Mala by som to ignorovať?
Konečne syn vyzdravel a sme s5 v rezime.
Má 5 mesiacov,učím ho uz spat aj cez deň v jeho postielke.
Naučila som ho ze mu hned skáčem na každé hmmknutie ci hlasnejsi piskot.NIE JE TO PLAČ!rozhodla som sa ze ho nechám sameho kym neplace neidem za ním.
myslíte ze robím dobre,ze kym neplace neidem za ním do izby?
15 min sa niekedy takto trápi 😢 no napr. Vcera takto po 15 min zaspal a spal 2 hodiny.
Dnes skušal a po 15 min. plakal.isla som dala caj a zaspal.ukludnite ma ze niesom zla matka a nieje toto trapenie syna.podla manzela je to trápenie.ospaly je,lebo si zmycha oci a je umrncany.dakujem za upokojenie a vase rady.
@silviettadanko nic si z toho nerob. vzdy tu budu matky "dokonalost sama" a "matky tyranky", zvykni si 😀 moj syn ani nevie zaspat, ked som pri nom, vyslovene sa tomu brani aj ked sa mu uz zatvaraju oci, lebo tiez by sa len rozpraval a rozpraval a potom to uz tak presvihne, ze minule mi zaspal az o 23tej, lebo ja som mala chut sa s nim pred spanim pomojkat a byt pri nom.. doplatili sme na to vsetci. a vidim na nom, ze je rad vo svojej posteli, kazde dieta je ine. rob ako to citis, a ako myslis, ze je to spravne. Ja som teraz strasne rada, ze sme to robili ako sme robili. Hlavne ked tu natrafim na fasa temu, ze mamicka tehotna a spia traja v posteli a boji sa, ze ju dieta dokope do brucha, lebo "odmieta" spat same v posteli, ach co ma teraz robit???
@silviettadanko ale tie komentare si tu mohla cakat. Lebo ine sa tu nenosi, len sa totalne podrobit dietatu a vsetko ostatne dat bokom
@mrkvicka060 jasne jasne, zase treba ist do extremu a vysmievat sa z tych,co to robia inak 😐 Ked ste take skvele, tam na co potom vobec zakladate nejaku diskusiu,ked vsetko viete a nic nepotrebujete? Ked ste tak presvedcene o tom, ze to robite super?
Autorke tu vsetky pekne citlivo poradili a odpisali,nikto sa tu nerobi "matkou roka", to len treba zase si tu utahovat z tych,co brnapisali presne podla gusta.. ach jaj
Vobec som necakala ze ma kazda budete podporovat,ale kto si to riadne neprecíta at laskavo nekomentuje.
ON NEPLACE ON VYDAVA HMMKAJUCE ZVUKY.AKONAHLE PLACE BEZÍM ZA NÍM.
@girlie_konik pozeram, ze sa ta to nejak velmi dotklo 😀 nenapisala som nic zle, iba svoju skusenost. vadi ti to? co uz
@beky1813 ja som sa nikdy nepodrobila dietatu, vzdy spali same v posteli, deti mi rastu an sunare, maju cumel, vedia sa hrat same, neskacem pri prvom nerve, ucim par hodin, kym su s babkou a velmi sa teism, ekd vecer konecne zaspai, ale stale si myslim, ze chciet od malych deti do roka, kor do pol roka samostatne zaspavanie je unreal ( nevravim,ze take deti nie su, su...), plus do roka sa spankove cykly este tak menia, ze to,ze to mesacny zaspi sam, neznamena,ze o dva mesiac,e ekd pridu zuby nebude chciet byt noseny a podobne. Zakladatelka snad ratala stym, z ludia moju rozne nazory a skusneosti a nebudeme s nou kazda suhlasit a budeme sa jej snazit poradit, cez optiku vlastnyh zazitkov.
@silviettadanko podľa mňa robíš dobre, nemá sa prečo báť a je napapany a prebaleny a chce spať. Je v bezpečí v postieľke. Niektoré deti potrebujú kľud aby zaspali a rodič ich ruší. Môj najmenší je taký. On už v bruchu neznášal ten tesný priestor s dával nlmi to patrične najavo. Strednú dcéru som nosila v šatke, ona na mne spala, bola ako prisavka, moja ďalšia končatina a dodnes je maznáčik. Syn sa v šatke odtlačsl a hneval. Aj v spánku potrebuje svoj priestor nemôžem ho ani za ruku držať.
Koľkê mi teraz závidia jeho zaspávanie, viď to sám cez obed. Večer si pýta spoločnosť kým zaspí tak sa striedame ale dlho zaspaval sám. Pekne sa na mňa usmial, riťka hore a za pár minút spal. Ak by som bola priňom tiež by Ken kecal. 😊
@silviettadanko moja skusenost je,ze ak dieta zaspi same,tak spi lepsie ako ked ho dlho uspavame,sedime pri nom hodinu... potom sa strhava zo sna,resp. Ked ide z fazy do fazy,tak sa zobudi a caka,ze tam je mamina pri nom. Ak nie,place a vola ju.a po 30 min je hore. Ak je zvyknute zaspavat samo,tak sa prevali na druhy bok,mozno aj oko otvori,ale kedze situacia sa nezmenila tak zatvori a spi dalej. Cize kvalitnejsi a dlhsi spanok pre dieta. Nie vzdy to uplne 100% takto funguje,ale v principe ano. Samozrejme su vynikmy (chore dieta,mega unavene...) ale osvedcilo sa mi to pri malych detickach aj teraz u 2r dcery vidim stale rozdiel ci zaspava sama alebo je niekto s nou (ked ju to obcas pochyti).
@mrkvicka060
Od malicka zaspava a spi vecer sam v postielke.
Len cez den mal strasne rozhadzany rezim bo dodnes sme maly ludi rodinu co k nam chodili sa na neho pozriet.skoncilo to a chcem urcity rezim aj cez den.a preto bola moja otazka taka.
Rob ako uznas za vhodne. Deti su rozne. Moje bezo mna este nezaspavali nikdy (len ked som bola v porodnici) a boli na mna robene natlaky typu ved ich nechaj otcovi, nech si ich uzije pod s nami von ....... ale preco by som to robila? Aby som s kamoskami vypila o jeden pohar vina viac za cenu ze som nervozna a aj tak stale premyslam co sa deje doma? Ze je nervozny muz lebo deti sa dozaduju matky? Naco.....na vino bude casu dost ked deti podrastu 😁😁😁😁😁 takto si uspim deti aj muza, mozem vyrazit a vsetci su spokojni 👍
Urob tak ako ti vyhovuje aby si bola spokojna, tak naozaj, vnutorne. Ak pochybujes ze to co robis je spravne zmen to. Nepotrebujes cudzie zeny aby ti hovorili co mas robit, pretoze vzdy sa najde niekto kto suhlasit nebude. Ak niekedy urobis nieco nespravne este to neznamena ze si zla matka, rob veci tak aby si mohla s kludnym svedomim povedat ze si ich urobila najlepsie ako si vedela.
Ja svoje deti uspavam a to uz nie su babatka no z casu na cas zatuzim po tom mat vacsie gule a nechat ich zaspat same 😁😁😁😁 no v otazke uspavania idem uz z kopca a verim ze nebude dlho trvat kym budu chciet zaspavat bezo mna tak to nechavam volne plynut. Keby mi niekto pri par mesacnom babatku povedal ze ho budem uspavat este xy rokov asi by ma zalial pot 😬😬😬 no po rokoch som s tym uplne vyrovnana a som rada ze som to robila takto. Ale netvrdim.ze ak.by som to nerobila bola by som nestastna 🤔 proste rob to co je najlepsie pre teba aj dieta bez ohladu na blaboly, aj tieto moje 😂😂😂😂😂😂
@girlie_konik je rozdiel nazor a to, co pises ty, len zato, ze ty to mas inac nastavene, nemusis inej matke pisat, ze odkladaju dieta, ked ho nechaju mrnkat v postielke
@mrkvicka060 ano, dotykaju sa m hlupe zeny,ktore nevedia diskutivat,len urazat. Mam potom obavu o to,co tie zeny vyjivaju za deti, o nase dalsie generacie 😉
@alby2014 nevysvetlis,uz sme tu samozrejme za biomatky,co otrocia dietatu.. ach,po sto rokoch som prispela do fora a hned som to aj olutovala 😃
@girlie_konik koho som prosim ta urazila? nerozumiem tvojej vztahovacnej reakcii. vies co ani ma to moc netrapi, asi ani nevies. nie som si vedoma, ze by som niekoho urazila. zato ten tvoj prvy prispevok je fajnovka 🙂 tak sa skludni a nereaguj na mna 🙂 si uzasna a mas urcite pravdu. moze byt? budes kludnucka uz?
@girlie_konik :D :D :D :D :D citim z tvojich prispevkou, ze presne splname definiciu biomatky a otroka dietata... tak, zaklad, ze ostatni maju jasno.
@svetielocko presne toto som si tiez vsimla nazaciatku! 🙂
@alby2014 tak nejak 😄😄
@silviettadanko nikto ta nedava do skatulky ako tyrana, tyrani sa spravaju uplne inak. Ale pytala si sa na nazor. Osobne si myslim, ze sama nie si stotoznena s tymto postupom. A za mna len jedno, ver ze raz ti dieta bude zaspavat same, nebude na tebe prilepene do 15tich, nebude mat plienky do puberty a ani cumel ani prsnik a raz sa urcite nauci chodit a rozpravat. Netvrdim ze mas mat z dietata modlu, to nemam ani ja a venujem sa aj sama sebe a svojim veciam, tiez nebezim za nim za kazde mrnknutie. Ale sme tu preto aby sme im dali pocit bezpecia a aked ti budu moct doverovat teraz a tak mas vaciu sancu ze ti budu doverovat aj ked budu v puberte.
@lenadka moj starsi sa v roku a pol, pobalil a isiel si lahnut do vedlajsej izby. Sme si s muzom vraveli, ze ved sa vrati, nevratil sa. Ale vecerny ritual mame este stale a ma 6 rokov, ale ked uz spi spi rad sam a to som ho nosila a bol dlasia moja koncatina.Mladsi ma este pupocnik stale a nevieme ho odrezat a popravde to ani neriesim, ked raz na to dozreje pojde tiez spat sam a zavrie za sebou dvere a my budeme sami 😒
No to ja som zrejme tyranka, asi.by mi.mali zobrat deti🙂 ja som od syna isla von ked mal mesiac ...a potom aj ked mal dva, tri..jednoducho som potrebovala reset, kedze do pol roka len plakal a plakal..mal nam ho kto strazit, tak sme si mohlili ist s muzom sadnut.mladsia bola v pohode babatko, a kedze boli uz dvaja, nebolo tolko "vypadnut" takze teraz je to tak, ze starsi je uplne samostatny, nema problem nikam ist spat -babky, bratranci....a mladsia hruuza, stale mrnci, ked je pri mne. Pridem po nu z roboty a do vecera visi na mne, spat musi pri mne ...dokonca na mne 🙂 a ked jej vysvetlim, ze s nou dnes spat nebudem, lebo mam vecer robotu, alebo.si.chceme pozriet film s otcom tak spusti place. No, ale bohuzial, chcem byt aj s muzom a sama so sebou 🙂 pokial s muzom ideme prec, musime od rodicov, svokrovcov vypadnut do 18tej, vtedy neplace a ostane v pohode prespat. Ja ich milujem, ale nie som taka uzkostliva, precitlivela a neriesim stale len ich. A co vidim tie dnesne deti strach ake su umaminkovane a nesamostatne este na zs. Takze rob podla svojho najleppsieho usudku....lebo.milion rozchadzajucich sa nazorov ti sotva pomoze..sorry za chyby pisem narychlo
@mimikas zlatý 😍
Ja som koľko krát mala chuť sa s ním pomaznať a proste nie, odtlačal sa. Jedine ak je chorý alebo sa bojí sa prilepí a cez deň má musí mať stále na očiach ale túliť sa to nie. Akurát máme rituály ráno sedíme nalepený v jednom kresle on pije kakao, ja kávu. A asi dva mesiace chce niekoho pri večernom zaspávaní. Tri deti ale všetky úplne iné. Stredná lepidlo, najmenší samostatná jednotka a najstaršia je niečo medzi nimi.
Nerozumiem preco by sa tak male babatko nemohlo ucit same zaspat? Vsak raz sa to musi naucit a preco nie co najskor? Potom ho nedavajte lezat ani na brusko, ani ziadne hracky, vsak ani to vo vasom materskom bruchu nezazilo, tak preco mu robite take zivotny stres. Ako uz bolo napisane, kazda mama v 5 mesiacoch rozozna plac svojho babatka. Takze zakladatelka urcite citi, co jej chce male povedat a nepripada mi ako krkavcia mat, co by ho nechala revat v bolestiach a o hlade. A ked trocha neisto pomrknka z toho doleziteho kroku osamostatnovania sa, tak je to v pohode, vsak je malicky a inak sa vyrozpravat nevie. Ziadnu traumu z toho mat nebude. Skor by malo traumu, ked ho mama nauci, ze mrnkne a je pri nom a potom zrazu to tak nie je, lebo vsak uz je velky, uz musi byt samostatny. Ono prave vtedy ma traumu, ze preco to mama zrazu chce, ked doteraz tu bola pri kkazdom zamrncani pre mna. Vsak nechajte tie deti zit a napredovat.
Nevravim ze robis zle.ani ze si zla mama. To si myslime mnohe o sebe. Ja len skusenost zo zivota ze uzivaj si tie chvilky. On mebude cely zivot babätko o par mesiacov zacne chodit ta bude ta potrebovat zas menej a s kazdym krockom to pojde tak rychlo . Kym mas jedno uzivaj si aj jeho plac. Ty sama vies co ne pre tvojho drobceka najlepsie.len myslim ze na ucenie samostatnosti ma este cas
@girlie_konik To, že si dieťa mrmle je trápenie?
@silviettadanko Robíš to dobre a to večné kritizovanie od poniektorých "supermatiek", čo nosia dieťa celý boží deň po rukách a majú strčený prsník v puse dieťaťa 24/7 do piatich rokov, si nevšímaj....Rob tak, ako to cítiš...a že si dieťa chvíľu pomrmle, je úplne normálne, veď si s ním stále, tak máš právo hodiť aspoň sprchu, kým sa vyspinká 🙂
@cichlida neuveris, moj starsi mal 2 mesiace, ked som ho enchala muzovi a sla sa bavit studentom na stuzkovu...to, ze enecham dita mrncat, ale uspavam, nezanmena,ze som otrok a nemam nic zo zivota, zas sa nemusiem hrat na exremy. Dokonca sme teraz oboch uspali, ekdze vdaka rezimu jeden spi o 18:30, druhy o 20:tej a nechali ich babke a sli s muzom na vianocny vecierok..
@anketkarka lebo take male deita na to nie je zrele a nechape to. Omg ved to je 15 minut, ekd neche kolist lahnem an postela citma knizku...len som s nim...a potom odidem. no problem.
@alby2014 a myslis, ze chape, ze ked zaspavalo bola mama a ked sa zobudi tak mama nie je??? Mna by to teda vydesilo viac, ze kde je.

@marion09
Nechcem lopotat kade tade.okrem 3x 15 min som sním stale.vsade.