Mám 5 mesačné dieťa a som opäť tehotná
Mám takú otázku stalo sa už niektorej z Vás že mali 5-mesačné dieťa a zas otehotneli?Ako sa to dá zvládnuť?A pôrod aký je môže sa to vôbec tak skoro,asi ešte telo nieje oddýchnute nie???
Do roka sa nam narodili tri deti. Bolo to tazke najme pre manzelku. Dnes nas najstarsi syn 5 rokov a dvojcata mali pred dvoma tyzdnami styri. Co chvila sa znova rozrastieme. Sme stastni rodicia. Myslim, ze nas nic tak neztmelilo s manzelkou ako prave tato skuska.
@manaja ahoj ja mam doma 5 rocnu dceru a 4 mesacne dietatko syna a otehotnela som. Zasa som v osmom tyzdni.muz to nechce posiela ma na potrat vraj to financne nezvladame a ja som uplne hotova stale placem. Ako to je s pridavkami ak sa taketo nieco stane za prve mi zoberu a budem dostavat iba na jedno? Tych 200?
@histamin ano pridavky ti zoberu ale zasa nastupujes na matersku ... ak mas teda narok. Som v podobnej situacii, 10.mesacny syn s som znovu tehu,chvalabohu u nas je financna situacia ok.
@histamin
Budes dostavat 3 x pridavok na dieta... cca 20e + materske. Ak nemas narok na matersku tak myslim ze je to vo vyske toho rodicovskeho... nieco nad 200 e.
@kvikina087 pridavky ti nezoberu do ukoncenia pripravy na zamestnanie deti. Na kazde dieta vyse 20€. Autorka otazky myslela rodicovsky prispevok. Existuje mozbost ze ostane poberat prispevok na dieta do 3 rokov. Ked to bude mat 3roky, prehlasi prispevok na dalsie dieta do 3rokov. Ked sa narodi 3.nemusi okrem porodneho a pridavku riesit rodicovsky po dobu dosiahnutia 3 rokov druheho dietata
@kvikina087 ježíš čo tu pletieš, rodinné prídavky jej nezoberú, a aby sme si rozumeli prídavky sú vo výške 23,52 € na nezaopatrené dieťa.
ak nemá nárok na materskú, tak bude dostávať rodičovský príspevok do veku 3 rokov posledného dieťaťa.
ak nárok na materské je, bude dostávať a potom prejde na rodičovský príspevok
Ja som mala 3 mesiace po pôrode keď som otehotnela, mam dve deti do roka....a tu sme....zvládneš to neboj sa nič, a to sme žili v zahraničí, a bola som viac-menej sama na nich, síce nervy zo začiatku, ale teraz už chodia do škôlky, ja do práce.... a tak to beží rýchlo...netráp sa....čo sa týka pôrodu, ja som mala prvý ťažký - kliešťový, tak druhý som mala sekciou....
@histamin financne nepodskočíte iba o rodinné prídavky a daňový bonus. To tretie babetko k vám patri. Raz sa k vám prihlási. Budete z neho mat vela radosti. Osobne by som neriskoval manzelkyne zdravie, že upadne do depresie z toho, že dieťa zabila. Malo sa o tom hovori. Žiaľ. Budete pozerať po deťoch v vo veku vášho babetka, že to mohlo byt aj vase. Ak je problem len finančný. Pomôžem aspoň na plienky. Ozvite sa. Kuchto29@gmail.com
@histamin ešte niečo ma napadlo. Manžel by mohol ísť na materskú. Ta by sa vypočítala z jeho prijmu. Pracoval by naďalej tam kde doteraz. Len by sa trochu zmenila napln prace. Ja som bol tiež na materskej s jedným dieťaťom. Zákon to umožňuje. Skúste si to nejak omrknut. Možno by by to bolo riesenie. Vela šťastia. Žiadna kasa sa neje taka horúca,...
Ja som otehotnela hneď po šestonedelí,najskôr stres, tehotenstvo rizikové,ale manžel išiel na materskú a veľmi mi to pomohlo po psychickej stranke a ja som sa vrátila do práce rovno na PN,čiže sme na tom aj finančne boli dobre.teraz už riešim len praktické veci....ako budem 2 malé deti kocikovat?ako a kde budú späť? Nemáte niekto skúsenosti?
len pre pobavenie. medzi mojim svagrom a jeho sestrou je 9 mesiacov rozdiel. stihli dokonca obaja chodit do tej istej triedy v skole. dokonca ani sestonedelie nebolo svate.
Ahojte, aj ja budem mať tri deti za tri roky. Medzi staršou a mladšou je rozdiel rok a štyri mesiace a medzi týmto tretím a mladšou bude rozdiel rok a 10 mesiacov. V súčasnej dobe som v 6.tom mesiaci, vyzerám ako v deviatom, ale zvládame to 🙂 Nehovorím, že je to vždy malina, ale zvládnuť sa to dá. Je to predovšetkým na rodičoch, ako sa dohodnú ohľadom výchovy a starostlivosti nielen o deti, ale aj o celú domácnosť. U nás napríklad väčšinou varí tatino, aj keď je to niekedy len cez víkend, ale navarí tak, že ešte do stredy nemusím nič robiť. Tiež mi pomáha v tom, že keď príde z práce, okamžite sa začne venovať deťom a to až do doby, kým nejdú spať. Ja zas mám na starosti domácnosť ako takú, operiem, ožehlím, upracem. Bez manžela by som to však omnoho ťažšie zvládala, nielen fyzicky, ale aj psychicky. Iste, máme na seba pramálo času a večer zvyčajne doslova odpadneme od únavy pred telkou. Ale nemáme čas riešiť blbosti, nehádame sa, myslím si, že sme šťastní a spokojní. Sú dni, kedy túžim po dovolenke, len tak, sama so sebou, ticho kľud, ale nič nenahradí tie chvíle, keď sme všetci spolu v jednej posteli alebo na gauči a túlime sa k sebe. Každý by to zvládol, je to o nastavení a určení si priorít, čo je dôležité a čo dokáže počkať 🙂
Ahojte ja mam 2 deti jedna ma 4 a a druha bude mat 3 tiez sme mali po sebe a nelutujeme mame snich radost
@elina25 to dom si aj ja myslela a rak medzi 1 a druhým dieťaťom mám 16r.rozdiel a aby toho nebolo málo tak medzi 2 a 3 len rok aj 2mesiace taký to bol šok ale zvládli sme no ten náš posledný synček bol ako mexiku do roka ani sme o ňom nevedeli zato dcera ťa je akčná aj za neho takže zvládnuť sa to dá vidíš ja som nemala dlho dlho nič len jedináčik a potom neplánovane 2po sebe a som šťastná a vdacna bohu že to tak je
Ahoj, pridaj sa so skupinky Mamičky s ročným rozdielom medzi deťmi. Sme tam maminky s malými rozdielmi medzi detičkami a super si vždy poradíme aj sa povzbudime

Ahojte! Ja mám štyri deti po roku ( rozdiely 15 mes., 18 mes. , 14 mes.), potom po 3,5 roku mame ďalšie a po 3,5 roku ďalšie dieťatko. Keď sa pozeráme spätne, neviem, ako sme to zvládli, proste sme všetko riešili ako to prišlo. Dá sa to zvládnuť, dokonca som skončila dve VŠ a to nie som neviemaký dokonalý organizátor času. Človek si nájde systém, alebo si systém nájde jeho 🙂