Mala by som to ignorovať?
Konečne syn vyzdravel a sme s5 v rezime.
Má 5 mesiacov,učím ho uz spat aj cez deň v jeho postielke.
Naučila som ho ze mu hned skáčem na každé hmmknutie ci hlasnejsi piskot.NIE JE TO PLAČ!rozhodla som sa ze ho nechám sameho kym neplace neidem za ním.
myslíte ze robím dobre,ze kym neplace neidem za ním do izby?
15 min sa niekedy takto trápi 😢 no napr. Vcera takto po 15 min zaspal a spal 2 hodiny.
Dnes skušal a po 15 min. plakal.isla som dala caj a zaspal.ukludnite ma ze niesom zla matka a nieje toto trapenie syna.podla manzela je to trápenie.ospaly je,lebo si zmycha oci a je umrncany.dakujem za upokojenie a vase rady.
pokiaľ je to len mrnčanie je to OK. Toto máš super, keď ti po 15 min. takto zaspí. Lepšie ako ho nosiť na rukách, položíš spať a je hore.
@deniska2706
Ano ano.to sa stava aj nám len vtedy hlasno dava najavo ze mu vypadol a to mu ho bez slova dam s5 a zaspí.lebo on aj pocas mrmlania má uz zavrete oci.
@silviettadanko robíš to dobre a správne. Dieťa len skúša. Matka už vie rozoznať plač dieťaťa, kedy je hladné, kedy ho niečo bolí a podobne, ale to je o inom.
Nie si zlá matka, je to normálne, keby si utekala k drobcovi hneď nebolo by to dobré.
@silviettadanko to čo robíš,robíš dobre,nepoľavuj a výsledky sa dostavia veľmi rýchlo..ty budeš oddýchnutá a syn si zvykne ..niesi zlá matka,že niesi jeho otrokom..
robiš to dobre. naša mala mrmle vkuse.
A podla mna to nie je ok,aj ked ma tu urcite zozeriete. Ze "rozhodla som sa, ze ho necham sameho" a "15 min sa niekedy takto trapi"! Boha,ten maly ma LEN 5 mesiacov, nie 15 rokov. Je fakt taky problem sa mu povenovat tyh oar minut pred spankom? Tomuto fakt nerozumiem, ze co niektore cakali ked si dieta roboli,ze odlozim a vybavene 🤔
A nie,nie som ziadna biomatka vecne nosiaca,mame kocik,od 6 mesiacov ciastocne robim a ako 2.5 rocny syn uz chodil do skolky. Ale ked ma babo vola a ma sa trapit v poatielke same,tak to by mi srdce roztrhlo ho tam nechat same,ved ja som jeho mamina, jeho vsetko 😍 a nie ze ho necham sameho sa "trosku" potrapit,ze sak sa nauci..
@silviettadanko myslim, ze nerobis dobre. Miminko nepozna nic ine, nez mamu. Si jeho jedina istota. Na nic si ho nenaucila. To je prirodzenost, ze ocakava, ze ked zavola, prides. Nema nikoho ineho, nez teba. Pocuvaj jeho a svoje srdce a instinkty.
@girlie_konik úplne s tebou súhlasím... tak malé deti potrebujú pomoc pri zaspávaní... nehovorím, sú bábatka, ktoré v pohode zaspia samé, ale tie čo to nevedie potrebujú maminu náruč, načo potom mať dieťa, keď ho od narodenia učím ako byť samostatné...
@silviettadanko užívaj si chvíle, kým je drobné, že sa ti zmestí do náruče, vytváraj si puto, obetuj svoj čas, to je to najcennejšie čo môžeš urobiť... tým nechcem povedať, že si zlá mama... ale skús sa na to pozrieť aj z pohľadu bábatka, pre ktoré si ty celým jeho svetom a vesmírom a plače nie preto, že ťa chce týrať alebo zotročovať, ale jednoducho ťa potrebuje... tak ako aj ty potrebuješ objatie, keď nie si v pohode... to isté potrebuje aj ono, ale nevie ti to dať inak najavo... želám veľa šťastných a pohodových spoločných chvíľ
Mne suseda vžy radila nechať vyplakať ako uspávať, ale bývali sme v bytovke, kde počujete aj... bolo mi to blbe, aby si nemysleli, že ju trápim. Ale mala pravdu. Sem tam si poplakala, a bolo. Nastavila sa na režim a potom už spávala sama. Neboj, aj vy to dáte
@girlie_konik. No ja s Vami úplne súhlasím... 9mesiacov bolo nosene v brusku nepoznalo nic ine len tlkot matkynho srdiecka... A teraz ked je na svete a potrebuje znova len tu mamu tak ta ho odlozi lebo je unavena... Aj ja mam 5 mesačnú dcerku ale ked zaplace alebo mrnci lebo sa jej niečo nepaci tak som tu pre nu. A to podotykam mam aj 3. Ročného syna ktory si tiez vyžaduje moju pozornost. Deti su male len raz, tak si uživajme ze nas potrebuju lebo zachvilku nato bude len spomínať a potom uz ten čas nevratime.
A mimochodom jasne že po 15. Min zaspi. Ked na Vas 15 minut vola a vy nechodite tak to vzda. A 5 mesačné dieta je malinke na to aby zaspavalo samé.
@girlie_konik nepreháňaj..15min mrnčanie nieje týranie a zbytočne hrotíš situáciu..
to že je samé v postieľke,nakrmené,prebalené,odgrgnuté,vystískané,vybozkávané a upokojené,neznamená že má teraz mať výčitky a sedieť pri ňom nonstop
co si, uplne v pohode. nasho maleho sme odzaciatku nechavali vecer zaspat sameho, ale on neplakaval. pustila som kolotoc naticho a zachvilu vzdy zaspal. nesedavala som pri nom a je to tak doteraz. od 6 mesiacov spal aj sam v izbe a nikdy s tym nemal problem (ked neratam obcasne obdobia choroby, zubov, cca 2 tyzdnove sem tam. vtedy som byvala pri nom, ale zaspaval dlhsie lebo som ho len rozptylovala ked som tam bola). teraz ma 2 roky a zaspava normalne sam, potme, s privretymi dverami. chvilu si nieco porozprava a zachvilu spi 🙂 urcite lepsie ho to naucit takto, ako s nim potom travit dhe vecery, kym zaspi. alebo teraz moderne, spat s dietatom do piatich rokov v manzelskej posteli a potom sa pytat ako ho to odnaucit....
Nie nie si zla...ja som vyslovene neznasala ked mala zaplakala a hned ju brali na ruky ...je iny plac ked pocujes taky silny to rozoznas ze ho daco boli ci mu vadi....ucila som malu spat aj tak ze som pri nej vysavala...ziadne ticho a podobne😉...si a budes skvela mamina 🤗
Hmm, neviem, či čakáš podporu, keď sem píšeš alebo naozajstné názory. Tak či onak, teraz tu budem ja za tú zlú, ale podľa mňa by si si mala zvážiť, či je to správne. Bábätko je malé, je naviazané na teba, potrebuje ťa, keď volá.. mala by si byť pri ňom a nie nechať ho 15 minút tak, kým začne plakať.. moja má 5,5 roka. Doteraz som pri nej, keď zaspáva, áno, podľa niekoho chyba, podľa mňa puto. Máme nádherný vzťah a verím, že nám ostane navždy. a čo na tom, že tých 15 minút som s ňou, keď viem, že ma potrebuje, že ju to ukľudní, keď tam som s ňou.. Ten čas, tie minúty sú v rámci ponímania času pre mňa bezvýznamné, ale v rámci ponímania toho, že som s ňou, najdôležitejšie. Dieťa ťa nebude potrebovať večne, ja to tiež tak beriem, že za 5 rokov asi nebude chcieť, keď bude zaspávať, aby som bola pri nej, tak si to užívam, že teraz je to tak ako je. Nemyslím si, že si zlá matka, to nie, ale rob to tak, ako cítiš. Poznám maminku, ktorá tiež mala taký názor, že veď to dieťa zaspí a robí si svoje, ale ona s tým bola stotožnená. Ty, keď sem píšeš, tak asi nie si. Každopádne, riaď sa srdcom 🙂 a teraz šup do mňa všetky 🙂
Nie je plac ako plac a je super, ze uz teraz vies rozlisost, kedy je to len take mrnkanis si pre seba, kedze nevie rozpravat a kedy je to plac volajuci mamu. V dnesnej dobe, kedy je in mat dieta na sebe 24/7, je pekne vidiet, ze niekto to robi aj inac
@girlie_konik to si spravne napisala,my tiez mame v rodine taku "mudrkynu" co sa po porode zobudila ze chce "lopotat" kade-tade🙄
Nie nie je to spravne, tvoje dieta ma 5 mesiacov a ty si jeho matka, ak je niekde same, nechape ze sa vratis, pre neho to je akoby bol niekde uplne strateny. Je to 5 mesacne babatko, uzivaj si kym je male, za chvilu vyrastie a bude chodit sam a budes mat dost casu na vsetko ostatne. Este ti luto bude tych spolocnych chvil
tak ty musis vediet, ci dieta len mrnka, dzavoce si v postielke a zaspi, alebo srdcervuco place, zajakava sa a od unavy to vzda a zaspi...
@jarka87 moj starsi ma 6 rokov a stale zboznujem si ku nemu vecer lahnut, porozpravat sa, precitat knihu. Je to nasich intimnych 10-15 min kde sme len my, neruseni a ano casto mi prave v takejto uvolnenej atmosfere porozprava veci ktore normalne nepovie. A ano, posledne 3 dni chodi spavat sam, podla vlastneho zelania a som si ista ze nebude v 15tich chciet aby som mu citala a stiskala ho v noci 😅
skus sa riadit svojimi pocitmi...aky mas pocit ked si vedla v izbe a pocujes ho mrncat??? ale za mna uuuplne s kazdym jednym slovom co napisala @girlie_konik suhlasim....ja som so strasim do cca 2 rokov bola v posteli ked yaspaval aby vedel ze tam nie je sam mojkali sme a tak...teraz ma 3,5 a yaspi do minuty ako si lahne vobec nevymysla...mladsi ma 1,5 roka a uspavam na prsniku a v noci s nami spi...5mesacnedieta je este velmi malicke na to aby zaspavalo samo.nehovorim skakat pri kazdom zamrncani pocas dna ani ja neskacem az ked place...ale na spanok je nieco ine...tak male dieta este nerozumie preco ho nechavas same v postielke a ma strach...ono nevie ze ty si vedla a ze sa vratis...deti vyrastu velmi rychlo treba si uzivat kazdu chvilku...
Takze takto mamicky.kym ma dáte do skatulky tiran roka.
Moj syn priam neznasa nosenie na rukách a ak som sním v izbe a stojím nad ním tak sa chce ,,rozpravat,, tympadom nezaspí v cas a potom je cely den uplakany,umrncany.
Moj syn v postielke neplace.len vydáva zvuky typu mmmm mm mmm niekedy hlasnejsi,alebo tichsie.
A nie niesom matka co si myslela ze si polozi dieta a nebude o nom vediet.ani take dieta nechcem.
A ak pocujem ze place automatika bezím za ním.
Podla mna je priskoro chciet od 5 mesacneho, aby zaspaval sam. A hej, idealne aby spal celu noc a cele dni sa prehral sam. Kokos baby, tak ja nevravim,ze take deti nie su su, ale asi tak jedno promile. Ano, detom treba nastavovat hranice a jasne povedat, ze ty si rodic, ale minimalne do 6 mesiacov a urcite do cca roka plac dietata znamena potrebu, ktoru treba riesit. Hranice sa nastavuju nasledne.
Ja mam dve male deti, starsi ma skoro 2,5 a do 18 mesiacov sme ho uspavali na rukach, lebo sme boli mega lenivy rodicia na rukach spal do 5 minut prelozili a spal dalej. Neskor nam sam ukazal,ze uz chce zaspavat v postielke, tak sme ho drzali za rucku a tieto vianoce nas normlane poslal prec z izby a zaspava sam s macikom. DOZREL na to bez jedinej slzy a to teda nemam satku, nemyslim si, ze pribinacik je smrt a kocik je moj naj kamos a napriek takemuto rozmazlovaniu syn sa nikdy nehadzal o zem, jeho nervy trvaju max. 10s., na brata 8 mesacneho nikdy neziarlil a nikdy som mu nemusela dat na zadok ( nie ze by som nemala chut) a ked poviem stoj, proste stoji. AK by s si bola ista postupom nepises na fora a ty sama musis citit, ci mas pochybnosti a podla mna mas. Je to male babatko z vlastnej skusenosti ti vravim, budu aj horsie fazy ( mladsiemu teraz idu 4 zuby naraz, dnes v noci som ho uz dala muzovi, lebo pri pohlade na padajuci sneh o 4 rano som si samu seba predstavovala ako nim kracam v nocnej koseli a je vsade TICHO!) a jedneho dna zavries oci a on bude aj sam zaspavat, aj jest, aj sa s legom sam prehraje...a bude ti to luto. :D
PS: Jamam statnicu z pedopsychologie, 11 rokov rpaxe s detmi... ver mi . :D
@silviettadanko nikto ta nedava do ziadnrj skatulky. Pytala si sa, tal ti odpovedame. Mozmo.nie uplne to, co si chcela pocut, ale to uz si ty musis z toho zobrat to, co iznas za vhodne 🙂
@beky1813
Dakujem
pozri - prvorodenu sme pol hodinu udrnkavali na rukach s muzom - cista psychiatria, do pol roka... no proste blazni
syna som nakojila, dala pusu, polozila do postielky pri slabom svetle, 3-4x pustila kolotoc a do 10 min. bol tuhy - tiez si pohmkaval, rozpraval s hrackami, dzavotal a zrazu ticho (a ano, od mesiaca spal celu noc...)
tretiu uspavam pri kojeni (ano, este stale) a vyhovuje nam to... takze rob ako to vyhovuje tebe s ohladom na potreby dietata 😀
@mimikas presne.. 🙂 my to mame tiez tak.. a tiez viem, ze pride ten den, ked mi povie, ze nechod sem, chcem ist spat sama.. je to intimna chvila nas dvoch, je to pre mna uzasne, ze ja som ta, ktora je pri nej, pri ktorej citi istotu, ten cas je jedinečný..nevráti sa.. viem, že kopa mamin ma asi vníma, že veď také dieťa by malo už samé zaspávať, že ju rozmaznávam, ale nevadí mi to. robím to tak, ako mi vraví srdce a môj materinský inštinkt 🙂 a som rada, že teda nie som sama 🙂

Ja aj manžel počujeme ako si mrmle ale nejdeme k malému kým nezačne plakať. Niekedy zaspí sám a občas treba ísť za ním a podať mu dudlik co mu spadol aby sa upokojil