icon

Ktoré obdobie dieťatka je to naj?

zszudorova
13. apr 2013

Ahojte mamicky,
otvaram novu diskusiu....(aspon dufam) Mam 3mesacnu dceru a neustale opakujem ,,uz aby bola väcsia,,....chcem sa teda opytat ake mate skusenosti vy.co bolo pre vas lepsie.kym bolo dieta malinkate alebo uz take väcsie-chodilo,rozpravalo atd.....ktore obdobie sa vam zdalo alebo zda NAJ?🙂

ifkael
•
13. apr 2013

Ked bude velka budes chciet a bude Ti chybat ze nieje babatko...

Uzivaj si pritomnost

xlucia
•
13. apr 2013

@zszudorova ziadne nie je naj. ale pri prvom som si aj ja hovorila uz aby bolo... dopln si...
chvilu trva kym si zvyknes ze dieta sa meni, a naucis sa uzivat si pozitiva daneho veku, a negativa brat ako automatiku patriacu k veku
ciastocne sa ti ulavi ked dieta zacne stvornozkovat, sediet a potom chodit, komunikovat. ale to mu uz zas budes stale za zadkom

sonickaka
•
13. apr 2013

@zszudorova Ponáhľaš sa niekam? 🙂 🙂

kimmie
•
13. apr 2013

@zszudorova Moj syn mal ako babatko vela kolik, ked zacal chodit stal sa z neho sprinter a neustale som ho nahanala. Take najoptimalnejsie to bolo podla mna cca od 3 rokov. Vedel rozpravat a vysvetlit mi ak mal problem, a tiez ja som mu mohla vysvetlit veci, preco neutekame, pripadne ako spravat atd. 🙂

dada07
•
13. apr 2013

Tiež som mala podobný problém (pri prvom). Ale ten čas tak rýchlo letí ... momentálne si užívam, že deti sú vo veku, kedy nás ešte "berú" a sú rady s nami, ale zároveň aj skúšajú trochu samostatnosť. (6 a 7,5r). Je to skvelé, kadečo sa s nimi dá, dá sa popri nich aj porobiť, na šport sú parťáci a navyše sa aj radi túlia, takže niečo ešte ostalo z bábatkového obdobia. Náročný, ale nádhenrý bol vek okolo 5 mesiacov, kedy sme sa ešte netrápili prikrmovaním a zároveň sme už mal akýtaký zabehnutý režim. Tiež sa mi páčil vek po cca 1,5r, kedy je s dieťaťom už väčšia "reč" do obdobia vzdoru. Takže tak. 🙂 Ale veľmi závisí od povahy a temperamentu dieťaťa, možností matky, a vôbec podmienok.

iv01
•
13. apr 2013

Je svata pravda, ze male dieta, male starosti, velke dieta, velke starosti.

modrofuzik11
•
13. apr 2013

kubko ma teraz 19 mesiacov a velmi velmi si to uzivam🙂

margarita
•
13. apr 2013

k tomu sa mi najviac hodi ta okridlena veta:
Prve dva roky ucime svoje deti chodit a hovorit. A dalsich 16 potom po nich chceme, aby sedeli doma a boli ticho 😀

asi tak. ja si uzivam kazdy den s nimi - lebo nebolo take lahke ich donosit a porodit, takze som vobec stastna ze ich mam.

boka79
•
14. apr 2013

vsetky obdobia su naj, aj ked sa to nezda niekedy, ale casom to cloveku pride luto, ze je to uz prec

zapka21
•
14. apr 2013

Pre mna je kazde obdobie kuzelne, pretoze tak rychlo pominie, uzivam si plnymi duskami vsetko, aby som neskor nelutovala.