icon

Má 9 mesačné dieťa vedieť spoznať svoju babku a deda?

lana11
17. nov 2019

Ahojte dievcata zaujimalo by ma ci vie 9 mesacne dieta napriklad ze kde je babka jeho alebo dedo ci to vedia uz take mensie deti.Myslim to tak ked sme v jednej miestnosti ci vase deti vedeli ukazat ze tu je baba al. dedo.Je to skoro?

kittykat22
17. nov 2019

@lana11 zalezi od dietata. Niektore ano, niektore nie. Ak by si sa rada dostala k tomu, ze dietatko bude ukazovat, a este to nerobi - musis pockat 🙂

lana11
autor
17. nov 2019

@kittykat22 tak myslim ze ak sa opytam kde je babka tak ani ns babku nepozrie ani neukaze na nu.

janinah
17. nov 2019

Je to skoro.

mariah0307
17. nov 2019

Podla mna je este tiež skoro, vobec neries ;)..

nnnuuunnn
17. nov 2019

Tak 9 mesacne ozaj netrapi babka s dedkom. 😀

bibih
17. nov 2019

@lana11 Ahoj moje obidve deti to v 9tich mesiacoch zvladali a zvladaju uplne bravurne. Hned vedia, kde je babka a dedko, ked sa opytame. Ale, moje deti su so starymi rodicmi zasa kazdy druhy den v tyzdni 🙈 bud jedny alebo druhy a ako bonus, ani jedno dieta mi nesedelo a nesedi v tom isto ,,veku”. 🤦‍♀️ Takze podla mna na take babatka nie su ziadne meritka. Tvoje mozno neukaze kde je babka, ale uz aj okolo nabytku chodi a moje lezi a max sa prevali na brucho, ale za to presne vie, kde je kto v miestnosti a aky velky vyrastie 🤦‍♀️🙈😂 Takze si nic z toho nerob, ak nevie jednu vec, urcite vie druhu lepsie ako ine babatko 🥰

innapnirhu
17. nov 2019

Moja 9m nevie kde je babka a dedko, ale zato vie kde je Toby, alebo kde je Sejtan (nase psy). Neukaze, iba sa tam pozera.

lana11
autor
17. nov 2019

@bibih haha si predstav ani moje nechodi ani nesrvornozkuje este a neposlali vas na rehabku?

kittykat22
17. nov 2019

@lana11 nietore deti nechodia po styroch - preskakuju tuto fazu a rovno sa stavaju. Nas syn tak isto nesiel na 4 - len sa plazil a sedel. Zacal chodit v 18 mesiacoch. Je viac faktorov podla ktorych sa urcuje zdravy vyvoj dietata - to ze nieco preskoci nic neznamena. Je to ako niektore deti robi tap-tap tapusky v 1.5r a niektore su radi ze to daju v 2.5r. Ale je to jedno, pokial je dieta zdrave, tak rozhodne kym pojde do skoly - tap tap tapusky vediet bude.

bagre
17. nov 2019

@lana11 bude ich poznať štýlom že na nich reaguje úsmevmi, telom- za predpokladu že si budujú vzťah k vnúčaťu a je s nimi častejšie..

jaja23
17. nov 2019

@lana11 nás malý to začal teraz vnímať, má 16 mesiacov. Ukazuje na mňa ze mama mama, myslím, že to vedel aj pred cca 2 mesiacmi, ale to ešte neukazoval, ale pozrel sa tým smerom. V 9 mesiacoch sme boli radi, že sme radi 😁 podľa mňa má čas.

ema606
17. nov 2019

Je to skoro ... urcite

malinajahoda
17. nov 2019

Ešte skoro.

bibih
18. nov 2019

@lana11 Tentokrat zatial nie. Ale dcera bola tiez taka ,,zaspatejsia” a s nou som chodila a bolo to teda cele zle, kolko tam plakala. Ja skusim pomaly asi doma troska s malym cvicit tak ako sme predtym s malou. No vcera sa uz na styri pomaly postavil, tak hadam do 15tky to pride 🙈😂

lana11
autor
18. nov 2019

@bibih hej je to cvičenie také zlé?? koľkokrát ste boli na tom cvičení ??

lana11
autor
18. nov 2019

@bibih my ideme teraz :/ ale ani neviem načo mala si vie sama sadnuť, da sa na styri a kýve sa ... ešte nestvornozkuje.

bibih
18. nov 2019

@lana11 No uprimne ti poviem, ze podla mna to bolo uplne normalne cvicenie. Neboli tam absolutne ziadne drasticke cviky. Iba na fit lopte troska stimulovat hrackami. Ale mala bola z toho na nervy. Ta sa nam tam dogrcala nie raz. Ale nikdy som nechapala, ze preco. Asi prvykrat jej niekto neustupil, ked nieco mala urobit 🙈 A ja som teda naozaj bola bleda a hotova, ked som ju videla v tom stave. Ale ked si to tak premietnem, tak sa s nou vlastne ,,hrali-cvicili”. Moj si ani nesadne 🤦‍♀️ Drzim palce zajtra. Daj vediet, ze ako na cviceni 🙂