Mám 23 rokov a čakám tretie dieťa
Dobry den mamicky...prisla som si sem po radu a zaroven psychicku podporu....mam 23 rokov a dve deticky....prvy syncek neplanovany cez antikoncepciu sa zadaril a zdravy teraz ma 3a pol roka.Druhy syncek planovany ma rok a pol a ma razstep chrbtice ale nastastie nieje imobilny....sice sa chodit este len uci lebo ma problemy s jedno nozkou ale snazi sa sikuliacik.....pred tyzdnom vsak sok.....neprisla ms tak som vedela ze je zle...robila som hned test a som treti krat tehotna opet neplanovane....tento krat to bol prasknuty kondom (antike som uz neverila) .....byvame v dvojizbovom byte a staram sa aj o choreho brata lebo rodicia mi obaja umreli tak je nas tu uz teraz vela.ke to obrovsky sok....som zasadne proti potratom a to male uz teraz lubim avsak bojim sa ako to budeme zvladat....je tu nejaka mamicka taka mlada ako ja a uz s troma.detickami alebo som sama? Bojim sa aj toho ze bude aj toto babetko chore lebo ked uz jedno s raztepom mam tak je velka pravdepodobnost ze aj druhe bude chore a to uz vazne nechcem zazit ....poradte mi prosim a podporte ma,pomozte sa mi rozhodnut...nedokazem na nic ine mysliet uz ...dakujem
@wejka123
na vašom mieste by som v prvom rade riešila odkúpenie toho bytu do osobného vlastníctva. A to bez pochyby, aj keby som nemala čo jesť. Prečo ste ho vlastne neodkúpili vtedy, ako píšeš, že manžel zarábal dosť.
A tretie dieťa na ceste? Čo si si nekúpila tabletku escapelle, keď ste dobre vedeli, že vám ten kondom praskol?
Máš 23 rokov, tretie dieťa na ceste, to ako chcete pokračovať dajme tomu do 35 rokov?
Život ti mimochodom nekladie polená pod nohy. Kladieš si ich sama, a ťaháš zo sebou do toho aj tvoje deti.
@drobcek53 ja asi nikdy nepochopim, preco ludia stale vytahuju pary, ktore deti chcu mat a nemozu, ako nejake moralne prirovnanie. vies kolko ludi v afrike by chcelo mat trikrat denne teple jedlo? podme vynadat vsetkym zenam, ktore drzia dietu, ze co si nevazia ze sa mozu dobre najest. vies kolko ludi zije bez domova alebo v chatrciach? podme to vyhodit na oci vsetkym co maju napriklad rekreacnu chalupu alebo chatku. ako si to dovolia, takto vlastnit dve nehnutelnosti, ked niektori ludia setria na jeden byt cele roky a doma placu do vankusov, ze si to nemozu dovolit... toto je take prizemne, snazit sa niekoho zahanbit tym, ze sa mu podarilo splodit dieta bez toho, aby pred tym mesiace plakal alebo setril peniaze.
@wejka123 drzim vam palce ja na vasom mieste by som si babo nechala ja som tiez mlada a mam dve deturence tretie neplanujem a pouzivame pre istotu dvojitu ochranu a trpnem ci sa nahodou nieco neprihodilo ale aj keby sa nevedela by som si to odpustit je to novy zivot kus vas a ono v mojom pripade nieje ani tak otazne co ja ale ako sa bude namna pozerat okolie a to boli cloveka este viac ale ak by ste si ho dali prec urcite by ste trpeli v nutri aspon ja a to by bolo este horsie a pri pohlade na vase deti by ste urcite mysleli aj na toho anielika ...my byvame tiez v malom byte horko tazko zakupenom jednoizbaku a momentalne ho predavame a jedna kupujuca prisla a vravi to ste este dobre natom nasi byvali v jednoizbaku so styrma detmi dobrych ludi sa vsade zmesti...
@sasa1310 ano predstav si som nezaopatrene dieta pokial chodim d skoly ked mi neveris over si to na socialnej poistovni ako nerozumiem preco by som si toto vymyslala na co by tobolo dobre....fakt ti nerozumiem....a mestsky najomny byt sa da odkupit az po 20tich rokoch zaplatenim zvysnej odkupnej hodnoty bytu...prisli sme sem totizto ako do novostavby....bude sa dat teda odkupit az za 5 rokov
@juli268 dakujem vam aspon za jednu z mala normalnych odpovedi lebo pani sasa1310 asi potrebuje niekoho urazat a vybijat si komplexy ...ani slovkom som tu nikoho neurazila...chcela som len radu ci si myslite ze zvladnem tri deti v mojej situacii a miesto toho sa mi tu dostalo len mnoho ponizovania a urazok aka som nezodpovedna a este aj klamarku zo mna robi ....myslela som si ze prave tu na tejto stranke sa mi ujde porozumenia ale ako vidim tak asi ani nie :(
Ahoj ja som tiez neplanovane otehotnela po tretikrat. Bol to pre mna obrovsky sok. Prvu dcerku mam zdravu a sikovnu, druhy syn sa narodil s razstepom pery, teraz ma takmer 4 roky a stale nerozprava je hyperaktivny a vyzera to tak ze ma aj nejaku formu autizmu takze tiez ti je s nim tazke a velmi som sa bala hlavne toho ako to vsetko zvladnem. Najmensi ma uz 5 mesiacov a ja som taka stastna ze ho mam. Vsetko sa da zvladnut. Muz mi robi v rakusku a maka aby nam bolo dobre. S detmi som skoro stale sama ale da sa to zvladnut. Drzim ti palce aby si sa spravne rozhodla. Ja nelutujem ze mam 3 deticky v 25 rokoch, ved to je ten najkrajsi dar, aj ked vedia pohnevat.
@henriett19 dakujem aj tebe velmi pekne za psychicku podporu...mas to podobne ako ja tak mi rozumies ....aj deticky nam maju razstep....moj ma chrbtice....ak by ti to nevadilo rada by som s tebou sukromne popisala ak by ti to nevadilo ;)
@wejka123 nieje zac, kludne napis 😉
@warholette krasne si to napisala👏
@sasa1310
Ano je nezaopatrene dieta, to je pravny nazov jej stavu, kedze studuje - aj keby zili jej rodicia a ona by uz bola vydata, mala by v takom pripade od nich pravo na vyzivne, pokial by studovala denne studium. Zamysli sa nad sebou a svojou neznalostou pred tym ako chces napisat nieco "mudre"
@drobcek53 tie zdroje nie su najstastnejsie;)..relevantne NEZAVISLE studie hovoria v uplne inych cislach..a rovnako ti povedia aj doktori z fachu mimo ambulancie, viem o tom svoje, kedze to mam v rodine..a okrem ineho na ucinnost antikoncepcie vplyva dalsich xy multifaktorialnych vplyvov ktore nmas sancu odsledovat aj keby si co robila;)
@dhaarma pre teba možno múdre reči. Nevedela som, že študuje. O to horšie. Dievča, ktoré ešte v živote nerobilo, bude mať 3 dieťa. Úplne úžasné v dnešnej dobe, kedy aj dvaja pracujúci vo vlastnom rozmýšľajú či uživia druhé dieťa a či ho vôbec mať. Ale tak, každý si je strojcom svojho šťastia. Potom sa takto vyplakáva, keď už je neskoro.
Poznam dievca ktore ma 16r dve deti a este ani len na strednu nezacala chodit :D v dnesnej dobe clovek velmi dobre rozmysla ci vobec druhe dieta mat kedze je to aj financne narocne a v tvojom pripade to tiez nie je idealne dat sa na 3 dieta 🙂 ale je na tebe aky zivot im das mala si sa zamestnat a tak rozmyslat nad 3dietatom 🙂 moj nazor 🙂
@sasa1310 toto posledné čo ste napísala o "2 pracujúcich vo vlastnom, ktorí rozmýšľajú, či uživia ďalšie"... - povedzme si pravdu - veľakrát je to len sebecké od dnešných mladých, že ďalšie dieťa nechcem, lebo ho neuživím - ale pravdou je, že skôr je to o ich sebeckosti/ pohodlí, že nebudeme mat každý svoje auto, nepôjdeme v lete na dovolenku, v zime na lyžovačku... a už som si vlastne vyskúšal/a pri prvom dieťatku, ako sa v noci nespí a už to znovu zažívať nechcem, veď ešte chcem aj niečo dokázať v práci a podobne. Poniektorí ľudia takto zmýšľajú ešte pred prvým dieťaťom. Najprv si našetriť na hento, na toto, na tamto, čo to "dokázať", pocestovať si po svete, užiť si.... a BLIK - už tiež niekym spomínané biologické hodiny a hlava v smútku, a začína kolotoč umelého oplodnenia atď.
Späť k veci - áno, je smutne, že niektoré deti vyrastajú v nie celkom dobrých podmienkach, nemyslím úplnú špinu v osadách bez vody (to je už extrém), ale taký nekomfort, ako je, že nemám vlastnú izbu, najnovší mobil, značkové oblečenie... ale keď má dieťa milujúcich rodičov, ktorí vychovávajú k správnym hodnotám, budú spokojne a dokážu si vážiť vsetko, čo dosiahnu vlastným úsilím a nie, čo im ich "obetaví" rodičia všetko jedinacikovi kúpia,, dajú, zabezpečia. Spýtajte sa kohokoľvek z početnejšej rodiny - súrodenec je to najlepšie, čo ti rodič môže dať ( a to ja som iba z 3 deti) priamy príklad je aj práve tu v tomto - čo by si počal brat autorky, keby nemal svoju obetavú sestru, čo sa o neho stará?!
Pre autorku otázky - Modry kôň nie je žiaľ miesto, kde nájdete odpoved na náročné situácie a iba pozitívne povzbudenie. Poviem iba toto - budete to mať asi ťažké, ale zvládnuť sa dá veľa. Ak už teraz to malinké milujete - keby ste ho dobrovoľne odstránili, omnoho ťažšie by ste sa s tým vysporiadavali. Možno sa mi to ľahko píše, lebo v takej situácii nie som, ale dakde som počula, že od Boha (neveriaci si môžu povedať že od života) nedostaneme viac, než sme schopní uniesť. Všetko dobré prajem.
@marcipanovatorta ja mám 3 deti mimochodom. A prvé ako 20 ročná. Ale druhé a tretie sme si sakra rozmysleli a prišli, až keď som ich mala kde uložiť.
Tu nejde len o komfort (dovolenky, autá). Najdôležitejšie je vzdelanie, časovo sa venovať, byť kľudná, vyrovnaná a nie furt v strese, čo im dám zajtra do úst.
Samozrejme, že chápem, že tento stav, aký má ona teraz môže byť len momentálny. Že za 2-3 roky môže byť situácia úplne iná. Lepšia. Držím palce
Treba si to dobre zvážiť.nakoľko je to dosť ťažká situácia ale nie nezvladnutelna. Ja som mala síce 1dieta v 19ke druhé 34ke a tretie neplánovane 35 bývame v rodinnom domčeku kt.nieje ničím zaťažený ale aj tak v dnešnej dobe je to veľká neistota no ako hovoril môj dedko mal 5deti od štátu ani prídavky doba bola ťažšia ako teraz a zvládli to lebo kto chce hľadá cestu a kto nie hľadá dôvod prečo to nejde
@marcipanovatorta a netreba zabúdať, že druhé dieťatko má zdravotné problémy, ktoré v dnešnej dobe stoja nemalo financií. Má 1,5 roka. Pred sebou dlhú cestu cez rehabilitácie atď. Takže to je podľa mňa v tomto prípade najpodstatnejšie, už len kvôli nemu by som to tretie ani nemala. Aby som to druhé postavila na nožičky.
Ale to som ja
Dnes je v mnohych rodinach u nas komfortom zubar sport ci viac ako jeden jogurt denne ci vlastne topanky ktore predtym neboli nosene inym
Niekde je komfortom i elektrika ci voda o takom ze terapie a pod ani nehovoriac
Manzel proste musi zacat viac zarabat a starat a o rodinu financne lepsie aby splatili ste dlhy a exekucie
Zvladnut sa to da len treba proste vyhrnut rukavy teda manzel a proste vydrzat
S najomnym bytom od mesta by ste pri exekuciach mohli mat problem ak by ste chceli vacsi lebo dnes si uz aj mesto preveruje najomcu v registroch

Keby som bola v tvojej situacii tak na tretim dietatom ani nerozmyslam.
My sme traja v 2i aj to sa chystame ist do vacsieho a nie to 5ludi 🙂 velmi dobre si rozmysli ci je vhodne to tretie dietatko 🙂