Mojkáte a bozkávate svoje deti?
taka banalna otazka... 🙂 ja stale ked mam naladu tak vybozkavam tie moje baby hlavne mladsiu🙂 ale aj starsiu nozicky rucicky brusko 🙂Manzel na mna pozera ako na mimozemstana tak pred nim sa krotim. Premyslam, ze mna mama tak nemojkala nebozkavala vobec vlastne nikto z nasej rodiny... a z manzelovej strany-teda jeho sestry, vobec tiez neprejavuju city k detom ziadne pohladenie bozk.To len ja som nejaka divna?Ako je to u vas?
@mystery1 tak jej sa ani velmi necudujem. Hoci pamatam si, ze aj nasi ucitelia sa vzdy stazovali, ze sme boli horsi ako nasi predchodcovia, takze sa asi nic nezmenilo 🙂
Ale ono je dobre rozlisovat medzi mojkanim a normalnou vychovou na jednej strane a prilis liberalnou vychovou na druhej strane... tam by som skor videla pricinu - v style vychovy a nie v mojkani.
@mystery1 co sa tyka rodicov, tak mama ma stiskala, kym som sa nechala 😉 s otcom si pamatam, ako sme sa v ramci srandy capali slapkami a rehotali sa tak, ze nas mama "musela" obliat hrncekom vody, nech sa spamatame..no a my este vacsie rehoty 😀 s otcom mame tak vyslovene kamaratsky vztah, ze mu dokonca hovorim krstnym menom, absolutne nic to vsak nemeni na tom, ze ho respektujem a mam k nemu uctu.. takze aj tak sa da..
@hradnapani ano ale ona uz ma 60 a tak niekedy v minulosti si ti rodicia drzala tak odstup mali vela prace neviem neprejavovali tak city ale deti lubili rovnako a oni posluchai fakt na slovo 🙂 v dnesnej dobe ja napr moje decka stiskam mojkam ajajaj a oni to fakt niekedy zneuziju ze ved mama ma ja tak lubi :D no ale tak ma to viac pricin urcite...a co sa tyka manzelovej rodiny 10 rokov som nevidela ze by niektora z jeho sestier dieta objala pohladkala alebo pobzkala, ani babo an vnuca ani svoje ani cudzie...lebo je ich vela surodencov 10 cize oni kazdy maju deti 1,2niektory3 aj vnucata..tak deti su im vsedne kdez to u nas vlastne su len moje sesternica je v UK a ostatny nic 🙂
Aj ja moje deti mojkam stiskam a pusinkujem...a ako sa im to páči 🙂 staršia si aj povie mama poď nás pusinkovat<3
@mystery1 tak to ja verim, ze sa jej na to musi zle pozerat ako ucitelke. Ale na druhej strane, ked sa pozriem na nasu spolocnost v globale, tak schopnost posluchat nemusi byt uplne najlepsia - odobera samostatne rozhodovanie a znizuje sebavedomie a potom sa necudujme, ze si nechame aj skakat po hlavach a "posluchame".
Kazda doba preferuje nejaky vychovny styl a ten prinasa pozitiva i negativa. Ja sa napriklad tesim z toho, ze dnesna doba praje aj tomu otvorenemu mojkaniu,dojceniu, noseniu atd... ja uprimne verim, ze vsetko toto prispieva k laskavemu charakteru deti a rozvija schopnost empatie, ktora je pre spolocnost potrebna ako sol... Lebo kam sa pozriem, tam je jej malo (urady, nemocnice, vladne rozhodnutia atd atd...)
... no a k tomu studenemu chovu... aj ja poznam par ludi, ktorych takto vychovali. Su to nesmierne dobri ludia, ale velmi velmi tuzia po (partnerskej) laske, ktora sa im akosi nedostava. Verim tomu, ze vsetko so vsetkym suvisi...
Osobne, neviem si predstavit, ako inak prejavit lasku nemluvnatu...
Samozrejme. Aj ja, aj manžel. Komu sa kedy chce, buď prídem za malou ja, manžel alebo ona za nami. Je to na každodennom poriadku a inak to nejde a a keby som malu nemojkala príde mi to neprirodzené. Plus u koho sa má dieťa cítiť najlepšie ak nie pri rodičoch? Ovplyvňuje to celú jeho psychiku. Veď dieťa potrebuje lásku. 🙂 🙂 🙂
zvlastna otazka, niekto to, snad, nerobi?
Je to úúúúplne normálne........ja mojkám bozkávam šteklím atď atď malého nonstop 😀 a aj mm. Mne by skôr prišlo divné sa nemojkať......prejavujeme si city všetci navzájom a chcem aby malý cítil, že ho lúbime a stískam sa aj s detmi môjho mm.
Ja od malicka som sastiskala mojkala sa snimi a teraz si to vyzaduju sami starsi mav5rokov a mladsi 2roky mala ma1 a tiez sa rada pomojka . Sestrin syn ten odmalicka neznasa ked ho niekto stiska . 🙂
@hradnapani uvidime o par rokov 😉 🙂
Síce je to stará téma ale podľa vášho názoru pokial je prípustná hranica bozkávania deti¿ ja si moju Bambuľku poriadne vybozkavam a pomojkam len nechcem Zachádzať za “zdravú” hranicu

@hradnapani povedala mi to teta je ucitelka