Mám dve malé deti a som znova tehotná
ahojte zienky...som tu sice nova ale uz sem chodim dlho..az teraz som sa prihlasila lebo mam problem ktory neviem ako riesit...
no mam dve male deti ktore boli planovane aj ked druhy sa podaril skor ale to nevadi...no a teraz som zistila ze som opat tehu...bol to pre nas sok lebo sme teraz nechceli dalsie...stale sa z toho neviem spamatat...neboli sme nezodpovedni mali sme kondom a nic nenasvedcovalo tomu ze by praskol takze som ani neuzila tabletku po...najprv som rozmyslala nad interupciou a este sa s tou myslienkou pohravam ale ked tak stale nad tym uvazujem asi si myslim ze to nedokazem...no a aby som tu nevyzerala ako bezcitna tak mi si to tretie ani nemozme moc dovolit...mame hypoteku kupili sme auto k tomu dve male deti co potrebuju este vela.nieze by sme boli chudobny ale zas nemozem rozdavat..ja som fakt zufala...ja chcem pre moje deti aby sa mali dobre a aj to nenarodene a bojim sa ze by som im neposkytla to co potrebuju...verte mi viem kolko je tu zien co nemozu mat deticky a strasne by som bola rada keby boli radsej oni tehu....nemozem spat jest som uplne mimo...ja viem ze sa musim rozhodnut sama s manzelom..ale potrebovala by som mozno vas nazor nato mozno slova utechy mozno co by ste robili na mojom mieste...stvrtok idem k dr na kontrolu..neviem co mu poviem....ale hlavne ma prosim neodsudzujte aj tak to mam tazke..stale si kladiem otazku preco prave ja??
@martina364 veď práve, adopcia je pre dieťa určite lepšia, lebo môže žiť aspoň v novej rodine, nikto ho nezabije ako neželaný produkt.... ale pre mamu je to ťažšie, lebo každý vidí, že má bruško a potom sa pýta, kde má dieťa.... Ale preto som to napísala, že veci nie sú len biele a čierne, vždy sú aj iné možnosti....
@zuza1231 nechod na interupciu,kolko zien by chcelo babo a nemoze mat. Ja mam tiez dve male deti a hypoteku a tiez nemame peniazky nazvis,ale tuzim po tretom babetku a ak to vyjde tak v lete by sme chceli zacat pracovat na tom,aj ked manzel chce az ked syn bude mat 2,5. Teraz ma 14mesiacov a ja dufam ze budu mat tretieho surodenca ak sa mi podari otehotniet
@j.a.n.e.7 adopcia je mozno lepsia,ale ja by som to nedokazala.. ☹ urcite by som sa zblaznila s toho..myslela by som neustale na to ako sa ma,ci je zdrave ,ako vyzera ,ci ho nikto nebije, ci je stastne ..no je toho vela
@zuza1231 všetko to zvládneš... Teraz sa to zdá byť ťažké ale uvidíš ako si po nejakom čase budeš ďakovať že si dieťatko prijala.... zvládneš to... Ja som bola mamine 8 dieťa a vravela ked mala možno 4-5 detí tak uvažovala o tom aby si dala podviazať vaječníky či ako to je.. vraj už aj v nemocnici bola..a potom neviem prečo odyšla..no ďakujem jej za to.dnes by som tu nebola ani ja, ani eliška...
@zuza1231 ked mas dve take malicke deticky, iste mas este vsetko co k tomu potrebujes, kocik, postielku, oblecenie no a to ostatne to uz je minimum co potrebujes pre dalsieho drobca, kde sa napapaju dva drobce, napapa sa aj treti. Teraz mate hypoteku a pozicku na auto, ale to nebude trvat vecne, okrem toho si asi na materskej, no keby to uz nijako nevychadzalo, tak pojdes skor do prace, je to vzdy lepsia volba ako sa zbavit babatka. A neboj, ked sa pre to rozhodnete, vsetko zvladnete. Drzim Vam palceky
Mila Zuzka, viem, ze ked veci nejdu podla planov nas vedia zaskocit a velmi sokovat a tazko sa z toho spametavame a vidime ten pravy zmysel a dar tych vzacnych okamihov. Urcite ste dobrymi rodicmi, urcite si dobrou matkou, ktora miluje svoje deti a to je to najdolezitejsie, co mozes svojim detom dat. Netreba detom dokazovat svoju lasku fyzickymi "potrebnostami"- pokial to vedia z casu, ktory s nimi travis, tak im nebude nic chybat. Ak ich budete milovat a venovat im dostatocne svoj cas, urcite nebudu potrebovat ku stastiu napr. znackove nohavice. Hlavne, ze budu mat Vas!!!! My sme boli 4, 5. sestricka nam zomrela ako malinka, este predtym ako som sa narodila - nasi sa z nas velmi tesili a prijali s laskou - veru, zilo sa z mesiacu na mesiac, ale vsetci sme sa uskrominili a nemenila by som za nic - naucilo nas to vazit si veci. Rodicia splatili dom az niekedy po 50, vsetci sme skoro naraz studovali na VS - pri tom financne pomahala krstna mama. Netreba sa bat!!!! Zvladnete to!!!! Tak drzim palce a pozvbudzujem Ta k pozitivnejsiemu mysleniu - lebo vsetky vase tri deti potrebuju tvoju radost 🙂 🙂 Potrat by som za ziadnych okolnosti neriskovala - ten postabortalny syndrom moze byt dlhodobou az dozivotnou zalezitostou a tvoje uz pobehujuce 2 deticky by to citili a vnimali to,ze nie si radostou maminkou. Tak si mozno spomen aky to bol pocit drzat poprvykrat dietatko v naruci - mozno pridu aj obavy a starosti, ale som presvedcena, ze to zvladnete. Ked budes pokojna a dobre naladena, mozno sa aj dojcenske mliecko rozbehne 🙂 Drzim palce a myslim na Vas vsetkych!!! +
@zuza1231 necitala som prispevky od ostatnych mamin ale vies si predstavit ten sok co si zazila. ☹ ale nezufaj. nie je pravda,ze mu menozes poskytnut to co potrebuje. kazde dieta potreubuje jednu jedinu vec a to LASKU SVOJEJ MAMI A TATINA. ver mi viem o com pisem. ja som vyrastala bez mami zomrela mi, teraz sa staram o deticky z detskeho domova, ktore idu na adopciu ci pestunstvo a OBDIVUJEM a VAZIM SI HLBOKO kazdu zenu, ktora sa rozhodne donosit dietatko a ak vie ze nema nato, by mu poskytla vsetko co potrebuje "posunie" ho dalej do rodiny na adopciu ktora ho bude lubit milovat a da mu vsetko potrebne. je to len vase rozhodnutie. tvoje a tvojho manzela co spravite. ale poznamam osobne ludi ktory isli na potrat a strasia ich vycitky svedomia aj po 20 rokoch, pretoze v detoch okolo vidia tie svoje. ale dat dietatu sancu zit to je odvaza a zasluhuje si uznanie.
ak sa bojis ze to nezvladtene, vzdy sa najde niekto kto ti pomoze(vam) ci uz s oblecenim, plienkami...... neboj je tu dost dobrych ludi ktory su ochotny pomoct a tiez aj moralne ta povzbudit ked ti bude tazko, a viem,ze zaciatky s 3 detmi po roku su FAKT tazke,ale bude lepsie neboj deti odrastu, pojdu do skolky ty do prace a budes stastnou maminou 3 deti. drzim palceky aby si sa rozhodla spravne nie len vo svoj prospech ale aj toho dietatka co mas pod srdcom, nevies co z neho vyrastie, mozno sme dostali sancu dostat na svet doktora, ktory vynajde liek na rakovinu, hiv a niekto by to dieta prijal len preto ze sa mu to teraz nehodi a kedy pride dalsia sanca??? 😉
mozno od veci ale je to moj nazor
ak budes potrebovat hociaku pomoc napis mi budem cakat
Taky bych na interupci nešla !! Asi to tak prostě má být 🙂
Pokud se je kde uskromnit, vždycky je nějaká možnost, vůbec bych neváhala, právě naopak máš vše ještě po dětičkách připravené a dvě děti, nebo 3 už snad není takový problém - starosti stejné, navíc starší pomůžou a dokonce se i zabaví 🙂
Držím palečky pro dobré rozhodnutí :D
Citat z blogu Janana1612
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/janana1612/?...
Istá zúfalá žena prišla ku gynekológovi a povedala: Doktor, musíte mi pomôcť, mám problém: môj syn nemá ešte ani rok a už som znovu tehotná. Nechcem ďalšie dieťa v takom krátkom čase, možno neskôr... teraz očakávam vašu pomoc, chcem prerušiť tehotenstvo. Doktor po dlhšom tichu odpovie: Myslím, že som našiel spôsob, ako vyriešiť problém menej nebezpečným spôsobom... Žena, mysliac si,... že doktor prijal jej žiadosť, sa usmeje. Doktor pokračuje: Takže milá pani, aby sme vyriešili problém a nezostali ste s dvomi malými deťmi v takom krátkom časovom rozhraní, zabijeme toto, ktoré držíte práve na rukách. Tak si budete môcť deväť mesiacov oddýchnuť, kým sa narodí ďalšie. Ak máme zabíjať, neexistuje rozdiel medzi týmto dieťaťom a tým druhým a dokonca obetovať toto dieťa na vašich rukách prinesie menej rizík pre vás. Žena odpovie ešte zúfalejšie: Nieeee, zabiť dieťa je zločin! A doktor odpovie: Presne to isté si myslím aj ja, ale vy ste boli taká rozhodnutá, že vám mám pomôcť... Doktor pochopil, že jeho lekcia vyvolala svoj efekt. Usmial sa a povedal: „Uvidíme sa o týždeň na prvé vyšetrenie a vypočujeme si srdiečko súrodenca...“
radšej sa chvíľu "potrápiť",aj finančne,ako do konca života žiť s pocitom,že som si odhodila dieťa 😒 ,ono vie,prečo k vám ide a niekto tam hore vie,prečo vám ho posiela......držím prsty,zvládneš to,žena-matka zvládne všetko na svete 😉
Bože,pošli už na svet niekoho,kto nájde liek proti rakovine,tak veľa ľudí trpí....Poslal som ho už dávno,ale ľudia mu nedovolili narodiť sa.
@zuza1231 nechod na potrat 🙂 tieto deti "omylom" prinasaju na koniec kooooopu radosti, uplne ta chapem ze si na nervy jednak hormony a poviem ti mat ich tak za sebou tiez som vyplasena ale ked si zvladla dve tretie sa uz strati 😉 hlavne sa neboooj, nahody neexistuju podla mna, vsetko je ako ma byt a s tym nutrilonom, pozri mas cele tehu na pripravu, mne sa pri prvom nedalo tiez kojit ale pri dcerke som studovala cele tehu a bolo to uplne "ekonomicke" dietatko 😉 cicik a latkove plienocky 😀
@zuza1231 ahoj, chcem ta povzbudit, nic nie je take tazke ako sa zda na prvy pohlad. moja mamka mala 3 deti - ja som bola to tretie. neviem si ani predstavit ze moja mamka by sa rozhodla pre interupciu a ja by som tu teraz nebola. a nevie si to predstavit ani ona 🙂 A aby si trosku chapala situaciu mojeje mamky. Otehotnela ked sa jej svet zacal rucat, otec od nas odisiel, bola na materskej s mojim bratom. Zili sme dlhe roky z jedneho maleho platu, oco bol vo faze uzivania si zivota a to ze ma nejake deti mu doslo ked som mala ja 18 rokov. moja mamka bola na vsetko sama a ja som jej nesmierne vdacan ze sa ani jedneho znas nevzdala. mali sme sa skvelo, aj ked sme nemali zdaleka vsetko. chodila som v obleceni po bratovi, hravala som sa s jeho starymi hrackami . a ja vobec nelutujem. mam spravne nastavene hodnoty, viem si vazit veci a byt vdacna za malickosti. paradoxne teraz mame s manzelom viac nez dostatok. mozem krasne podporovat moju mamku na dochodku a vratit jej to co do nas dala ked sme boli malinki. a co je viac - moje kolegyne minaju peniaze na znackove oblecenie chantalli, dior, guess atd. Mne tieto znacky nic nehovoria a pride mi hrozne minut 2000 eur za kabelku ked ju mozem mat za 50eur. A som spokojna. A tiez moje dieta pojde do skoly najskor ked bude mat 2 roky aj ked nedostavam od 6. mesiaca ziadnu matersku. Moje kolegyne si nevedia predsatvit ze by sa do prace nevratili po 6 mesiacoch - ked im skonci materska , pretoze by museli zlavit zo svojho standartu. Ja mam svoje hodnoty a viem co je dolezite pre mna. Mozno ak by som bola vyrastala v prebytku a mohla mat co by som chcela tak by tieto veci pre mna znamenali vela. teraz viem ze su to len pominutelne veci a najdolezitejsie zo vsetkeho je mat krasne rodinne vztahy, mat sa na koho obratit ked je mi smutno, a ak raz tu nebudem, aby moje deti neboli same (teda mam len jedno a le planujeme viac a este aj dufam adopciu). Pretoze je viac mat mamino objatie, bratov olizany cukrik, vidiet rodicov sa objimat - ako vsetky drahe hracky, znackove oblecenie, a velky dom a ktovie co este chces zabezpecit pre svoje deti - aby nemali nedostatok ako pises. Interupcia je hrozna vec, podla mna sa z takeho niecoho neda ani spamatat. ja by som aspon cely zivot premyslala o tej nenarodenej dusicke. uz si nepamatam presne definiciu kt hovori kedy je vlastne plod clovekom. ale pocita sa to tusim na tyzdne. pre mna je to zivy cloviecik uz od splodenia pretoze uz vtedy je to niekto kto bude behat po tomto svete. poviem to hnusne - ale ak by sa tvoja mamina rozhodla pre interupciu teba z tvojich dovodov tak by si tu nebola. a nebola by to velka skoda?? spytaj sa svojho manzela a deti 😉 nevesaj hlavu, dnes to vyzera vsetko zlozito ale o par dni ked budes pocut jeho srdiecko alebo ked ta kopne do zaludka tak sa budes citit inac 😉
aj ja som mamina troch detí,dve plánované,tretie neplánované,poďla toho čo píšeš,hypótéka na krku, auto a dve deti,ktorým chceš dopriať,veľmi dobre to poznám,chcem ťa len povzbudiť aj napriek tomu to zvládame,aj keď nechodíme na dovolenky k moru,aj drobča je malé,žijeme ,z malej sa tešíme a financie vždy nejako uhádžeme,to tretie sa dá ešte zvládnuť,tak nevešaj hlavu pekne si tehuľkuj,keď začne rásť bruško a drobča začne kopať tieto myšlienky ťa hneď prejdú,a porozmýšľaj o sterilizácii,aby si toto už riešiť nemusela.držím palčeky 😵
Zuzi, mame 3 deticky, 8, 6 a 1 rocne. V decembri som zirtila, ze cakame 4ty prirartok. No bol to obrovsky sok, rovnako sme si davali pozor, ale aj tak nejako sa zadarilo. Manzel nevie ako bude s pracou, je zivnostnik, maly je to veku kedy je ho vsade plno a dievcatam sa treba venovat v uceni. Veru aj mna uz kadeco napadlo, ale uz som to rozchodila, urcite je dovod, preco to malicke prislo a hlavne dieta je dar. Presne chapem, co citis, ale uz teraz viem,ze si skvela mama a ver ze vsetko zvladnete na vybornu tak ako sa o to snazime my s mm. A to nam treba vascie auto iba ak by som ja sedela v kufri alebo kupit autobus... Drzim palce 🙂
Zuzi, mame 3 deticky, 8, 6 a 1 rocne. V decembri som zistila, ze cakame 4ty prirastok. No bol to obrovsky sok, rovnako sme si davali pozor, ale aj tak nejako sa zadarilo. Manzel nevie ako bude s pracou, je zivnostnik, maly je to veku kedy je ho vsade plno a dievcatam sa treba venovat v uceni. Veru aj mna uz kadeco napadlo, ale uz som to rozchodila, urcite je dovod, preco to malicke prislo a hlavne dieta je dar. Presne chapem, co citis, ale uz teraz viem,ze si skvela mama a ver ze vsetko zvladnete na vybornu tak ako sa o to snazime my s mm. A to nam treba vascie auto iba ak by som ja sedela v kufri alebo kupit autobus... Drzim palce 🙂
@zuza1231, my mame len jedno dieta, a stale si vycitam, ze je to ako je, a ja by som jej este chcela take a take hracky pokupit a neda sa, hoci ma hraciek habadej a moju dceru to ozaj vobec netrapi, financie, hracky, oblecenie, trapi len nas rodicov. Deti potrebuju lasku, aby im clovek venoval svoj cas. Preco prave ty? Vyber si, co by si chcela radsej? Mat 3 deti, alebo ziadne. Povedz si ano bude to tazsie, ale keby som nemohla mat ani jedno, to by bolo ovela horsie. No tak im prinajhorsom nakupis na bazare, a nejak sa uz uskromnite, lepsie ako mat cely zivot vycitky, ze ste si dali dieta zabit. Ty nestojis pred otazkou, planovat dieta, jednoducho sa stalo. Ale stojite pred otazkou, zabit alebo si dieta nechat. Zial je to ozaj tak. Drzim palce aby ste sa rozhodli spravne.
Ahoj, presne takto pred dvoma rokmi som si našla na tehu teste neplánovane dve čiarky. Naše dvojičky nemali ešte ani dva roky. Ja som sa síce od začiatku tešila na bábo, ale mm to dlho "trávil", tiež také reči, že nebudú mať deti všetko, nebudeme chodiť na dovolenky. Práve sme vtedy dokončovali dom, takže veelká hypo na krku, dvojičky = všetky výdavky dvojmo, rátali sme už s mojím platom. Ale všetko sa utriaslo, dcérka bude mať o mesiac 1,5 roka, je to naše slniečko, tatinko ju ľúbi a aj ona jeho. Ak máš po starších deťoch veci, tak je to super, naozaj to tretie dieťatko už finančne a ani čo sa týka starostlivosti už tak nepocítite. Naši ked sú doma zo škôlky sa pekne s malou pohrajú, ja si aj porobím a je to fajn. Uvidíš, že to zvládnete, aj finančne, aj starostlivosťou.
Ahoj ja som sa tak isto citila ted som zistila ze som zasa tehotna bola som vsoku starsi mal 2a pol roka mladsi 8 mesiacov ked som zistila ze som 3 tizni ale povedala som si ze to musim dokazat snazim sa im venovat aby neboli ukrateny starsi chodi do skvolky takze mam 2dropcov doma. tiez sme si museli brat uver aby sme si mohli kupit rodine auto tiez sme neplanovali 3babetko ale som rada ze ho mam mam cerku a berem to tak malo to tak byt inac by som uz 3 nechcela chcela som uz naplno sa venovat mojim chalanom a teras sa tesime znasej princeznicky ma 7mesiacov . 🙂
Zuzi, poviem ti niečo z vlastnej skúsenosti. Som zo 7 súrodencov, mama bola nejakých 16 rokov v kuse na materskej a otec je obyčajný robotník, ktorý moc nezarábal..a ani nezarába...No ale nemôžem povedať, že by mi niečo niekedy chýbalo. Jasne, že som nenosila značkové oblečenie, ale o ňom ani život nie je. Naopak som mojim rodičom strašne vďačná, že nás naučili skromnosti a že nám dali život a s láskou nás vychovávali.
Chápem tri malinké deti rýchlo po sebe. Spočiatku sa budeš musieť obracať, ale aspoň sa ti spolu prehrajú a snáď budú mať i dobré vzťahy. Konečné rozhodnutie je na tebe,no ten vážny krok sa už vziať späť nedá, aby si potom neľutovala.
A ešte mi nedalo..a musím dodať. Dokonca sa dostalo nám aj vzdelania, zatiaľ všetky decká okrem najmladšej (čo je ešte na strednej) máme VŠ. Jasne, že určité veci sme si museli vykryť z brigád...ale aj to je o naučení detí k samostatnosti a zodpovednosti. 🙂 Hlavu hore. A držím palce
@zuza1231 chapem, ale.... KEd si to tak zoberieš dieťa ťa dosť dlho nestoji takmer nič. JA moc nechapem argumenty typu nemôžme si dovoliť dalšie dieťa. Ver mi v prvých rokoch dieťa nepotrebuje žiadne značkove veci, len kukni do bazaru, su tam baliky za par ečiek si môžeš dieťa vyobliekať velmi pekne. Ja nemam pre malu absolutne nič nové, všetko len z bazarou alebo od kamošky (ale berem, že nie každy ma také kamošky)
čo sa tyka kočíka, určite hned rozmyšlaš nad tymi drahymi surodeneckymi kočikmi. ak ti môžem poradiť, kup pre maličke v bazare šatku za 40 ečiek, najmenšie nos v šatke a staršie v kočiku - tak to robim ja a velmi dobre nam to ide.
A čo vlastne ine potrebuješ? Postielku nepotrebuješ, môže spavať s vami v posteli, ja tak spávam s oboma deťmi, do pol roka papa len tvoje mliečko, takže žiadne vydavky, po pol roku jedna mrkva alebo zemiak denne to ťa isto nezabioje. KEd si to tak zosumarizuješ to dieťatko ťa skutočne nevyjde vela, len si to netreba komplikovať zbytočnosťaMI
@zuza1231 teraz dočitavam, že maš obe detičky na nutrilone. Takže rada : Kontaktuj Laktačnu poradkynu v tvojom okrese (niektore su aj zadarmo, niektore radia cez skype) Preberte spolu vštky zaležitosti ohladom dojčenia aby si sa vyhla problemom už hned od nemocnice, lebo štart je velmi dôležity. Určite to zvladneš, len sa treba pripraviť 😉 Nezmieruj sa už teraz, že dalšie dieťatko nebudeš opäť dojčiť, lebo potom to tak i bude. Pozitivne sa nalad a uvidiš všetko pôjde ako ma 🙂

ahoj Zuzi viem je to tazke , ale vsetko sa dje vzdy pre niečo, mne sa narodili dva synovia s dvojrocnym rozdielom a ked mal ten najmladsi asi rok dozvedela som sa ze som opet tehu bola som z toho hotova stale so m to nejako nedokazala vstrebat, ale vobec ma nenapadlo to dat prec. 😉 Trvalo mi to asi mesiac nez som sa z tou myslienkou stotoznila.Pomohol mi ja pristup manzela a hlavne priatelouktori oplyvali nadsenim.Nemam pri sebe ani rodicou ktory by mi mohli pomoct ked manzel je v robote.Ale zvloadla som to a aj ty to zvladnes a financne to urcite tiez zvladnete ved oblecenie mas po mensich ked budes kojit usetris na mliecku a treba ti len plienky.Verim ze si silna vzdy si poviem ked to zvladnul ten i on ja to zvloadnenm tiez nevravim ze to bola prechadzaka ruzovou zahradou ,a le som velmi stastna ze ich mam a verim ze ked sa ti narodi ten maly uzlicek i ty budes toho nazoru .drzim palce 🙂