icon

Máte doma veľkého jedáka?

xlucia
3. nov 2011

... a kolko ma rokov a kolko toho zje?
varite doma, alebo sa stravujete vonku?

moj starsi ma o par dni 5 rokov, ale podla mnozstva jedla ktore zje, mam pocit, ze je uz asi v puberte 😀
ked som videla kolko toho zvladol na obed,a kolko na veceru a este si aj potom si pytal, tak som mala pocit ,ze zje aj mna 😎
nezavidim mu, doprajem mu, ako maly bol katastrofalny jedak, polievkova lyzica na obed bol rekord... takze som rada ze je, ale pomaly z toho zacinam byt zufala, fakt je pravda ze chalana radsej satit ako stavovat, ale to som ratala na ten neskorsi vek.
niekedy neviem uz co mu mam dat, 4 litrovy hrniec polievky u nas vydrzi tak 2 dni. maximalne, a to muz polievku neje.
no a pred troma mesiacmi sa k nemu pridal aj mladsi. ten bol vzdy relativne dobry jedak, ale teraz nemam slov.
zjedia toho zarovno mojim muzom, a to su uz teda riadne porcie.
polievky na litre, druhe ani nehovorim, ak kolac, jogurty na kvanta

ani jeden nie je tucny, metabolicky su ok, starsiemu kvoli tomu kontrovali aj stitnu zlazu. obaja su podla dr. ok,
starsi ma myslim podla posledneho merania 116 cm a 22 kg, mladsi ma meter a 15 kg, obom kupujem oblecenie tak vekovo cca o 2 roky dopredu
varim doma, myslim celkom zdravo, vonku sa nestravujeme vobec,

Strana
z2
ukana
4. nov 2011

@stardust , my takeho máme, len chodí a slintá, ale chudiatko, u nás len granule dostane 😉

mamabiba
4. nov 2011

@ukana práve som to stardust napísala. Bude to chcieť dajakého poriadne veľkého 😀 😀 😀

stardust
4. nov 2011

@mamabiba moj starsi syn zje len maso. Ak je okolo toho masa cosi zelene, tak to hned musi odstranit. Mladsi si necha do seba natlacit doslova vsetko. Co je to ten bodovy system?

xlucia
autor
4. nov 2011

@stardust vo friteze mas myslim vyssiu teplotu. neviem. ale pri takom postupe ako som ti pisala boli chrumakave vzdy. poradil mi to jeden sefkuchar

mamabiba
4. nov 2011

@stardust za prázdny tanier 5 bodov, za polovičný 3 a za nezjedenie 0. Každého pol roka sa to vyhodnocuje a podľa toho sú aj odmeny. Je to umiestnené rovno v jedálni, tak si aj my, rodičia, vieme skontrolovať, ako nám naše deťúrence v škole jedia. A je to aj pomôcka pre kuchárky, že čo variť a čo nie. Našťastie sú zlaté a naozaj, ak sa dajaké jedlo neuchytí, vymenia ho za iné, len aby deťušky papkali. My žijeme na dedine, takže tu našťastie deti moc na fast foody naučené nie sú a ani na škole nieje bufet, takže to majú o čosi ľahšie. Bufet a automaty sme zakázali my, rodičia.

stardust
4. nov 2011

@mamabiba to mate fajn. Nas posielali ucitelky nazad ku stolu aj pat krat po sebe 😠 . Tych fastfoodov sa dost bojim, ked nastupia deti do skoly, lebo nie kazda skola prevadzkuje skolsku jedalen a decka su potom odkazane prave na tie fastfoody. Dokonca aj decka z niektorych skol s jedalnami, lebo ich rodicia sa rozhodli, ze maju dostavat jedla pripravene z biosurovin a o co su bioveci drahsie, o to mensie su aj porcie pre ziakov.

mamabiba
4. nov 2011

@stardust prepáč, ale nepoznám školu či škôlku bez stravy. to dokonca ani nemôže byť. nehovorím, že všade majú kuchyňu...tam kde nemajú musia donášať jedlo od odinakiaľ. U nás je to tiež tak. Kuchyňu má iba škôlka a tá zabezpečuje stravu pre škôlku, hornú školu - prvý stupeň a aj pre dolnú školu - druhý stupeň. A aj keď sme bývali v Bratislave..tak to tak bolo všade. Kuchyne sa zria´dujú podľa počtu stravníkov. Ak nedosiahnu potrebný počet, kuchyňa sa môže zavrieť, ale deťom musia zabezpečiť stravu z inej školy.

stardust
4. nov 2011

@mamabiba iny kraj, iny mrav. Nie vsade platia slovenske standardy.

Strana
z2