Mesačný chlapček nechce spať cez deň viac ako 30 minút
Ahojte baby , ženy, maminky...mám jednomesačneho chlapčeka. Problém s ním mám cez deň strásne veĺa sa kojíme pretože nechce cumlík od pórodnice a cele dni ked plače ho utisim len prsníkom. Problem je ten že mam velmi vela mlieka a velke prsia (110E) takze kojim po leziacky uz som mesiac v posteli...začina ma to vytáčat ked pri nom lezim a nahodou vypluje prsnik zaspi mi ale maxx 30 minut a zase rev. Reve ked idem na wc, sprcha allá 5 minut ...reve nonstop..proste ked sa zdvihnem. Nechat ho vyrevatcto ste nezazili...on je schopny sa revom zadusit...To mlieko co pije miesto cumlika vyvracia..aj 5x denne a za mesiac mal pokakanych 366 plienok... co mam robit? Zacinam mat na to uz nervy a riadne...Nic neviem doma spravit bez toho aby nereval. Jedine kde zaspi je auto ked ideme k lekarovi a tam u neho jači jak keby ho derú z kože... o 21:30 ho už konecne zniči celodenna unava a spi do polnoci niekedy aj do 2 rano..potom sa nakoji a spi do 5-6 rano....lenze ja som uz znicena psychicky z toho dna... máte niekto radu prosim? Mimochodom nezabere postielka, vybracne kresielko nic...
Ahoj dakujem ze si si precitala... neni to skoro na šatku? A šatku alebo klokanku? Nepokazim mu klbiky? Ja uz mam pocit ze mam šedivé vlasy v 24 rokoch života a to sme začali druhý mesiac života..🙂 bol už aj na sone bedrových kĺbov a má ich ok a balíme na široko.... a zabudla som dodať ze koliky mame krasne z toho kolko vela papáme kvoli tomu cumliku...
ja by som na vašom mieste zvolila šatku a poradte sa cez skupinu laktačná poradňa.
Nie praveze ak sa naucis satku viazat je prave pre taketo malicke deticky,lepsie ako ergo..ja som ju pouzivala od toho cca mesiaca do polroka potom sme presli na ergo lebo moja mala vazila cez 8 kg a to uz na elasticku satku bolo dost vela....na brusko je to tiez fajn satkovat.len sa netreba bat lebo deti sa boja ked mamy sa boja pri uvazovani satiek
Uplne ta chapem. Moj maly bol taky isty. Navyse este casto stikutal a pomahalo zas len kojenie. Boli cele dni, ked sa kojil len s 20minutovymi pauzami. Kojila som furt, flasu nechcel-slak ma isiel trafit, chrbat ma bolel... Ale rad sa kocikoval, tak sme vela boli von. Poradit neviem, ale velmi velmi ti drzim palce. A neboj, casom to preslo same.
@eririka svokry mam sestričku detskeho lekara...takze veci ako rektalka a pupík...sabsimplex ci jak sa to vola...vsetko mame..jasne bolieva ho brusko...ked uz velmi reve a nechce prsnik a ma cisto v plienke tak pouzivam rektalku...ale nechcem casto lebo sa na to nauci a prestane kakať sám...ale on je na mna tak naviazany ze ja som nervozna...ani navarit abi oprat ani sprcha ved to ja sa zblaznim a pridem o mlieko a to nechcem...chcem kojit co najviac ale kazdych 10 minut...
@moninah mne ani kocik nechce...do kocika ho len maximalne prenesiem ked zaspi...a za 10 minut v nom reve...rekord bol 2 hodiny...to neviem ani ako sme dokazali...ale bolo to len raz...:D
Baby sorry za chyby pisem na mobile a dost rychlo..🙂
Ale to kojenie...ramena ma bolia nenormalne co sa podopieram kedze lezim.. hrôza...
môj mladší spával takto cez deň, ale ako bonus... nespal ani v noci.... cca od desiatej do jednej, pol druhej a koniec... a do rána bdel.... tak to máš ešte fajn 😝 🙂 Vyrastie z toho, ale chce to veľa trpezlivosti, kávy a viery v lepšiu budúcnosť....
@piacere zabudla som si vypestovat trpezlivost ..som skor prhka povaha..takze ma čakajú krušne chvíle. @angelina1003 mate nejaky typ na konkretny šatku ktorá je podla vas dobrá?
@sisa12321 ver mi, ze to prejde. Mala som presne to iste, nedokazal mi zaspat a stale plakal, ked som sa od neho pohla. Klud bol iba v kociari, doma som mohla uspavat kolko som chcela. A do 3 mesiacov som nerobila nic ine iba kojila, aspon tak mi to prislo. Tak ti radim iba jedno, ked drieme a dudle babo, driem aj ty. Vecer ked zaspi, tak si porob doma veci- zakladne upratovanie, varenie. A ze place, ked si 5 minut v sprche? A co? Tak nech si chvilu poplace. Musis sa aj najest, umyt a behnut na wc 🙂 casom sa to zlepsi, koliky pominu a zacne byt viacej zvedave a mlieko si vycucne rychlo 🙂 ale zmier sa s tym ako aj ja, ze mas doma nespavca a vela veci si doma teda neporobis, nech ti aj muz trochu pomoze. A nehladaj dovody, preco to tak je, jednoducho sa s tym zmier 🙂 raz je to neustaly rev, raz koliky, raz zuby, inokedy separacna uzkost, potom ti dieta bude trieskat na zem a revat, ked sa bude ucit chodit, potom obdobie vzdoru 🙂 deti proste revu, to nezmenis a cim skor si to uvedomis, tym lepsie pre teba 🙂 posielam vela sil 🙂 mas zdrave dieta a to je najdolezitejsie, co by mnohe zeny za to dali 🙂
@sisa12321 a ked kojis po leziacky, tak opreta predsa nemusis byt. Opri sa tak, ked sa nacucne tak pomalicky vystri ruku, poloz na nu nejaku malu podusku, opri hlavu a driem 🙂 tak kojim aj ja 🙂 chce to len cvik, tiez mi to zo zaciatku neslo. Ja som kojila posiediacky a chrbat zniceny 😀
Ahoj..urcite sa skontaktuj s dobrou laktacnou poradkynou..nie je kojenie ako kojenie.moze byt cely sen na prsniku ale nemusi dobre sat..mozno upravit polohu pri kojeni atd....ona pozrie a povie ti mozno robis niekde chybu popripade Ta navedie..ak je to tvoje 1.baby urcite Ti dobre poradi...od toho sa odpichnes..treba vylucit reflux aj skryty..ak bude malinky syty a vylucia sa vsetky ostatne veci mal by spat...
Fuuu tak ja som kupovala tri roky dozadu odvtedy sa toho pomenilo povyrabalo....ale su pevne a elasticke...elasticku som mala ja ale akonom pisala nieje pre tazsie babo uz.ta pevna zvlada aj 15 kg.a su rozne vzory ja som chcela len neutralnu sedu😊 ale ani moja nechcela kocik...prechadzali sme sa len ak zaspala na ten tvrdy spanok naobed a to som vedela ze bude spat aj 2 az 3 hodiny.uznavat ho zacala az v 1,5 roku ale zasa ak mam pravdu povedat bola ta satka aj ergo(kibi) praktickejsie na nakupy aj na vylety ako kocik.teda kym uz nebola velka a tazka...ono niektore deticky potrebuju citit tu mamu, moja je od mala taka a uz ma skoro 3,5 roka a stale je maznosko
@naniatko172217 no ty kokso..no musim byt na lakti opreta lebo mam velmi velke prsia a zapchava mu noštek tak mu musim držat bradavku..po sediačky sa mi velmi zle koji...a taha riadne lebo mi mlieko tečie ked načas nekojim a vyťaha riadne ...netvrdnu mi a nepotrebujemxani nadbytocne odsavat lebo nemam...ja neviem....no a kde to zozeniem tu poradkynu to je ako lekar?
@sisa12321 uprimne? Podla mna je prejedeny a boli ho brusko, pripadne ine traviace problemy. Aj medzi dojcenim musia byt urcite prestavky lebo telicko tu potravu nestihne travit, ved ani nie je kedy ked je non stop na prse. Aku ma stolicu? Kolkokrat denne? A tak mimo tohoto, ja osobne by som dieta na satku neucila 😉
@sisa12321 akoby si pisala o mojej dcerke,ked bola mala🙂
no,problemov moze byt niekolko- pises,ze ma koliky- urcite tomu "pomaha" fakt,ze stale kojis a je prejedeny.ale s tym nic neurobis.pokial nechce cumlik,tak najlepsie,co ti viem poradit je- prijmimto tak ako to je a vydrz.veeelmi pomoza satka- babatko je strasne malinke,potrebuje ta citit,preto sa chce stale kojit,lebo prso je prenho maminka,istota.takze radim satku,jednak bude pokojnejsi,jednak budu nozicky v spravnej polohe kvoli klbikom a jednak satka pomoze aj na koliky a bolave brusko.je totalna sprostost,ze dieta na satku "naucis".dieta tam bud chce byt alebo nechce,to mas ako s kocikom...urcite by som ho nenechavala
plakat a nesledovala cas,ze kolko ubehlo od posledneho kojenia.zbytocne sa tym budes stresovat.si cerstva mamina,pocuvaj svoje babatko,ak mu je dobre takto,tak asi vie preco.
ja som mala tom iste,predstavovala som si ako budem kocikovat...hahaha a prd z toho🙂 mala bola prisata na mne nonstop,do toho mala tichy reflux,ku kociku ani len priblizit,vajicko a auto neznasala,z cumla ju nadrapovalo.tiez som sa nemohla ani osprchovat,lebo hned jacala.ja na nervy,muz na nervy,ona na nervy.
tak som si povedala,ok dievca,ked to takto chces,skusme to- lahla som si k nej do postele,neskor kupila satku a kojila a nosila...a zrazu som mala spokojne dieta🙂
drzim palce.
Ja ta chapem, copana bola rovnaka. Revala 4 tyzdne v jednom kuse. Den a noc.
Musis vyskusat vsetko. A nekoj ho tak vela. Ak ma koliky to mu len zhorsuje. Je prejedeny, potom vracia, vela kandi, to mu robi este horsie na zaludok. Nasa tiez ca. pol roka nechcela vobec cumel, zistila som, ze jej "chuti" moj prst. Tym sa okludnila.
Nemala koliky ale nehrozi aby som ju ja akoze "ukludnovala" prsom. Ono tak male dieta este nerozorna "ukludnenie" a "jedenie". Nacucia sa a ma preplneny zaludok. Brusko ako balon.
Vodu si uz skusila. Tela voda ukludnuje. Niektore babätka maju radi kupanie, niektore nie. Kludne aj na obed, na 5 minut do vanicky. Len cista voda.
Neboj, ono to prejde. NIekto sa trapi 3 mesiace, niekto pol roka ale kazde dieta sa po case prisposobi a ukludni.
Nezúfaj,sú deti,ktoré takto revú 🙂 . Môžeš robiť aj nemožné,a aj tak budú revať. Viem,je to náročné na psychiku. Po treťom,štvrtom mesiaci bude lepšie. Sama som mala takého syna,pripomenula si mi,aké to bolo ťažké. Naša detská doktorka ma vtedy "upokojila" slovami-že aj jej syn bol také dieťa,a prešlo ho to,keď mal 16násť 🙂 Až máš možnosť,využi niekoho,to ti malého povozí a ty si skús pospať. Toto obdobie prebehne rýchlo,a čoskoro ti bude smutno za tým uvrieskaným uzlíčkom.
Podla mna mu je zle, lebo sa vkuse "preziera". Neviem, ako dlho kojis, ja som kojila aj hodinu, neskor sa to stiahlo na 15 minut a potom na 5. Radsej nakoj castejsie. Nie vkuse. Nechapem, ze mamila odporuca mat dieta vkuse na prsniku a kojit na poziadanie, u mna a vsetkych mojich detoch to narobilo len zlobu a problemy. A tiez by som zvazila satku, pripadne ergonomicky nosic s novorodeneckou vlozkou, v tom nie je tak horko ako v satke.Neboj sa, o 2-3 tyzdne bude ovela lepsie.
tak ako píšu mamičky, malého nekojiť stále, medzi kojením robiť prestávky. Šatka alebo nosč je tiež super. Mne osobne sa osvedčil cumeľ. Prvé dieťa som mala bez cumľa a bolo to utrpenie. Druhé s cumľom a dieťa spokojné, kľudné. Cumeľ je super vynález 🙂
@mirro ano ano toto som sa aj ja napocuvala, ze po tretom stvrtom mesiaci bude lepsie. Figu borovu mal traviaci problem, ktory bolo potrebne riesit. Len kazdy aaa babätka maju taketo problemy, po 3 mesiacoch to prejde. A nepreslo, az ked sme odstranili pricinu problemu.
@vodavodickova medzi jedeniami by mala byt pauza aspon 1,5 hodiny, aby sa mliecko mohlo travit a nesposobovalo problemy.
@esther03 mne je to jasne, ale mesacnemu dietatu, ktore sa dozaduje prsnika castejsie, to nevysvetlite...ja som potom, robila tak, ze jeden prsnik som odsala do prazdna a ten mala "na dudlovanie" a z druheho sa krmila...
@sisa12321 niečo ho može boliet ale reflux a pod. Má to určite nejaký dovod treba ho hladat. Skúšala si ho dávat spinkat tak aby mal vyvysenú hlavicku? Na rektárnu rurku si nezvikne to je hlúpost- možeš ju používat aj každý den ak ju treba.....
Mám to odskúšané na dvoch detoch, ked sa naučili otáčat sediet atd zo dna na den ju treba nebolo a kakajú samé😅 Lebo je dost možné že je len hladný to že je na prsníku neznamená že sa dost najedol, može to byt aj slabé mliečko. Može to byt vela vecí ale tažko dačo písat ked sme ás nevideli.... Treba skúsit laktačnú na kojenie ak to je v poriadku skúšat dalej. Skús si odsledovat či mu nevadí ležat rovno či mu neni lepšie vo vyvysenej polohe. Tam može byt reflux a pod. Napr kvapky na klbiky mu možu vadit nám vadili zmenili sme značku mal z nich koliky (vigantol). Pupík a pod nám nikdy nepomáhali ani kvapky od bolesti bruška až rúrka zabrala.... So starším sme sa tiež takto trápili ale on už nebol kojený, a bola to taká konbinácia všetkého naraz od refluxu (naštastie slabý-grckal po jedle), nesadlo mu žiadne mlieko až po koliky a pod. Ked sa to všetko postupne odstranilo bo zrazu "anjelik". Mladší to isté vigantol mu škodil a aj občasné koliky stačilo zmenit kvapky a občas rurka a bol spokojné babo.
@petuska2110 Slabe mlieko neexistuje, to je mytus. Je len predne a zadne mlieko. Predne na zahasenie smädu, zadne od hladu.
@vodavodickova Nic v zlom je to kazdej osobná vec ale robit dieťaťu zo seba "dudel"? Materské mlieko je na nasytenie dietata. A nie "pchat" dietatu prsnik za každým ked zaplace a je jedno ci ma mesiac alebo rok. Ale to je moj nazor.
Co sa tyka problému zakladatelky-viac menej tu uz ma dost odpovedí. Treba hľadať príčinu. Mozu to byt problémy s bruskom, moze byť hladné-ak pyta prsnik tak často.
@petuska2110 Az na to "slabe mlieko" suhlasim.☺😉

A co tak satka? Niektore deti su zlozitejsie moja bola tiez narocne dieta ale satkovanie mi vyriesilo problem na niekolko mesiacov