Môj partner má dieťa
Ahojte 😊 môj partner má malé dieťa (4 mesiace). Svoje deti ešte nemám, viete mi poradiť ako sa na takúto situáciu pripraviť? Poprípade nejaké skúsenosti s podobnou situáciou? Som z toho trošku v strese, či to zvládnem...chcem s ním byť, podieľať sa s ním na výchove a byť tu pre neho a dieťa, no bojím sa, či to zvládnem. Mám 28, som bezdetná, neskúsená. Ďakujem za rady ❤
??? to dieta ma svoju matku predpokladam...na jej mieste by som takemu chrapunovi ziadne dieta nedala
No hlavne by som nechcela partnera, ktory ma 4 mesacne dieta a uz s tou zenou nie je. Pane Boze, kam sa podel zdravy rozum.
Neverim,ze nejaka príčetná matka zverí 4 mes.dieťa chlapovi a jeho frajerke. A že nejaký príčetný otec toto by žiadal vez ohľadu na to,aky vzťah má momentálne k matke dieťaťa. Ak chceš vychovavať cudzie dieťa,tak min.2 roky máš čas v tomto pripade.Ale nehrň sa do toho vzťahu a ani do vlastneho dieťaťa s takym chlapom,ktorý nechá manželku v tak náročnej chvíli po porode a s malým dieťaťom.
V tomto prípade je na chybe matka. Ona sa dieťaťa "vzdala". Povedala, že sa "necíti byť matkou" a odišla a nechala ho na výchovu dieťaťa. Po komunikácii sa dohodli na striedavej starostlivosti, ale nedodržuje to. On sa naozaj snaží. Aj keď je v nočnej, po príchode je celý deň so synom. V noci k nemu vstáva na kŕmenie, naozaj sa stará a zaujíma o neho. Je dobrý a príkladný otec. Matka neprejavuje záujem, aj keď je na materskej, nemá prácu, radšej ide na celý deň preč a nechá syna na starosť otcovi. Chcem mu byť oporou a pomôcť mu, vidím, že je toho na neho veľa. Pracuje 12tky, denné, nočné a koľkokrát po celom dni v práci ešte v noci vstáva ku synovi, pretože ona " sa potrebuje vyspať". Je to zložitý vzťah, ale nie je to o tom, že by som rozbila vzťah. Oni spolu nežijú, len sa starajú o dieťa.
V tomto prípade je na chybe matka. Ona sa dieťaťa "vzdala". Povedala, že sa "necíti byť matkou" a odišla a nechala ho na výchovu dieťaťa. Po komunikácii sa dohodli na striedavej starostlivosti, ale nedodržuje to. On sa naozaj snaží. Aj keď je v nočnej, po príchode je celý deň so synom. V noci k nemu vstáva na kŕmenie, naozaj sa stará a zaujíma o neho. Je dobrý a príkladný otec. Matka neprejavuje záujem, aj keď je na materskej, nemá prácu, radšej ide na celý deň preč a nechá syna na starosť otcovi. Chcem mu byť oporou a pomôcť mu, vidím, že je toho na neho veľa. Pracuje 12tky, denné, nočné a koľkokrát po celom dni v práci ešte v noci vstáva ku synovi, pretože ona " sa potrebuje vyspať". Je to zložitý vzťah, ale nie je to o tom, že by som rozbila vzťah. Oni spolu nežijú, len sa starajú o dieťa.
@astrid24 a staraju sa o dieta v jednej domacnosti? Alebo ako to je? Ked on je na nocnej, s kym je dieta? Pises, ze ona dieta opustila, potom, ze sud im nariadil striedavku, ald nedodriava ju. Co? Neda sa v tom vyznat. Skus to vysvetlit trosku lepsie. Kazdopadne ti radim, nezamotaj sa do toho zbytocne.
@astrid24 a staraju sa o dieta v jednej domacnosti? Alebo ako to je? Ked on je na nocnej, s kym je dieta? Pises, ze ona dieta opustila, potom, ze sud im nariadil striedavku, ald nedodriava ju. Co? Neda sa v tom vyznat. Skus to vysvetlit trosku lepsie. Kazdopadne ti radim, nezamotaj sa do toho zbytocne.
@lindusss2016 momentálne fungujú tak, že ona žije u rodičov. Keď je partner v práci, má dieťa ona, keď nie je, má ho on. Avšak často dochádza k situáciám, že aj keď je napríklad po nočnej mu ho ráno donesie, že ona má svoj program, alebo je unavená, keď s ním bola tie 2 dni. Ja to chápem. Nechcem byť druhou matkou. Snažím sa byť hlavne oporou partnerovi. Avšak nepríde mi to fér. Podľa mňa žiadne zdravá žena neodsunie dieťa na druhú koľaj pred užívaním si. Podľa mňa je to choré
No hlavne by som nechcela partnera, ktory ma 4 mesacne dieta a uz s tou zenou nie je. Pane Boze, kam sa podel zdravy rozum.
@dzulli1980
@dzulli1980
@anonym_9f2636 boli spolu 5 rokov predtým. Avšak jej prišlo nieči ako "popôrodná depresia"...proste už to bábätko nechce. Odsúva ho, nestará sa oň...
@dzulli1980
@dzulli1980
@anonym_9f2636 boli spolu 5 rokov predtým. Avšak jej prišlo nieči ako "popôrodná depresia"...proste už to bábätko nechce. Odsúva ho, nestará sa oň...
@astrid24 Aha, takze otecko si po cca 3 mesiacoch (kedze dieta ma 4) nepohody nabrnkol dalsiu znamost. Tvl. Toto je muz roka, tohto si nenechaj ujst 😏🙄🤦♀️
@astrid24 nevadilo by mi dieta, vadil by mi nedorieseny vztah s matkou dietata. Nech sa pekne krasne mlady pan rozkyve a poziada o zverenie dietata do svojej opatery, alebo teda nech ho necha matke. Sud im urcite pri 4m dietati striedavku nenariadil, len oni si nechavaju este otvorene zadne dvierka. Aby to nedopadlo tak, ze ty sa budes starat o dieta a oni budu veselo spolu paktovat 😃 zatial to vyzera, ze tvoj priatel skace ako jeho ex piska.
Pre boha tak ona má popôrodnú depresiu a namiesto toho aby jej pomohol to riešiť šúcha inú? Vy ste tam na hlavu všetci.
Pre boha tak ona má popôrodnú depresiu a namiesto toho aby jej pomohol to riešiť šúcha inú? Vy ste tam na hlavu všetci.
@bronkax
Ja tomu neverim daco mi tam nehra, to kedy stihol novu priatelku ked babo malo tyzden?
@bronkax
Ja tomu neverim daco mi tam nehra, to kedy stihol novu priatelku ked babo malo tyzden?
@anonym_cc3191 Podla mna autorka mu vsetko zhltla aj s navijakom a pravda bude mozno uplne inde.
@astrid24 Ak nechceš mať problémy, tak si nájdi bezdetného. Z tejto situácie vyvstáva veľa problémov. Hlavne - matka dieťaťa sa ti (aj vám) bude stále miešať do života a to ti po čase začne vadiť. Veď si zober, že oni sa budú vídať a stretávať zhruba každý druhý deň a každý deň budú spolu komunikovať kvôli dieťaťu. Si pripravená žiť v takom trojuholníku, resp. štvoruholníku?

A prečo nechal partnerku so 4-mesačným dieťaťom? ... či Ty si rozbila ten vzťah? ... či ona bola tá zlá, hysterka a bla, bla a on v tom vzťahu neskutočne trpel? ... pre mňa sú takíto muži "no go" ... žiadna zodpovednosť, proste len si užívať ... len aby to isté neurobil aj Tebe ...