Lietadielko na bruchu u 6,5-mesačného
Ahojte,
Cvičím so synom vojtovku kvôli hypermobilite, ale lietadielko robí naozaj 90% času. Máte skúsenosti kedy toto u deti vymizlo? Je to náročné, lebo nechce byt ani na chrbáte ani na bruchu .
@aurora33 chodíme samozrejme cvičiť aj štátne Vojtu, aj súkromne bobath
spomen to fyzio, aj ze to pretrvava, mozno mu zmeni cviky alebo ti poradi nieco. u nas napr. sme dlho cvicili pivotovanie a dvihanie jednej ruky z podlozky - podavali sme mu hracku zboku a on sa musel opriet o laket jednej ruky a uvolnit si druhu. pripadne nozky a zadok sa daju jemne prichytit, aby nelietadielkoval. ale najlepsie bude, ked ti to priamo ukaze fyzio. drzim palce 🙂
Tak už len treba čakať na výsledky ono to niekedy trvá a chce to veľa trpezlivosti ale urcite sa to zlepší 🙂
Riešili sme to nedávno a prestal v ten týždeň, keď začal sedieť a štvornožkovať. Tiež ma to veľmi deprimovalo, chodili sme k fyzio, ale len čas pomohol.
@patusss koľko má dieťatko mesiacov ?
Momentálne 10,5. Sadol si v 8,5
@patusss našiel sa dôvod prečo robil to lietadlo? Máte aj nejakú neuro diagnózu?
Nie, ja som si odpozovala, že to robil, keď nemal pozornosť. Prišla som a už aj bez chytenia zadku/nožičiek sa neskôr pustil rukami naspäť. On nereval, on nás privolával týmto spôsobom 🙂 a mne to vadilo, takže som vždy prišla. Má diastázu a v tej dobe presilený chrbátik, nič iné. Nemusíš mať strach - ale rozumiem ti, keďže som zažívala to isté.
Ešte som si spomenula, že mi fyzio hovorila, že časté lietadlo nevadí, ale musí to by kompenzované min.rovnaký alebo dlhší čas iným cvikom. Vtedy mi ukazovala polohu, kedy bol na chrbte, ale dávala mu loptu nad brucho, aby dvíhal nohy a posilňoval tak brucho a uvolňoval kríže. To ho dosť rozbehlo.
Zatial nie, k neurologicke sme sa este nedostali, az koncom oktobra máme termín (od apríla 😵).
Ideme do Tetisu.
@lusyc chodím do Tetisu 🙂

@deedol ja mám pocit, že to robí už dva mesiace intenzívne. Pýtala som sa na viac názorov. Cvičím Vojtovku, hravé cvičenie , ale bez efektu