icon

Kedy začali vaše deti samostatne chodiť?

13. nov 2025

Ahojte mamicky❤️
Moja otazka znie ze kedy sa vase deticky pustili same behat bez hocihakej pomoci? Maly bude mat rok a mesiac a stvera sa nam na nohy ze sa postavi potom pyta ruku jednu a tak beha ale tak rychlo alw ked ho pustime zastane a boji sa a zacne plakat okolo posteli sa sam postavi aj ked ma nejaku pomocku posyavi sa pomocou toho ze sa pridrzi... ale kedy to dokaze sam ze sa sam ppstavi zo styroch ? 🙂 inac tak rychlo stvornozkuje jak sarkan a uz aj par krat čupel ale postavit sa este nepostavil ma este cas?

frzeiovn
•
13. nov 2025

Ahoj, prvý syn 11 mesačný, dcéra 9 masačná, a posledný asi 10 mesačný sa postavili...

autor
•
13. nov 2025
@frzeiovn

Ahoj, prvý syn 11 mesačný, dcéra 9 masačná, a posledný asi 10 mesačný sa postavili...

@frzeiovn no nejak skoro vsetko :/ q tento nas sa boji sam este

adiranka
•
13. nov 2025

ja deticky nemam, ale synovec teraz nedavno zacal chodit a to ma 11 mesiacov o tyzden 🙂

frzeiovn
•
13. nov 2025

No najstarší mal ťažký zadok, dcéra to furt s ňou šilo tak ona totálne rýchlo - aj sa venuje športu...

marianarem
•
13. nov 2025

@anonym_autor Ma cas, moj zacal chodit az na prelome 15/16m, kolegynine obidve deti az 17/18m a su to uz sikovni teenageri.

anonym_068c58
•
13. nov 2025

V 17 m. spravila prvé samostatné kroky v priestore. Potom to dlhšie nechcela skúsiť.Presúvať sa z bodu A do bodu B chôdzou začala v 20m . Takže rok a jeden mesiac je v pohode 😌. Syn začal v roku a dvoch mesiacoch

anonym_00b861
•
13. nov 2025

u nás tá čo bola najchudšia tá behala prvá. mala okolo roka.
ostatné deti pohodlné - tie v 13 mesiacoch. aleže úplne samé , nie postavenie, ale samostatné kroky.

katica06
•
13. nov 2025

Dcéra v deviatich mesiacoch, od toho momentu dokonca odmieta aj kočík

arieska
•
13. nov 2025

neboj sa, majú čas. starší začal chodiť keď mal 15 mesiacov a je aktívny športovec, futbalista, atlét...žiadny problém. Mladší začal chodiť keď mal 11 mesiacov.

janka1224
•
13. nov 2025

Syn 15 mesiacov, dcéra 12 mesiacov.

anonym_fe0d69
•
13. nov 2025

Najhoršie je deti porovnávať,to nerob nikdy.

lusilla
•
13. nov 2025

Najstarsi 10 mesiacov, stredna 14 mesiacov a posledny 13 mesiacov. Vraj dievcata su sikovnejsie, u nas to neplatilo, aj bratova mala zacala neskoro chodit oproti nasim chalanom. Ale je to aj tak jedno hlavne ze chodia a su zdravi

anonym_6e439a
•
13. nov 2025
@frzeiovn

No najstarší mal ťažký zadok, dcéra to furt s ňou šilo tak ona totálne rýchlo - aj sa venuje športu...

@frzeiovn a odpoveď ?

domka222
•
13. nov 2025

Syn v roku a dcéra rok a pol.

stvura
•
13. nov 2025

jaj, no neporovnavaj...ja mam extra sikovne deti: 10,5m najstarsi, 11m dcera, 9,5-10m najmladsi...ale mala som kamosku ktorej dcerka chodila ako 9,5m....moje deti su "po muzovi" ako viem od svokry, lebo on vraj chodil okolo 10m, ja som ako dieta bola lenivsia - az v roku...ale kazde dieta je ine, ja by som sa nejako nad tym nepozastavovala...ak robi co ma (hore dole mesiac), tak do roka a pol je to uplne pohoda...ma cas, vsetko zvladne

hubka51
•
13. nov 2025

Moje deti stáli skoro aj popri nábytku začali chodiť ešte pred 1rokom.Ale samostatne začali chodiť dcéra mala 14m a syn 16m

ivangeline
•
13. nov 2025

Veľmi rôzne, od 10m do 14m ale pokým do roka a pol začne, tak je vraj všetko v poriadku. 🙂

andrejka1974
•
13. nov 2025

Neboj sa nadobudne odvahu o chvíľu ho už nedobehneš moje deti začali behať v rozmedzí od 15 mesiacov až po 21 mesiacov

reela
•
13. nov 2025

14 mesiacov a v 15 zacal behat

euka210
•
13. nov 2025

@anonym_autor zacne chodit prave okolo gauca a potom sa osmeli do priestoru. Nedavaj mu ruku ani prst...len oddialis osamostatnenie. Okolo roku plus minus sa vsetci moji 3 pustili chodit. Kazde dieta inak. Do 1,5r ma tabulkovo cas.

maryetta
•
13. nov 2025

13, 13, 14, 16 mesiacov.

minesasubu
•
13. nov 2025

syn mal 13-14 mesiacov ked išiel sám , za ruku som ho nikdy nevodila, pomáhala som mu cvičením a správnou manipuláciou , chodili sme od 3 mesiacov na fyzio takže som vedela čo kedy bude robiť a že to robí správnym spôsobom

katesocka
•
13. nov 2025

Syn začal keď mal 15 mesiacov, dcéra 2 týždne pred prvými narodeninami.

diankamf
•
13. nov 2025

Na konci 8.mesiaca urobil prve krociky a v 9.mesiaci uz behal 🙂

frzeiovn
•
14. nov 2025
@anonym_6e439a

@frzeiovn a odpoveď ?

@anonym_6e439a
ja som odpovedala hore vyžšie už...

anonym_6e439a
•
14. nov 2025
@frzeiovn

@anonym_6e439a
ja som odpovedala hore vyžšie už...

@frzeiovn to som si nevšimla,že to ty🤣🤦.som chcela vedieť preto lebo aj moja má ťažku prdel,má 12m,sama spraví asi dva kroky a hneď na ňu capne

anonym_64bce6
•
18. nov 2025

stvornozkovat v 11 chodit v 18 nic mu nechyba boli sme aj na fyzio vsetko v poriadku dokonca povedala ze naj ore dieta je stornozkovanie posilňuje si vsetko … teraz beha ako drak
Za mna ma cas a učíte NEPOMAHAT pokial tam naozaj nieje zdravotný problem

anonym_3604c0
•
23. nov 2025

Čím neskôr začne chodiť, tým lepšie. Najlepšie je štvornožkovanie. Podľa tabuliek má dieťa čas začať chodiť do 18 mesiaca. Až potom to treba začať riešiť. Najlepšie nepomáhať vôbec v chôdzi vodením za ručičky, kým sám nezačne chodiť. Daj tomu čas a drobec sa osmely. Skús skôr tak, že keď stojí, postav sa na pár krokov od neho a motivuj ho, aby k tebe prišiel. Ak by sa rozbehol, ty zostaň na mieste, nezačni cúvať. A potom len skúšaj zakaždým sa o kúsok posunúť ďalej od neho.
A neboj, ono to zrazu tak príde, že sa nenazdáš.