Ľahký spánok 6 mesačnej dcérky už od narodenia
🙂 Ahojte .
Dcerka ma 6 mesiacov, uz od narodenia ma velmi lahky spanok. Ako som sa docitala, vraj to je normalne pri novorodencoch.
Prve mesiace nam po kojeni a flaske viamenec zvracala, tak sme ju casto a dlho nosili na rukach. Niekedy aj po hodine a pol ked som ju polozila do postielky , aj tak mi potom zvracala. Po UM zväcsa zaspala na rukach, vyzerala byt dost z toho jedenia unavena ale spokojna. Po hodine, dvoch nosenia na rukach sme jednoducho nevladali a chceli sme ju dat do postielky , len co som sa s nou nahla nad postel , ze ju polozim, zrazu mi otvorila oci, ( pritom som si myslela , ze je v hlbokom spanku, lebo ruka a hlava jej jednoducho padala dole ) zacala Plakat. tak sme nevedeli, ze ci ju nieco boli, sme rodicmi prvy raz a nemal nam kto poradit. ( modry konik sme este nepoznali)
Neskor som si vsimla, ze ona Rada zaspava na rukach , ze potrebuje nas kontakt.😉
Uz mala viac ako 3 mesiace a tak som sa s nou prechadzala po Byte z izby do izby, popri Tom som ju pozorovala ako reaguje na svetlo a tmu v Byte. Hoc vyzerala , ze tvrdo spi, slinky som mala niekde na tricku a ruke 😉)) , zasla som do kupelne kde je uplna tma, zrazu otvorila oci a ja som sa trochu zlakla , lebo som len jej bielka v ociach videla, Elis sa hned zobudila.
Citala som jednu knihu , kde bolo vysvetlene , ze spanok je velmi dolezity pre dieta, a prave preto by malo spat v mierne tmavsej miestnosti a bez hluku. Tak som to aj robila a vzdy mi zaspala v spalni po najedeni ci v postielke alebo aj na posteli.
Kvoli psovi som musela chodievat von doobeda a este aj poobede, cize aj s Malou v kociku a tak si zvykla na to , ze ked kocik tak sa aj pri prechadzke vonku spi. Hoci je na ulici ruch, precitla sa iba pri neprijemnych zvukoch alebo ked som si sadla, a toto bolo velmi unavne. Vzdy ked som na schvilu zostala stat, sa zobudila a zacala Plakat a uz nie vzdy mi zaspala.
Kazdu prechadzku mi spala 3 hodiny doobeda a 3 hodiny poobede.
Ja a aj dcerka sme mali sopliky, mne bolo nejako divne ci z prechladnutia alebo alergia na psa, neviem. Na zaciatku po cisarskom sa mi velmi nechcelo chodit von a tahat psa a aj kocik a Bola som velmi unavena a kvoli tomu ze Elis prve mesiace zvracala, som sa rozhodla co najmenej alebo kratsie vychadzky. Potom som pocitila tie problemy u nas oboch , stale soplenie, trvalo to tyzdne. Este som rozmyslala , ze ci nemame roztoce v matracoch a tak som kupila tyky sprej a vsetko nastriekala (strasne to zapachalo) a zacala chodievat von a to , co najdlhsie.
Kratko potom sa sopliky vytratili, tak som si to zauzivala, ze byt vonku je to najlepsie ale musim jednoducho zostat v pohybe, zaspavala som pri chodzi.
Elis ma teraz uz 6 mesiacov a situacia je stale ta ista a vobec sa nic nezmenilo, ako som myslela , ze sa casom nieco menit bude ako je zvykom u malych deticiek.
Ak nastane situacia , ze chcem aby Mala zaspala v obyvacke, co sa podari iba niekedy a aj to musi byt absolutne ticho a vtedy ani nedychame, len sa postavim , sadnem alebo privrem dvere a uz sa mikne a je opät zobudena. Suseda mi radila aby som zapala Radio , TV, vysavac, atd. Ja nechcem pri dcere pouzivat vysavac ked je ona v miestnosti. Raz zaspala pri pustenom radii. Aj to asi Bola velmi unavena. Co mna vlastne trochu trapi, ze ma velmi lahky spanok. Ved to ani nemozem spankom nazvat, ona ako keby vsetko registruje a kontroluje. Niekedy sa tvari , ze spi a o chvilu ako ju pozorujem jednoducho otvori oko dopoli a pozrie ci som pri nej.
Uz spavala aj sama v postielke bez väcsich problemov, ale pre mna to opakovane vstavanie v noci , kojenie / UM , ma jednoducho ruinovali, takto som ju mala v posteli. nakojila som ju a spali sme az do dalsieho krmenia , niekedy sa budila aj kazdu hodinu alebo pol hodinu. vrrr.
Dalsi Problem je , ze chodieva spavat az o 23:59 , Vsimla som si , ze ma Rhythmus skoro kazdu 3-tiu hodinu spi alebo je hore.
Takto neskoro zaspi aj vtedy ked pocas dna spala dohromady iba 2 hodiny.Vtedy je velmi nervozna.
Ak poobede spi kratsie teda 1,5 hodiny , tak potom je hore napr 2 hodinky a potom uz sa natahuje na spanie, tak ju ulozim , ale ona si z toho urobi nejaky lahky spanok iba na 15-30 minut .
Svokra mi nepriamo vycita , ze ju neskoro davam spat ale to nezavisi odo mna. Viackrat som skusala ist s nou do spalne , urobit vecernu hygienu, stlmit svetlo, vedla nej si lahnut, pripadne jej citat, alebo ju iba hladit potvari, to ma Rada alebo len sledovat. Ale po pol hodinke sa zacne nudit a este je hladna takze dostane UM a potom pokym si odgrgne, opät vymenit plienku pred spanim a je uz aj pol noc.
Dudel pouziva iba pri zaspavani inak ho nechce. Niekedy odmieta aj ten a chce moj prsnik a vtedy zaspi velmi rychlo. Cim mi dava skor naznamost , ze jej chyba moja pritomnost.
A teraz potrebujem pocut iny nazor , radu, triky a vysvetlenie pre lepsie pochopenie situacie, jednoducho uvitany bude kazdy napad.
Vopred Dakujem kazdemu , kto mi napise a podeli sa o svoju skusenost. 😉
@elisvic skús to posunúť celé, ukladať ju okolo ôsmej, pol deviatej. Možno nezaspí o tej pol desiatej preto, lebo si prešvihla čas, ktorý je pre ňu vhodný, skúšaj. Mám pocit, že ti spí dlho cez deň a potom je v noci hore, ak som to dobre pochopila, spí dva krát denne po tri hodiny, to je dosť. Nepôjde to posunúť zo dňa na deň, ale postupne áno. Snaž sa, aby pred večerným spánkom bola unavená, bav ju, ale nie nejako divoko, deti niekedy nedokážu spať aj z prílišnej únavy, alebo keď majú veľa podnetov. Myslím, že sa spánok zlepší, ak bude mať o nejaký mesiac, dva viac, bude loziť, viac sa v čase bdenia unaví. Ja som asi od pol roka nechodila s dieťaťom von, keď spalo, ale v čase bdenia. Spať som ho ukladala aj doobeda aj poobede do postieľky. Kým spal, tak som všetko postíhala a keď bol hore, tak som sa s ním hrala.
@timea7 🙂 ved to si myslim aj ja ,ze opät coskoro bude nejaka zmena. segra ma 14 mes. syna a tiez jej takto spaval ako mne. a potom skoroo zo dna na den sa zacal ukladat okolo 19-20.00 .
ale az od toho pol roka.
co sa tyka spanku ma ho urcite dostatok, ak este potrebuje 3 hod Rhythmus tak nech ho ma. ja sa pokusim ju skor ukladat aby skor zaspala. pred par tyzdnami zaspala o 21.30 neviem preco asi spala menej pocas dna. a zobudila sa rano okolo 04.30 a to uz Bola vyspata a chcela sa hrat, mna islo porazit. Tak to mi bolo prilis skoro. ak die rano muz do prace o 5.30 tak sa musi od piatej chystat. a ja musim ist von so psom tiez o 5.00, Je to velmi vitane ak Elis v tomto case este spi. lebo na nu nieje cas. (vies ako to mslim) ja sa potom najem , dam kavicku a cakam kedy sa zobudi. ak dlhsie spi tak si varim , upratujem v kuchyni+ obyvak, takze mne to urcite aj niekedy vyhovovalo ked dlhsie spala.
len chcem aby chodievala skor spat, lebo o 24.00 je ozaj neskoro, ale skor ci neskor sa bud musiet pre orientovat na iny cas , lebo ju nechcem ucit aby Bola tak dlho hore.
Uz som trochu v obraze, mam nieco na porovnanie a uz som Bola v takom stereotype ze som nevidela svoju situaciu jasne. 😉
Holky dakujem vsetkym, ktore si nasli cas. 🙂

isla som s nou spat cize lahnut si o 21.30, prve zubky hagiena, trochu pomazlali, rozpravku precitali, ja som 2 razy zadriemala, ona sa na mna pozerala a sledovala mna, usmievala sa, plienku vymenila, okno otvorila. vsetko. zaspala mi ku koncu s placom o 23.20 asi na 10 minut .
O 23.50 uz Bola hore a zacala Plakat a to som chcela ist rychlo zo psom von , bo muz ma firemny vecierok, tak som sama. keby som byvala hore a v obyvacke,tak mam aspon tu kuchynu upratanu.
tusim od 18.00 hodiny je hore .
pri hlavu som jej teraz polozila moje pyzamo aby ma akoby citila, ak by sa nahodou prebrala. aj tak len som odisla uz plackala.