Kedy ste začali chodiť s bábätkom medzi ľudí?
Ahojte, kedy ste začali s bábätkom chodiť medzi ľudí - na nákupy/oslavy atď ? Počkali ste do konca šestonedelia ? Sme pozvaní na oslavu, malý bude mať vtedy 5 týždňov a neviem či ísť alebo neísť.
Ak je to blízka rodina a nebude tam 120 ľudí tak by som šla.
Bábätko v kočíku, natiahnutá sieťka cez.
Nemusíš tam byt od začiatku do konca, ale aspoň na chvíľu by som šla
@anonym_autor ide jeseň, začína obdobie chorôb. Nie, určite by som neišla.
Nešla by som a bola rada,ze je dieťa zdravé. Ak by bol oslavenec mama či otec,tak zagratulovať inokedy k nim domov.Tak malé dieťa potrebuje mamu a klud vo svojej postielke.Nie hluk,bacily a okukovanie od x ľudí.
Si myslíš, že ten týždeň do konca šestonedelia bude nejak rozhodovať? Ak by som mala ísť k rodičom, súrodencom,tak na chvíľu áno.
Vôbec som nechodila do obchodu s dieťaťom počas 600nedelia a dlho po ňom. Ak som aj šla tak bez dieťa.
Neviem, čo je také dôležité,aký nákup že by nepočkal
A nepíšes aká oslava aká blízka rodina. Na veľkú oslavu s hudbou by som nešla na oslavu v domácom prostredí najbližším áno
Hneď od príchodu z pôrodnice sme fungovali normálne. Nákupy, výlety, návštevy, práca.
Zalezi co myslis medzi ludi ak medzi kamaratky rodinu to naplo od narodenia ale postupne nie odrazu vela ludi naraz. Ak MHD, nakupne centrum, centrum mesta, restauracie, kaviarne... po 6nedeli.
@anonym_autor Ani o tom neuvazuj. Ano, tak male ti pospi aj v tanku. Ale ver, ze nechces riesit pripadnu chorobu. Pre tak male deti je obmedzene mnozstvo liekov.
Druhý deň po príchode z pôrodnice, normálne prechádzka nákup. Dvojtýždňová bola na oberačke.
Na oslavu, ak tam nebude hlučná hudba, by som kľudne išla.
Hned po navrate z nemocnice. So starsou sme boli na prechadzke na 4ty den a hned som skocila aj do obchodu a na 6ty den sme boli na rodinnom obede. A u mladsej sme sice nechodili na prechdzky tak skoro lebo bolo strasne teplo, ale bravala som ju vecer na dvor a vsetci susedia obzerali noveho priselca - cize to tiez bolo na 4-5ty den
Na nakup atd hned. Na oslavu neviem. Ja som trvala na ziadnych navstevach atd asi tak prvy mesiac, asi by som nemala ani chut na oslavu. Ty vies ako sa citite.
@anonym_autor ja som chodila medzi ľudí s deťmi odkedy som sa ja cítila dobre, nijak som to neobmedzovala. Deti som choré nemala ani ako bábätka a ak nerátam 2-3x sople, tak vôbec. Majú teraz 10 a 8r
@anonym_autor My sme drzali sestonedelie. Navyse som bola po sekciach. Takze maximalne von sme sli asi po 2tyzdnoch na prechadzku, jie po oslavach.
Viac menej hneď. Po pôrode som išla na druhy deň domov, ďalši deň už sme boli na prechádzke vonku (bolo celkom prijemne), na ďalši deň na nákupe, o týždeň sme mali už návštevy…
Tak normalnejsie az po 4. mesiaci 😀. Nie ze by sme nechceli skor, skusala som stale, vsetky sposoby...Ale mala odmietala kazdy sposob prenosu okrem ruk, vsade bol panicky rev, tak sme proste nikam moc nechodili. Kazdy pokus o kocikovanie skoncil do 10 min. Potom sa to zlomilo a bolo dobre. Do teraz pozeram na tych kludnych novorodencov ked niekde vidim a vravim si wtf ako to davaju bez totalneho vybuchu, revu, paniky :D.
Tak normalnejsie az po 4. mesiaci 😀. Nie ze by sme nechceli skor, skusala som stale, vsetky sposoby...Ale mala odmietala kazdy sposob prenosu okrem ruk, vsade bol panicky rev, tak sme proste nikam moc nechodili. Kazdy pokus o kocikovanie skoncil do 10 min. Potom sa to zlomilo a bolo dobre. Do teraz pozeram na tych kludnych novorodencov ked niekde vidim a vravim si wtf ako to davaju bez totalneho vybuchu, revu, paniky :D.
@anonym_2b2d69 4 mesiace si nevyšla von?! 😲
@anonym_2b2d69 4 mesiace si nevyšla von?! 😲
@sisaka bez malej som chodila poriesit co bolo treba. Sme sa s muzom prestriedali. Keby som slobodna mamka, tak ma asi vystrie 🫠... Za to teraz je kludnejsia a samostatnejsia ako vacsina deti 😌
Ja osobne som do obchodu, von chodila normlane viac menej po cca 2tyzdnoch vzdy ked sa dalo, potom uz denno denne. NAvstevy chodili take rodina na chvilu od zaciatku, na chvilu, pozreli odisli, neskor kocikovat prisiel sem tam niekto. Oslavy nie, ani nemali sme ziadne. MEsacne deti zvyknu mat aj krstiny, mimochodom, takze predpokladam, ze sa zucastnuju aj rodinnych akcii 🙂 Asi by som 2-3 mesiace nechodila do nejakych tesnych priesotorv s vela ludmi, a v obdobi chorob duplom.
@anonym_2b2d69 mne toto robila dcera vo vajicku... :D to tamked sme ju dali, ze ide sa niekde autom a potom kludne si to nakliknem ako kocik, neexistovalo:D v kociku mi prespala vychazdky doobeda, poobede.. ale vajce. Viac ako 6mes mala ked sme isli autom dalej a proste sme si povedela, rev nerev.. ideme.. a potom to preslo :D
Ak sa ty cítiš dobre tak choď. Ja som hneď chodila von s deťmi. Za mňa nieje dobre držať dieta pd ľudí a v "zlatej klietke". Syn má 3 mesiace a mame za sebou plno výletov. Imunitu si doma zamknuté ťažko vybuduje.

no zalezalo by kto ma oslavu ak rodicia alebo surodenci sla by som aspon na chvilu, ale zalezi od bavatka moji dlho a dobre epavali s nimi sa ozaj dalo, ak niekto vzdialenejsi este by som pockala