosti, tak mi nebolo aspon luto ked plakali. Stalo to myslim 5 eur. Ani jednej uska nehnisali.

mirinka9
25. apr 2014

po prvom ockovani. kedze nasa mala ockovanie neskor, takze asi v 8.mesiaci

lubina
25. apr 2014

Starsia dcerka povedala, ze chce nausnicky, ked zacala chodit do skolky a dievcatka tam mali. Mala 3,5 roka ked sme jej dali nastrelit nausnicky. Mladsia dcerka ma 5,5 a este ziadne nechce, aj ked sestra ma 🙂 . Sama povedala, ze ked pojde do skoly....vobec sa netreba ponahlat s nausnicami, to bolo volakedy, ze dievcatko hned muselo m at nausnice...doba sa zmenila 😀

dada432
25. apr 2014

My sme dali asi v troch mesiacoch a úplne bez problémov. Robila jej to pediatrička, ja som počkala v čakárni, trosku si poplakala a bolo.

daniela_m
25. apr 2014

Dali sme nastreliť u dr. keď mala 6 mesiacov.

satanka1
25. apr 2014

3 týždne

michaela_j
25. apr 2014

My sme nasej malej dali na 5den ked sme odchadzali z porodnice a vserko v poriadku ani neplakala nic.
Teraz cakame druhu princeznicku a tiez jej dam v porodnici prepichnut.

andrejkahe
25. apr 2014

Malá mala asi dva a pol mesiaca, keď sme dali prepichnúť. Dodnes ľutujem, bola som pri tom. Strašne plakala. Ak by som sa mala rozhodnúť ešte raz, dala by som hneď pri odchode z pôrodnice alebo nastreliť. Navyše mala 3 týždne ušká zapálené, aj keď vôbec nehnisali, ale prišli sme na to, že je alergická na žlté zlato... Druhý krát si teda vytrpela svoje, keď som jej menila náušnice za biele - vtedy sme už plakali obe :(.