icon

Mal by ročný synček v stoji pokrčiť kolienka a capnúť sa na zadoček?

23. aug 2022

Ahojte.
Chcela by som vás veľmi pekne poprosiť o radu. Nakoľko je to moje prvé dieťatko som trošku bezradná. Môj ročný synček sa postaví na nohy, pridŕža sa gauča a potom kričí na mňa lebo nevie ako zo stoja späť dole. Snažím sa mu to ukázať aby na to prišiel ale sama neviem či správne, tak sa vás chcem opýtať. Mal by v stoji pokrčiť kolienka a capnúť sa na zadoček ? .. čiže by potom ostal sedieť a zo sedu na 4? Možno blbá otázka ale skutočne mi pomôžete.
Ďakujem krásne .

petamich
23. aug 2022

mal by zliezt ako vyliezt tzv. na rytiera - pokrcit jedno kolienko a pomaly sa dat dolu, potom si klaknut akoby na dve kolena - nemal by urcite skrcit obe nohy a posadit sa na zadok, to som veru este ani nevidela 🙂 treba mu to len ukazovat a tu nohu mu ohnut (niekedy sa ti moze zdat, ze az "nasilu") a nauci sa, ze ma zliezat tak, chvilu to potrva ale nauci sa, nas, ked nevedel zo zaciatku, tiez len natahoval ruku a cakal, kto ho pride zachranit

zuzana9393
23. aug 2022

Moj to tiez nevedel. Podla mna to nie je nic hrozne

jaskolka
23. aug 2022

Normálne teraz rozmýšľam, ako si sadal zo stoja syn... Netuším, asi pokrčil kolená a čupol a potom sadol.. Neviem, on to nejako všetko dával sam, vôbec nič som ho neučila, že takto pokrc nohu a potom druhu..

yvanielka
23. aug 2022

A ja premýšľam, že prečo by sa mal zohnutý cápať s rukou po zadku 😀

babydesire
24. aug 2022

Hmm..nas toto zvladol lavou zadnou sam aj dcera,ale synovi dlhsie trvalo kym pochopol ako zliezt z gauca,,dcere som dvakrat dala skolenie a uz spravne zliezla sama, synovi xy krat vysvetlovala,ukazovala,otacala ,,toto trvalo kym to pochopil...podobne odrazadlo, jezis co som sa najompala jeho nohami kym to zacal robit sam...
Ten sed zo stoja, hm, skus mu dat len jemne prst do rucky aby mal pocit bezpecia a istoty a uvidis akhm sposobom sadne/spadne

miadi
24. aug 2022

Ja ti Neviem povedat moje deti boli vzdy pohybovo samostatne. Keby na mna krical ze ho mam dat dole nechala by som ho Tak nech sa snazi nech si to vyriesi Sam. Takym malym najviac pomozes ked im nebudes pomahat. Cim menej “ pomahas” tym lepsie prenho.

zuzanalila20
25. aug 2022

@petamich Prečo by "určite nemal", veď pokrčiť v stoji obe nohy a zísť dole je úplne štandardný drep, veľmi zdravý pohyb. Mne sa vidí, že náš syn si sadal presne drepom, mne sa to vidí maximálne prirodzené 🙂
Ja by som mu to ukázala názorne, opri sa o gauč dlaňami a drepni si až do sedu, to by ho mohlo inšpirovať. Keď potrebuje a volá ťa na pomoc, neignoruj ho, ak nechceš, aby ťa on v budúcnosti tiež ignoroval, keďže by to pre neho bol štandard vo vašej rodine.