Kojené 1-ročné dieťa sa neustále budí, ako to vyriešiť ?
Mamicky. Chcela by som sa s vami poradit ci ste neboli v podobnej situacii ako ja a ako ste ju riesili. Dcerka ma 14 mesiacov a v noci sa mi neustale budi. Spravila si zo mna totiz dudlik a ked spi chce mat prsnik stale v puse. V podstste takto fungujeme od narodenia ale teraz su tie intervaly budenia velmi caste. Palia ma bradavky. Mam totalne naruseny spankovy rytmus. Nemozem zaspat. Ked zaspim, zas je hore atd. Nechcela som ju este odstavovat. Ale toto je strasne. Ked som skusila nechat vyplakat, po pol hodine stale z plnej sily kricala. Toto sa ani velmi praktizovat neda nakolko mam 2 skolopovinne deti. Susedov. Pracujuceho muza🙂. Ako ste to riesili vy?
Mam doma to isté, syn má 19m a je to čím ďalej horšie. Od narodenia spi so mnou. Tuto noc bol hore minimálne 12x 😰 vkuse je nalepeny na cicke
@uradnikova môj malý má 13 mesiacov a to isté stále hore zaspím a zase vstavam. Idu mu teraz hprne zúbky tak to pripisujem aj tomu, ale myslím že odstavanie nepomôže. S malou som to mala tiež tak keď bola v jeho veku bohužiaľ jej budenie v noci trvalo do troch rokov....teraz už spí má 4. Pomaly sa pripravujem na to že zase nebudem zase v noci spat...Čo by dom dala za to aspoň 3 hodiny spať vkuse...
@uradnikova V podstate si si sama odpovedala-spravila si zo seba dudel. Jedine ako pise
@evica01 . Proste nedať.
3 roky som takto fungovala, syn aj 10x za noc hore a cical😊 prezila som.
U nas zazrakom sa podarilo odstavit bez placu v 18m z rovnakej situacie. Prelepila som bradavky leukoplastom, ze mliecko uz nie je. Este nejake 4 noci som jej z polospanku parkrat dala prso, lebo isli vybuchnut, potom sa uz tak nenalievali a dcerka prestala pytat, zacala v noci spavat. Obcas pyta vodu.
@janinka007 su ludia, co prezili aj koncentrak, prezit sa da hocico, otazka je, ci chceme zbytocne trpiet, samozrejme kazda to pocituje inak
Mali sme to isté. Odstavila som v 20. mesiacoch. Nedalo sa to už vydržať. Stále prilepená na prsníku. Ale aj tak sa v noci budí a musím jej dať fľašku s mliekom alebo vodou na ukludnenie. Ale je to lepšie. Počas kojenia sa v noci budila každú chvíľu, teraz sa budí asi len 5 x za noc.
@evica01 praveze spava len so mnou🙂
Moja malá sa takto budú vždy keď jej idu zuby, alebo ju trápi choroba (od nového roka takto funguje skoro kazdu noc. Tiež som z toho niekedy vyčerpaná, ale zatiaľ sa drzime 🙂
Keď začali byť noci peklom, všetky kamarátky z okolia vrátane mňa odstavili... nastalo to, keď mali deti rok, rok aj niečo... to sa proste nedalo už. Trápenie pre oboch. Kojenie je super, ma prínos, určite som za, ale bábätko potrebuje oddýchnutú silnú mamu a nie trosku, čo nespí, len aby si v spánku naprázdno žužlalo. Joj to by u mňa nešlo. Kamarátka mala chlapčeka vek 8 mesiacov po operácii chudák určite mal bolesti, to bola iná situácia. Tá naozaj v noci furt len s ním prilepeným bola
@uradnikova myslím, že len odstaviť, keď si spravila z teba dudel.alebo skúsiť cumlom nahradiť.Je to smutné ja som kojila veľmi dlho, ale toto by som nedovolila.Prsnik je na jedenie bude to teraz tazke
Moja sa tiež v noci veľmi často dojčila, ale okolo roka to začalo byť neznesiteľné. Bola hore 10-12x za noc. Spravila si zo mňa dudel, bradavky úplne vyzuzlane. Úplne odstaviť som nechcela, tak som ju odstavila len od nočného kojenia. Trvalo to 3 dni, áno bolo veľa plaču, ale nie som otrok! Musela som aj ja cez deň normálne fungovať! Odvtedy prespala celu noc a cez deň som ju normálne dojčila ešte vyše roka.
@gabulienka623 presne toto. Ako sa podarilo v noci odstavit?
@lienka_snehulienka no ono to takto u nas bolo od narodenia. Len uz ma rok a stale aj 12x hore. A ma uz zubky tak mi drazdi bradavky este viac. Bola aj je velmi placlive dieta. Nic ine okrem prsa nezaberalo. Ani pestovat. Ani vozit v kociku a bohuzial si na to takto zvykla. Aj dudliky som kadejake poskusala. Nic:(
@uradnikova no bohužiaľ jednoducho nedať. Namiesto toho som ponúkala cumlík alebo vodu. Samozrejme odmietala, plakala, ale fakt za 3 dni si zvykla a odvtedy spi cely noc. Veľmi rýchlo pochopila že mliečko dostane len cez deň a večer pred spaním naposledy. Bolo to ťažké pre obe, ale neľutujem. Dieťa potrebuje oddýchnutu, spokojnu mamu a nie chodiacu, nervóznu, nevyspatu matohu 🙂
Do 2 rokov som mala presne to iste.Teraz mesiac čo v noci spi a nepyta prsnik max sa napije raz v noci a to čajika.Myslela som si že to nikdy neskoči,ale skončilo prišiel jej čas treba vydržať.
ja som takto ficala do 21 mesiacov, nevedela som co je to spat, problem zaspat a ked som konecne zaspala bol hore znova plus este 1 dieta, poobede sa mi nedalo zdriemnut lebo starsia bola hore, pri kojeni ja som spat nevedela, az ked mi prislo zle z vycerpania, ze som skoncila v nemocnici co kolabs, som povedala a DOST, stopla som to razom, 4 dni troska hnevu ale som povedala ze to dam a chcem sa konecne vyspat, od vtedy svety pokoj aj spanok sa mi upravil, uz viem co je to spat v noci. Kebyze mozem vratit cas uz to urobim skor, len som stale pocuvala ci mi maleho nebude luto.Byt tebou ukoncim toto trapenie. a Kebyze mam este dalsie dieta max do roka kojit a STOPKA. Uz by ma nikto nepresvedcil.
a najprv som zacala nocnym odstavovanim, a ak chces silou mocou kojit stopni to nocne kojenie a cez den davaj mliecko ak ti to neprekaza ze aj cez den budes kojit,moj bol uz aj denny zavislak.
@uzanka16 no ten spankovy rezim aj ja uz mam tak naruseny. Chodim neskoro spat lebo malu ukladam okolo desiatej (skor neda🙂) . Takze este treba nieco porobit hned je 12. Namozem zaspat a len co zaspim, zacne buntosit. Poobede u mna spat nehrozi. Mam este starsie 2 deti takze kopec povinnosti. Zatial sa drzim ale veru z vycerpania mi takto prislo zle v 9. Mesiaci. Uz v bruchu bola hyper a buntosila🙂
@uradnikova môžem sa spýtať aj tie staršie deti fungovali týmto systémom že mama rovná sa cumel a spávali s tebou v tomto veku......?
@uradnikova jednoducho nahrad prsia iným cumlom. Nadojci ak to bude o hlade či smäde.
Dieťa vieš upokojiť aj obyčajným objatím či pohladenim, milim slovom.....
Ja som taká šťastná že moje deti vyrástli na cumloch a vo svojich postielkach. Z fľašou 🙂 a nie vôbec sa to nevylučuje s dojčením 🙂 dá sa to normálne skombinovať.
Výhoda pre mňa aj deti nenahraditeľna - spali celé noci, budili sa len na hlad. Ja vyspatá oni tiež. Ja s láskou oni tiež.
Dojčenie na požiadanie a z mamy spraviť otroka na pisknutie celé zle.
@uradnikova tak treba jednoducho stopnúť tto nočné kojenie a už dupľom keď máš ďalšie 2 deti. Dá sa to, ja som sa strašne balla že malý bude vyvádzat, má strassili aké to bude ťažké a ze už dupľom keď je väčší a to nočné odstavenie zvládol eno nuno, zakaždým ak sa zobudil ssom ho hľadkala a ze cici buvaju, mliečko teraz nejde, cici sú unavené musia tiež búvať.
@jankapepe syn bol dost zavislak na prso ale v roku mi uz prespal viac menej celu noc. Spaval so mnou do 2 rokov. Starsia dcera si prsnik az tak nevyzadovala nikdy. Spavala so mnou tiez dlho. Uz ani neviem kolko🙂. Toto co mam teraz je extreeem🙂
A ak by si jej dala pred spanim kravske mliecko do flase? U nas to pomohlo (12 mesiacov), pred obednym a vecernym spankom vypije mliecko a v noci sa budi ovela menej a nadalej kojim 🙂
@pmajkap asi veru skusim tak

Daj si ju k sebe do postele. Mozno bude stacit aby ta len citila.
Ak nepomoze tak ju odstav. Co narobis. Budete sa zo 3 dni trapit ale potom sa uz vyspite.
Vela stastia.
Lasky.
A trpezlivosti 👍