icon

Máte doma opatrovateľku?

13. aug 2020

Ahojte damy, idem si pre nazor. Mam za sebou vcelku perne obdobie s dvomi detmi doma, tak ako u vsetkych zaurodavala korona. Starsi ide od sept do skolky a mladsi ostava doma. Od sept by mala zacat u nas aj nova opatrovatelka cca 3-4krat za tyzden na par hodin. Chcela by som sa venovat trosku svojej postave anerobit napriklad nakupy pod stresom. Prosim, mate niekto takuto vypomoc a aky mate z toho pocit?

Strana
z2
hastrmistr
15. aug 2020

Keby v mojom okolí boli vhodné opatrovateľky tak ju mam už 12rokov....jasne ze je to fajn
Treba preveriť op poriadne, deti si zvyknú, ty budeš v kľude....

autor
15. aug 2020

Prave ten starsi doskrabal klucom sedacku za 7tisic eur, to su tie dni ze fakt mam dost

meluela
15. aug 2020

ja som tiez roky zila pod tlakom .. s detmi makacka neskutocna, izolacia, takmer ziadna sanca robit nieco zmysluplne a trosku narocne na mozgovu aktivitu a aj tak som pre svoju rodinu nebola nic, lebo som nerobila karieru, sklamani lebo ocakavali asi nejake velke veci ze dostiahnem (a deti vyprdnut nejako popri tom a aj sa o nich samozrejme ukazkovo a sama postarat). posledny rok som v praci, prve tyzdne boli narocne si zvyknut ale inak pohoda totalna. robim a nikto ma nevyrusuje, mozem dokoncit co chcem a este si aj pri tom vypit caj ktorym sa nikto neobari. nikto po mne nehuci ze nieco chce kazdu minutu, nikto sa nehada. desim sa vikendov. je to riadna sprostost ze zena doma si vala sunky. naopak, je to tvrda drina a nedocenena. spolocnost by to mala viac ocenit zeny ktore to tahaju a zaroven umoznit ine usporiadanie povinnosti zenam, ktore nemaju zaujem roky riesit len grcky a hovienka.

autor
15. aug 2020

@meluela dakujem za nazor, tiez si myslim, ze sa materstvo v dnesnej dobe precenuje. Su dni, ktore su super, ale su dni kedy mi starsi nechtiac vypali, maly sa vysere na dvor a este to poroztiera a to si fakt myslim, ze je fakt humus.

ckatka
15. aug 2020

Ja ti len dám tip ako sa to da. My mame jednu izbu v dome urobenu ako "telocvičňu /herňu /posilku".
Izba je to malá...ale.na celej podlahe sú tie zapasnicke podlozky/tatami meter krát meter ako puzzle. Inak je izba prázdna a je tam len športové náradie, v strope namontovaný hák kde sa da bud hojdačka alebo boxersky mech alebo trx alebo napinacie gumy.
My tam cvicime a dieťa sa tam prehra, lebo tam môže robiť hocičo a ešte navyše má zdravý príklad...ze je normálne ze sa cvičí. Preskakuje tam pneumatiku alebo mu spravíme "prekazkovu dráhu" a všetci sa tam vyblbneme. A keď sa mu nechce už, tak si tam prinesie knižku...ale skôr blbne s nami. Robí nám závažie pri klikoch a pri drepoch, strka do nás keď robíme "kotrmelce" a celkovo.je to dosť sranda. Áno...tréning netrvá polhodinu ale skoro.dve...lense my sme vycviceni a decko je vyblaznene a ešte sme aj strávili čas spolu. Pripadne manžel ho vezme na detské ihrisko a popri ňom si tam po robí kliky zhyby na hrazde, krátke sprinty..tiež si vie dať plnohodnotný tréning kým je malý na pieskovisku.

Toľko k venovaniu sa postave.

Opatrovanie mam na prípady keď idem k lekárovi alebo keď chceme ísť spolu večer do kina alebo keď sa.proste krpec sam doma nudí, tak ho zanesiem k opatrovatelke ktorá má na dvore dve svoje vnúčatá, takže sa deti zahrajú.

Ja som zástanca toho, že radšej si zaplatím upratovačku a opatrovanie raz za čas...ako byť zničená a nemať čas pre rodinu a hlavne pre seba.
Nakupovanie pre mňa stres nie je, pretože malého som si naučila a chodíme do obchodu skoro denne a bez problémov, ale mala som dni ze som potrebovala vypadnúť, tak som dala malého na 4 hodiny k opatrovateľke nech sa hrá s deťmi a ja som šla na 4 hodiny sama do wellnesu. A prišla som ako novy človek.
Takže niekedy to za to stojí.

autor
15. aug 2020

@ckatka dakujem za nazor. Ja mam skor rada aerobnu cinnost. Mam doma beziaci pas ale ten je nebezpecny pre deti, je to taky vykonny fitkovy. Na oboch bicykloch mam sedacky, len ja mam deti 2 takze vlastne vzdy musi byt so mnou este fospela osoba.
Deti maju samozrejme usposobeny dom na ich zitie, ale mne nepomoze ze sa 30minzabavia, ja sa ich chcem na chvilku zbavit a vypnut 🙂
Aj moje deti posluchaju v obchode ale aj tak- kocik, jdruhe dieta za ruku plus nakup. Ak idem autom, nalozit kocik, deti, vylozit, nakup.. to je ten stes

greeny
15. aug 2020

Veru v minulosti proste žili vo viere a neriešili, deti behali von poprechladali, ťažké choroby mali a bud prežili alebo si ich Pan Boh povolal k sebe a nikto sa nad tým nepozastavoval. Teraz je to iné a táto zodpovednosť je aspoň pre mňa najväčším tlakom lebo keď si dieťa ublíži každý pozerá na rodičov kde boli čo robili. A pri troch deťoch to dá zabrať

laura_222
19. jan 2021

Ak mas moznost urcite si nejaku zozen. Ja som mala ked bola nasa mala mensia a potrebovala som napriklad k lekarovi alebo zubarovi. Manzel je pracovne velmi vytazeny konci neskoro vecer a jeho pomocou moc ratat nemozem. Mala ide teraz do skolky a ja v maji rodim a znova hladam, ta predchadzajuca k nam este chodi ale len sem tam poobede lebo pracuje. Do porodu si chcem urcite najst taku ktora bude k dispozicii od rana lebo prva mala plakala prve 4 mesiace v kuse spala po 10 min cez den, dlhsie len na fitlopte pamatam si ze boli dno ked som 6-8 h preskakala na fitlopte len aby bola ticho. Je ti jasne ze po par mesiacoch bola zo mna troska o 10 kil lahsia nez pred tehotenstvom... toto uz nedopustim. Cize za mna urcite ano, to ze si matka neznamena ze nama narok na par hodin tyzdenne bez deti a je jedno ci chces cvicit alebo si pozriet film

Strana
z2