Mám 5 mesačné dieťa a som opäť tehotná
Mám takú otázku stalo sa už niektorej z Vás že mali 5-mesačné dieťa a zas otehotneli?Ako sa to dá zvládnuť?A pôrod aký je môže sa to vôbec tak skoro,asi ešte telo nieje oddýchnute nie???
@elina25 cítiš sa na to mať druhé dieťa?
telo je oddýchnuté? po stránke psychickej, fyzickej?
Myslím si, že tu sa nájdu aj mamičky ktoré otehotneli hneď po 6 týždňov od pôrodu.
@luba28 ja mám 3,5 ročného syna a na mašlu druhé tehotenstvo by bolo pre mňa!
nie necítim absolútne!!!len včera sme to pri káve roozoberali a nikto nevedel či to sa da zvládnuť
ahoj, bude to narocne , aj po psychickej stranke aj po fyzickej, ale da sa to zvladnut ;) mam dve kamosky maju takto 2 chlapcov po sebe ;))) a niekedy su upravenejsie nez ja;D
surodecke puto bude super, mozno zo zaciatku ziarlivost, ale nemusi byt...
ja som maj1979, sestraaugust1980,dalsia sestra december 1981..a super vztahy;) a to je dolezite, aspon podla mna;)
porod bude ryyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyccccccccccccccccccchhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhlllllllllllllllllllllllllllyyyyyyyyyyyyyy na to sa priprav;)
vsetko NAJ
@elina25 kym to dieta neporodis a neodnesies domov z porodnice a neprezijete par dni,mesiacov spolocne ako rodina,tak ti len velmi tazko niekto s urcitostou povie ci to ty zvladnes....lebo co jedna zvlada tak druha nemusi.moja mama otehotnela s mojim bratom,ked som mala 8 tyzdnov a k tomu sa este aj narodil predcasne v 6 mesiaci cize mala som 9 mesiacov,ked sa moj brat narodil...zatial som o mensom rozdieli nepocula...moja mama asi vedie rekord 😀
@elina25 ja som síce otehotnela po 21 mesiacoch (plánovane), ale keby som bola vedela, aké to bude fajn, určite ideme do druhého bábätka aj skôr. Prvý rok bol samozrejme o kus náročnejší, ale akonáhle začalo druhé dieťa chodiť a bľabotať, naše deti sú skvelí spojenci a jeden bez druhého by nedokázali fungovať! Takže hlavu hore, bude to super, ak tehotná naozaj si 😉
ja cakam prcka teraz v aprili a rozdiel budeme mat 20 mesiacov a uz sa neviem dockat - najprv to bude psychiatria asi, ale casom budu partaci - dufam. Chceli sme skor, ale do roka som kojila a nedalo sa mi otehotniet. Ked som odstavila, tak sme to dali na prvy sup ako prveho synatora.
vsetky by ste to zvladli, aj keby vysvitlo, ze cakate dvojicky................. zena ma netusene rezervy... ano, vyberie si to dan na manzelstve, na volnom case, na vyzore,,,,,,,,, ale vsetky by sme to zvladli..... teda, az na tie vynimky, ktore by isli na potrat alebo strcili novorodenca do mecha a pohodili k plotu..................
Takze hlavu hore... uz na tom nic nezmenis, teda na tvojom tehotenstve, ale mozes zmenit zmyslanie a pocity.....a napokon sa aj tesit, co sa urcite budes, neboj. Ale nedá mi nezauvazovat? Zeny to maju sakra tazke, a prinalezi im ovela viac prav ako muzom, nech sa liga otcov aj na hlavu postavi.....
ahoj ja som ostala tehu 4 mesiace po porode a to 2 krat 🙂 cize mam 3 male deticky a da sa to zvladnut..som niekedy zrela na psychiatriu ale ta ich laska stoji zato..ja som mala kazdy porod iny ale vsetky boli super..az ma mrzi ze uz nikdy nebudem tehu...(asi) 🙂
mne sa to stalo, medzi mojimi dievčatami je rozdiel 14 mesiacov. Zo začiatku som si zvykala, ale potom to bolo super, je to ako by si mala dvojičky, len trochu lepšie. Nebooj dá sa to zvládnuť
ja som mala dceru 6mesacnu a uz som bola zase tehotna/planovane/ a zvladnut sa do da bez problemov, nikto mi nechodil pomahat a prezili sme a tvrdi a vzdy aj budem ze cim mensi rozdiel tym je to jednoduchsie, z dcerinej strany ziadne ziarlenie ani ublizovanie synovi ani nic podobe. a porod druhy super, bez bolesti otvorena na prstov, potom infuzka a po pol hodinovych bolestiach bol maly na svete, keby som nemala v nemocnici pri sebe syna ani neviem ze som rodila, po hodinach som bola po potrebe, osprchovana, a normalne som sedela v jedalni na obede, co po prvom porode sa povedat ani neda, myslela som ze ho ani neprezijem a este aj po nom som mala problemy take ze som rada ze som neprisla o maternicu alebo ze som nevykvacala do dutiny brusnej. Ja len takyto rozdiel odporucam a nikdy by som nemenila
jasné, že sa to dá zvládnuť. ja čakám takto tretie babo. uvedomujem si, že bude frmol a neoddýchnem si poriadne, ale nebojím sa a určite to nie je na mašlu. staršia už teraz chodí do škôlky, stredná ešte nemá ani 2 roky a o 2 týždne rodím...🙂 baby sa tešia na ďalšiu sestričku.. a ver keď sú zdravé deti nie je nič lepšie( druhá sa nám narodila s vrodenou vadou lebky, ale operačne sa to vyriešilo..) a rýchlo ti budú rásť pred očami. musím sa veľa otáčať okolo nich , tiež bývame sami, ale je to super a ked mám toho dosť, deti nechám mužovi a ja sa idem aspon prejsť von🙂 a pôrod bol úplne super - išlo to omnoho rýchlejšie.
@kristina39 taká mladá mamička,máš môj obdiv a tichú úprimnú závisť 😉 všetko dobré,je málo tak mladých dievčat,ktoré by v tvojom veku malo iba 1 dieťa,nieto že tri 🙂 páči sa mi to 😀
netyka sa to sice mna ani mojej mami ale mojej starkej , ta porodila moju mamu v aprili a v auguste uz bola znova (v ten isty rok) uz mesiac tehotná :D.... kazda to zvládne neboj 🙂
@martina28p dakujem...ja svoje deticky milujem a nemenila by som za nic na svete 🙂
Aj ja som sa bala mat dva deti po sebe,ale da sa to zvladnut,tak aspon vyrastaju spolu,akoby bol medzi nimi vacsi vekovy rozdiel.
@kristina39 juuj...aj ja obdivujem take mamicky co maju take male deti hned po sebe.....hm..to musi byt ,ale fuska! 😝 inak ja som vcera nahodou v obchode videla mamicku,ktora mala jedno male dieta ca 1,5roka ,plus dalsie dvojicky-chalani v kociku.... obdivujem...,ale v dobrom ....... 😉
@elina25 samozrejme že sa to da zvladnuť, ved hadam tie ženy čo maju deti po roku žijú, tak to nejako zvladnuť museli ... a baby, čo to tu pišete za somariny, žiadna mašla snad sa tu nikto nebude kvoli dvom deťom za sebou vešať 🙄 viem, že je to myslene obrazne, ale ako možete niečo také vobec spod klavesnice vypustiť?
napríklad ja som otehotnela s druhým po 3 mesiacoch a uplne vpohode som to všetko prežila, spominam na to ako na veľmi krásne obdobie ... a moja dobra kamoška otehotnela so šiestym dieťaťom 3 mesiace po piatom a tiež je tu, a poviem že vyzerá lepšie a optimizmu a sily má viac ako hociktora jej rovesníčka, ktorá nikdy nerodila
a ina kamoška mala tiež deti takto za sebou a dokonca rozvinula teoriu, že mať vždy dve deti s malym časovym odstupom je to najlepšie- ked človek vydrží prvý rok, potom su z detí partaci a rodič si oddychne ovela viac ako keby mal behať za zadkom jednemu dieťaťu 🙂
Ja som otehotnela, keď mal synček 6 mes., všetci ma strašili, že to bude hrozné, tak skoro po sebe, ta som aj ja mala dosť veľké obavy...ale poviem ti, ANI NÁHODOU to nie je také hrozné, ako ti všetci budú hovoriť...mám pocit, žedoma viac spravím ako keď som mala iba jedno dieťa, viem si lepšie zadeliť čas...iste, prvý rok bol náročnejší, ale zas také hrozné to nie je...len si nájsť systém, ktorý ti bude vyhovovať, myslieť dopredu, je to skoro ako keby si mala dvojičky. takže hlavu hore, popravde nechápem tomu, keď niekto napíše, že je to katastrofa....veď sú to len deti, nie svorka vlkov 😀
Aj u nas sa to tak podarilo maly mal 5 mesiacov a ja znovu tehotna tak som sa bala ake to bude a tehu bolo rizikovejsie nizko som mala placentu a nesmela som amaleho nosit vobec na rukach co bolo narocne na psychiku maly odvtedy lubi viacej ocina🙂ale porod bol rychly pre mna boleativejsi ako prvy mala bola velka ale 1.5 hodiny je super rychlost.a co sa tyka toho ako to doma zvladame?NEni o com milujeme ich oboch a mala je ovela sikovnejsia a ko maly predsa len ma sa od koho ucit a lubia sa obaja sem tam bitka o hracky....
ahojte 🙂 nam sa tiez podarilo zasiat semienko po 6 mesiacoch...aj ked sme povodne chceli pockat aspon dva roky ale tak clovek mieni a panboh meni 🙂 sme radi ze porod bol v pohode a hlavne rychly a menej bolestivy ako prvy a najhlavnejsie je ze babatko je v poriadku 🙂 takze rozdiel mam rok aj tri mesiace ale da sa to zvladnut 🙂 su sice noci kedy nespime lebo sa zobudia naraz ale tak nezostava nam nic ine iba to zmaknut ;) uvidime ako to bude ked pojdu malej zubky...

@elina25 urcite sa to uz stalo ,ale ja by som bola na maslu,... 😀 😀 😀