icon

Kedy vám odpadol pupček?

zuna89
13. okt 2014

mamičky, chcem sa spýtať, kedy vášmu drobcovi odpadol pupček? my máme 22dní a ešte stále nám trčí asi centimetrový kyptík. podľa slov detskej sestry tak skoro ešte neodpadne, ale vraj je to v pohode/normálne. Všade píšu 7 až 10 dní, preto z toho začínam byť mierne nervózna. Aj vám to trvalo tak dlho?

majdom
•
13. okt 2014

No nam odpadol pupcek po mesiaci a este dalsich 7 mesiacov sme chodili 2xtyzdene na chirurgiu na cistenie lebo nechcelo sa to zahojit. No a asi do roka mal este z toho pruh na pupceku

niki101988
•
13. okt 2014

@zuna89 Ahoj aj keď sa to teraz už neodporúča skús ho ošetriť dookola liehom ale len ten pupček teda okolie kýpťa, treba ho veľa veľa vetrať

ichbinich
•
13. okt 2014

Mojim detom asi po 5 dnoch, este som bola v porodnici. Pekne to schlo, a potom raz porodna asistentka (ktora tu kontroluje babatka po narodeni) im to trochu zvrtla a bolo. Bez krvi, bolesti, nic. Ma uz na to grif 😉 Potom som asi este 5 dni davala ten specialny puder a bolo to. Obaja maju "pekne" pupky 😉

oladuna
•
13. okt 2014

@zuna89 ja mam dvojicky.prvej odpadol po 6 dnoch a druhej to trvalo dva tyzdne.to je individualne ale neznepokojuj sa.nehnisa to, nemokva to? Tak je potom vsetko v poriadku len sa to pomalsie hoji.

nenabaja
•
13. okt 2014

U nas odpadol asi na druhy tyzden, ale pokial pravidelne cistis okolie a nevidis ziadne nezvykle ukazy, neznepokojuj sa zbytocne.

zuna89
autor
•
13. okt 2014

@nenabaja nečistím, lebo zakázali - nečistiť, nenamáčať, nedráždiť. Skrátka nechať tak, aby sa zhojil sám. Ale nič sa mu s ním nedeje. Už by som to len rada mala za sebou...

safranca15
•
13. okt 2014

Nam odpadol behom tyzdna sme jej to viac krat za den cistili liehom

tichanska1
•
13. okt 2014

Nám odpadol presne o dva týždne.

mammaroma
•
13. okt 2014

Nám po 12 dňoch

nenabaja
•
14. okt 2014

@zuna89 to je zaujimave. Kde ti to zakazali? Ja som rodila na Kramaroch v BA a tam kazdej mamicke kazali cistit pri kazdom prebalovani, dostali sme aj flasticku liehu... No, v kazdom pripade, ci sa cisti alebo nie, urcite odpadne, staci este chvilku pockat.

zuna89
autor
•
14. okt 2014

@nenabaja v Nemecku

deinad
•
21. okt 2014

Nam odpadol presne na 10ty den. Dovtedy som kazdy den kvapkala lieh na zasusenie. Potom po odpadnuti kazala Dr. cistit peroxidom a susit. Teraz po mesiaci sa mi zda, ze ho ma trosku vyduty,moze to byt pruh?

anetka1978
•
3. aug 2015

Aj nam odpadol na 10 den 🙂