icon

Maminy, kúpete sa so 4 - ročnými dcérkami?

12. júl 2022

Samozrejme nie nahá. Ale v prádle. Ci 4 roky je už veľa na spoločné kúpanie?

Strana
z2
martul
12. júl 2022

Nikdy som to nerobila. Dcéra sa kúpala, ja som sedela pri vani a hrala sa s ňou. Prečo by sme tam mali byť dve, nechápem.

mikadooo
12. júl 2022

Nie, ja sa s deťmi vôbec nekúpem. Iba na kúpalisku alebo v jazere/mori.

a_alexandra_a
12. júl 2022

Ja vôbec nechápem toto spoločné kúpanie. Akože na čo? Ušetríš vodu? Alebo čo? A v prádle? Čo ti dá, že budeš sedieť v mokrom spodnom prádle vo vani, keď aj tak sa tam neumyješ a budeš musieť ísť ešte raz, sama, nahá, aby si sa umyla. Wtf?

zuzubb007
12. júl 2022

Ako rodic s dietatom mi pride nechutne a odveci, ked sa chcem kupat s dietatom idem na plavaren, este surodenci vo vani je pohoda

sense
12. júl 2022

Ak máte dosť veľkú vanu tak sa kúpte.... Osobne takéto veci neriešim... Je mi úplne jedno ako to maju iné mami, pokiaľ to nevadí tebe ani dcére tak sa kúpte

sindla
12. júl 2022

Nie

deti95060810
12. júl 2022

nikdy som to nerobila...keď boli dcéry malé tak sa kúpali spolu a ja som sedela na kraji vane - dávala pozor aby sa niečo nestalo...

mamula20
Odpoveď bola odstránená
maminkadeticiek
12. júl 2022

Ano privela.Mne uz aj 2 roky prie vela.

sweetlife001
12. júl 2022

Nie, nikdy som sa s dcérou nekúpala a už vôbec nie v prádle, to ako neviem prečo by som robila, že by som sa zvalila do vane v gatiach a podprsenke 😅
A neviem či to je už veľa na spoločné kúpanie, pre mňa za mňa sa kúpte aj celá rodina spolu aj v overaloch, robte ako uznáte za vhodné.

syslik81
12. júl 2022

tak ukamenujte ma ale ja ano .. kupali sme sa spolu ... pustili si hudbu hrali s babikami .. ona mi umyvala chrbat ja jej .. ona zdy chcela za mnou ... teraz uz nie-ma 8 .. aj ked obcas pride ze ake to bolo pekne travit tak cas-ale uz sa tam nevmestime ..a vobec mi to divne neprislo .. nbiky som sa pred nou neschovavala sme len my dve -dvere do kupelne otvorene ak by sa daco stalo nech pocujem..kedykolvek vojde ked potrebuje

moonlight1210
12. júl 2022

Tiez som vzdy sedela len pri vani a vymyslala im hry s vodnymi hrackami. Ale aby to bolo jednoduchsie ich ustriehnut, kupali sa vsetky vzdy naraz (okrem nivorodenca).
A postupne, od isteho veku, sa jednotlive deti zacali kupat a sprchovat uz sami.

galganka
12. júl 2022

Už sa nezmestíme komfortne do vane. Predtým som bežne mala dve deti, čo sa ku mne pridali. Rovnako manžel. Aktuálne bežne chodím s najmenšou do sprchy naraz. Alebo starší sa kúpu vo vani, dospelák v sprche. Vedia ako vyzerá nahé ľudské telo, vedia, že ľuďom rastú chlpy, že sa holíme a pod. Je to podľa nás úplne normálne. Čudné by bolo pre nás liezť do vane v spodnim prádle. Chodíme spolu do aquaparkov, sme spolu v jednej kabínke, pomáhame im, ak treba na záchod. Sme rodina. 🤷‍♀️

andrejka1974
12. júl 2022

Čo je na tom zle ja som to robila s deťmi keď boli menšie a aj môj muž keď boli deti väčšie kúpali sa spolu

jaskolka
12. júl 2022

Nemáme vanu, len sprchovací kút, a nie, nikdy sa nesprchoval syn si mnou. Keď bol maličký, tak sedel pri sorchr v tom detskom hojdacom kresle, teraz tak sedí dcéra 😆. A ja sa sprchujem, keď s n zaspí večer.Dcéra ma 2 mesiace, takže ešte nemá taký režim, že by o 19.00 zalahla ako 2 ročný syn.

diamond007
Autor odpoveď zmazal
palicka
12. júl 2022

Nie, pride mi to nehygienické

diamond007
12. júl 2022

Panecku ja by som vás ženy rada spoznala, aké ste uhladené, cistotne a hygienické 😶😱 😀 všetkým príde všetko nehygienické a zvratene od pusy na ústa vlastnému dieťaťu ( debata včera) po kúpanie s dieťaťom 😀 😀
Zajtra cakajme ďalšiu sériu, či je nechutne s dieťaťom spať v jednej posteli 😀

palicka
12. júl 2022

@diamond007 nie, spanie mi nevadí. Na prenos baktérií z dospelého na dieťa áno. Nikoho neposudzujem, napísala som vlastný názor. Mne by to nenapadlo. To, že iným mamám áno, rešpektujem úplne.

diamond007
12. júl 2022

@palicka ja som neoznacila teba, myslím to celkovo na všetky odpovede 🙂 každého názor beriem

nickpick
12. júl 2022

fakt nechapem tieto reakcie, ved tie deti vysli z vasho lona tak ake bakterie??? jedna vec je mat sprchovy kut, kde sa spolocne kupat asi velmi neda a druha mat komfortnu vanu, pochopim ked ma dieta 6-7-8 rokov, ze uz chce byt samostatne, zacina sa hanbit atd., ale nedat si pusu, alebo sa nekupat s 2-3 rocnym dietatom lebo bakterie? co je to za argument a preco sediet vo vani v pradle?? vsetky su tu totalne hygienicke a ked vstupite trebars v BA do mhd tak vas ide vyrutit, detto nazory tu na MK, ze vlasy sa maju umyvat raz do tyzdna a na unyvanie staci len voda….

thoughtfulweirdo
12. júl 2022

Áno a samozrejme bez prádla 🤣 nie na umývanie, ale na hru a spoločne strávený čas.

savetheworld
12. júl 2022

Ja som sa kúpala s dcérou cca do desiatich rokov, nebolo to pravidlo, ale mala z toho radosť. A nie, neboli sme v prádle, normálne, ako nás Boh stvoril. Tiež som s ňou spala v spoločnej posteli. Dnes má dáma 22 rokov, je to inteligentná vysokoškoláčka, za celý život mala trikrát antibiotiká... Čas plynie neuveriteľne rýchlo na to, aby sme si tie naše deti užili.

sincerity
12. júl 2022

mám synov tak nikdy, ale manžel sa bežne sprchuje s chlapcami (1,5 a 4,5 rokov). Pár krát sa aj kúpal.

elizabet173
12. júl 2022

@diamond007
@nickpick u mňa to napríklad nie sú hygienické dôvody, ani by ma asi nenapadli, ale nevidím zmysel toho, prečo by sa mala matka ešte v spodnej bielizni trepať s dieťaťom do vane. Ak sa chcú vyjašiť spolu vo vode, veď je dnes toľko možností, ako nikdy, bazén alebo aspoň vírivku má veľa rodín, kúpalisko, plaváreň, aquapark, prečo do vane? A nie, ani som s dieťaťom v jednej posteli nespávala, ani s bábätkom, aj ja aj on sme mali radi svoj priestor, obaja sme sa perfektne vyspali. Je mi jedno, ako je to v iných rodinách, ani nič proti spoločnému kúpaniu nemám, len nevidím dôvod.

solange7
12. júl 2022

Mne pride divny ten dotaz. Ze samozrejme nie naha. 4 rocnemu decku nesposobi naha mama ziadnu traumu. Alebo teda nerozumiem tomu mechanizmu rozmyslania. S dietatom doma vo vani v plavkach?
Ja by som sa komfortne nedokazala s dcerou vo vani umyt takze to nepraktikujem. Len ma zarazilo to pradlo.

elizabet173
12. júl 2022

@solange7 tiež mi to prišlo divné

nickpick
12. júl 2022

@elizabet173 aj mne to pride v spodnej bielizni total od veci, nerozumiem dovodu (hanba?), inak kupanie vo verejnom bazene, ci aquaparku sa mi osobne javi omnoho nehygienickejsie ako kupanie vo vani s vlastnym dietatom, tak ale kazdy mame tie hranice nastavene inak,…

elizabet173
12. júl 2022

@nickpick ja som písala, že neriešim hygienickú stránku a štvorročné dieťa zase nerieši nahotu, ak nebolo od malička vedené k tomu, že je to niečo nehorázne, keď je mama alebo otec bez oblečenia. Nemyslím teraz sa celé dni premávať nahí, ale ani nerobiť z toho haló. Iba naozaj nevidím zmysel sa s dieťaťom kúpať vo vani, keď je kopa iných možností, ako sa vyjašiť vo vode.

asia83
12. júl 2022

Nikdy v živote som sa s deťmi nekúpala. Dupľom nie v prádle. To sa bežne kúpu doma ľudia v spodnom prádle? 🤦‍♀️ Toto nie je reálna téma.

Strana
z2