icon

Mesačné bábätko preplače polku noci

mamka176
5. jan 2022

Ahojte Maminy. Mám doma 5 týždňovú princeznú či skôr diablicu, neviem 🙈 Nechapte ma zle ale už si s ňou po večeroch neviem rady. Očividne ju trápi bruško. Aj syn mával koliky ale toto je extrém. Je doslova neutisitelna. Začne okolo 21:00 a reve takmer bez prestania do 1-2hej až sa zadusa. Nezaberá nič, cvičíme nohami, natierame, ohrievame, dávame espumisan, coliprev. Nič. Prebalena, napapana, odgrgnuta a reve. Meníme polohy, miesta, kocik, na mne, nosic, a opäť nič. Ma niekto podobnú skúsenosť? Už si prídem ako ozaj neschopná, keď neviem ani vlastne dieta ukľudniť. Keď už to trvá dlhšie, som veľmi nervózna, unavená, rozbolí ma hneď hlava, no jednoducho to nezvladam.. už to takto trvá každý deň asi dva týždne. A neviem koľko to ešte ja, ostatní členovia rodiny a susedia vydržia 🙈 Mate pre mna prosím nejaku radu? Ako ste to prežili? Ďakujem 🙂

Strana
z3
pribinak
5. jan 2022

@mamka176 chudiatko malé. Dávaš UM alebo dojcis?

mamka176
autor
5. jan 2022

@pribinak dojčím. Ale to ju absolutne v tej chvíli neukludni. Keď už je taká rozjedovana nechce sa prisat a keďže ju neviem ukľudniť tak prso 0 bodov.

anjelicek26
5. jan 2022

ked je extrem, tak sa pytaj na gastro a to hned zajtra ako urgent...vezmu vas... nas syn mal laktozovu intoleranciu a nechali sme sa odpinkat pediatrickou ze pribera, ze dobre kaka, ze vlastne sa "nic nedeje", len novorodenecka kolika... jemu proste robilo zle aj materske mlieko...nastastie bol on mudry aj za nas, od 4 mesiacov jedol prikrmy tak, ze okrem mlieka na noc nepil uz ziadne, od 9 mesiacov nepil mlieko uz ani v noci... a to ani nahrady, ani proste nic... Nie si neschopna, ale mate proste problem, musite ho najst! Ja neverim, ze ma nejake dieta nieco ako "koliku" takehoto stylu len tak... nieco je obcas poplakat lebo brusko a ine su taketo revy.

mamka176
autor
5. jan 2022

@anjelicek26
Keď by mala intoleranciu nebola by v takomto stave cely deň? Ona je totiž okrem tohto času anjelik ktorý sa napapa, vykaka, popozerka a ďalej spinka. Len potom príde tato hodina a cele to začne..

anjelicek26
5. jan 2022

@mamka176 aj u nas to bolo narazove a reval na raty...cez den sa zabavil a asi na tu bolest tak nemyslel, aj sme ho viac nosili, boli v pohybe, cez den dospaval prevrestanu noc... par krat sme boli ho ponapravat u osteopata (mali sme aj tazky porod), to pomohlo troska, ale to mlieko bol proste problem... urcite chodte na gastro, aspon to vylucite... my sme nesli a dodnes to lutujem, ze som pediatricku pocuvala... si to chudak odtrpel.

kikk
6. jan 2022

Skuste mrknut aj nieco o tzv. Kiss syndrome, witching hour, obratit sa na fyziotrapeuta, na laktacnu poradkynu a aj uz odporucane gastro. Drzim palce a zelam vela vela sil vam vsetkym.

slovakboy
6. jan 2022

@mamka176 Oh neviem poradiť ale myslím na vás a držím palce veľmi veľmi 🙏

oblecenie99
6. jan 2022

@anjelicek26 Presne takto to bolo u nás, plač celú noc, nedal sa nijak utíšiť, všetci sa zo mňa smiali, že riešim plač bábätka, ale to bol fakt taky neutisitelny vreskot, že nič nepomhalao. Nemal ani 8 mesiacov, a mlieko odmietal cez deň úplne, po roku už ani v noci. Keď v roku a pol nastúpil do jasliciek, začal sa kolotoč chorôb, presnejšie az taky chorý nebol a ani nie často ale DLHO..6 týždňov v jednom kuse kašeľ, hlieny, az som vydupala kompletne vysetrenia, vrátane vyterov, krvy, imunoalergologia, pľúcne, gastro, ORL Mame už výsledky predbežne z krvi, alergia na mliečnu bielkovinu a vyšli mu vysoké hodnoty nad hranicu. Preto ten odpor k mlieku a dlhá choroba. Odkedy sme odstránili mliečne vyrobky, zrazu prestala aj ta nechuť do jedla, predtým to bol strašný boj, každé jedno stravovanie, teraz sa sám naje, nemusím pri nom sedieť hodinu. Od jeho narodenia som šipila, že niečo nie je v poriadku, že ten plač nie je normálny, ale aj pred pediatrickou som bola vždy za pomaly hysterku.. 🙄

oblecenie99
6. jan 2022

@mamka176 Ahoj, ako rýchla pomoc: my sme nášho vozili v noci v aute 🙈 decembrové dieťa, čiže niekedy som mala len čižmy, pyžamo, župan a kabát na sebe a takto brazdili Košické ulice. Nič iné nepomáhalo a susedia tiež chceli spat..

Dlhodobo: vyššie píšem, že sme mali podobný problém, po dvoch rokoch sa to vykrystalizuje, alergia na mliečnu bielkovinu.. Veľmi nám pomohla ináč osteopatia (čím skôr, tým lepšie), skús si niečo prečítať o KISS syndróme k tomu. A na vyšetrenie na gastro choďte určite.

gertys
6. jan 2022

@mamka176 určite choď na gastro. Vobec by som nevylucovala tu laktozovu intoleranciu. Aj ja ju mam a tiež mi nie je zle cely deň iba časť dňa. Daju sa už v dnešnej dobe kupiť aj bezlaktozove UM. A od 4 mesiacov prejsť na prikrmy… mozno to bude nieco ine ale niekde zacat treba 🤷🏼‍♀️ Možno nejaky druh alergie, ale rozhodne dobre to nie je

misisika
6. jan 2022

@mamka176 určite smer gastro. Cez deň ti možno neplače lebo je unavená. Nám potvrdili pri dcére laktózovú intoleranciu a trvalo mesiace kým sa z toho dostala, veľmi jej to poškodilo črevá.

lalulola
6. jan 2022

Ak sa môžem spýtať, nedávate bábätku Vigantol na noc? Moja dcérka mala koliky a do toho jej spôsoboval Vigantol strašne kŕče a vtedy nám hodiny dokázala strašne preplakat....pri kolikach nám pomahalo na rukách hojdat a silno a nahlas ššškať ale to len pri kolikach. Keď boli tie kŕče z Vigantolu tam pomahalo že e ju rurkovali a keď sa vykakala tak kŕče poľavili. Po vysadení Vigantolu prestali tie hrozné plače....

mamka176
autor
6. jan 2022

@anjelicek26
@oblecenie99
@misisika
@lalulola
Ďakujem za všetky rady. Vigantol nedávame.Ta intolerancia laktozy sa ako diagnostikuje? Tie posledné dni sa aj veľmi zlosti pri kojení, menili sme polohu, kontrolujem prisatie, dávam pomedzi odgrgavat furt sa zlosti. Už začínam mám teda naozaj pocit, že je to tým mojim mliekom, že jej tam jednoducho niečo nevyhovuje. 😔

anjelicek26
6. jan 2022

@mamka176 u nás to bol dychový test na gastro mu to robili. Ale teda už bol vacsi.

fiafia
6. jan 2022

@mamka176 ja ako dieťa som si z takéhoto revu vyrobila pruh, nasledovala operácia. Toľko plakať rozhodne pre dieťa nieje dobre a treba pátrať po dôvode, určite nejaký je. Ja by som skúsila dať UM či bude aj tak plakať a rozhodne trvala na dôkladnom vyšetrení

kamagma
6. jan 2022

U nas to bolo cele dni od 2tyzdnoch do cca 3mesiacov. Drzim palce.

kp7333
6. jan 2022

@mamka176 Rektalnu rurku ste skusali? Pripadne bylinkovy caj.

marlent
6. jan 2022

Ahoj, mam chlapceka uz 4 rocneho a presne sa dialo toto co popisujes plakal nonstop...po nociach.najskor iba v noci....a cez den bol ok. Potom aj cez den proste stale stale plakal...ked sme chodili na poradne normalne sa ma mudr pytala co s nim robime lebo on uz bol z toho placu az zachripnuty...bol na vsetkych moznych vysetreniach, alergo, gastro neuro vsetko v poridku...nocny plac zmizol akoby zo dna na den v cca 3 mesiacoch skusala som vsetko masaze bruska espumissan este jeden liek na brusko co si teraz nespomeniem ako sa volal vysadit vigantol dat probiotika cvicenia na uvolenenie bruska rektalna rurka....nic...denne nervacenie mu ostalo az kym nebol schopny pohybu a vedel sa dostat tam kam chcel ist...neporadim no nie si v tom sama....dobre bude 🙂

h2so4
6. jan 2022

Aj naša malá sa hnevala každý večer do vyčerpania, nakoniec nám doktorka povedala, že má skrytý reflux.

tamichloe
6. jan 2022

@mamka176 u nás to bol večerný plač....koľko to u vás trvá....keď mala cca 3t v noci preplakala cca 3 h,prebalena...najedena...vykakana...časom to preslo

elizabeth22
6. jan 2022

@mamka176 ešte aj skrytý reflux či náhodou nemá. Toto zvykne veľmi bolieť, robiť šarapatu.

petko81
6. jan 2022

@mamka176 aj nas tak plakal.. Kupila som stoptusim, aj dajake drahe kvapky na koliky v kociku na rukách sme ho nosili
Ale po 3mesiacoch ako keby utal vypil mlieko a pekné spal
Drzim prsty

mamka176
autor
6. jan 2022

@elizabeth22
Ako sa to prejavuje? S refluxom sa toho asi moc nedá urobiť, alebo sa dá nejako pomôcť? Občas sa jej po jedle mierne grckne, niekedy voda inokedy take hustejšie natravene, ale to je tak všetko.

mamka176
autor
6. jan 2022

@h2so4
Ako sa to prejavuje? S refluxom sa toho asi moc nedá urobiť, alebo sa dá nejako pomôcť? Občas sa jej po jedle mierne grckne, niekedy voda inokedy take hustejšie natravene, ale to je tak všetko

lalulola
6. jan 2022

@mamka176 reflux je riadny grc, niekedy až strieka to mlieko z úst (prirovnala by som to v tyčke), neviem ako to inak opísať, alebo vybehne v ľahu do nosa dieťaťa....

lalulola
6. jan 2022

@mamka176 a pomáha klinový vankúš do postieľky a do kočíka

marzuz89
6. jan 2022

@mamka176 gastro, plus dovtedy - to o 21 ide spinkat? Ci sa vtedy po ulozeni na nocny spanok zobudi a place? Ma vytvoreny vecerny rezim spankovy? Mozr byt aj velmi unavena. Ako sa hrate poobede? Taketo malinke babatko by nemalo niekolko hodin pred nocnym spankom mat ziadne vrieskajuce spievajuce blikotajuce hracky, ziadne dlhotrvajuce aktivity, skor klud, tichsie, nejaku knizocku, ale aj ju nechat len tak, pozerat.

Kedze nepomaha masaz a vsetky "antikolikove" ukony, priklanam sa k tomu, ze je len velmi prestimulovana a velmi unavena. Niekedy maminky v dobrej viere cele poobedie a vecer natroasaju babatka, ukazuju im vsetky hracky doradu, cim zurivejsia hracka, tym pocit vacsieho zadostucinenia, ze babatko ma" program". A oni potrebuju len klud. Skus ci nieco z toho nemoze byt aj u vas.

mamka176
autor
6. jan 2022

@lalulola
Určite jej nestrieka mlieko z úst ako pri vracani. Dáme ju odgrgnut a vtedy jej trochu vybehne. Ale je pravda, že keď leží napr ju prebalujeme po jedle tak jej vybehne mliecko, niekedy až do nosa áno.

mamka176
autor
6. jan 2022

@marzuz89 toto vôbec nie je nás prípad.

kp7333
6. jan 2022

@mamka176 U nas este pomahalo uspavanie pri monotonnom zvuku - napr. zvuk digestora alebo ventilatora v kupelni. Placlive deti to dokaze ukludnit.

Strana
z3