icon

Môže bábätko zívať, aj keď nie je unavené?

16. sep 2022

Ahojte, je mozne aby babatko zivalo aj ked nie je unavene ? Momentalne sa snazim ukladat dceru (2m) hned ako vidim ze ziva, ale obcas mi potom pride ze spat nechce. Moze teda zivat aj z ineho dovodu ? Kolko zivnuti mam ratat nez ju dam spat 😀 ? Viem ze je to trosku zvlastna otazka, ale chcem sa naucit vyznat v signaloch ktore mi dava, nech potom neni nervozna a prilis unavena, takze budem rada za tipy od skusenych maminiek.

pribinak
•
16. sep 2022

Zivnutia rátať nemusíš, zivame aj keď sa nám nechce spat, je to prirodzene.

larazivago
•
16. sep 2022

Ja som si napríklad zivla pri čítaní Vášho príspevku... 😃

nika11103
•
16. sep 2022

Alebo sa nudí . Veď zivame aj z nudy ;)

fiafia
•
16. sep 2022

Ale su aj iné spôsoby ako odhadnúť kedy dať spat, suchanie ociek, skleny pohľad, plač. Ja som sa v začiatku držala tabuliek kolko asi by mala spat, koľko bdiet a za chvíľu som vedela rozoznať signály čo kedy presne potrebuje

marianarem
•
16. sep 2022

Tieto prve mesiace to je s uspavanim niekedy tazke, nemusis to takto riesit. Ono dieta niekedy aj chce spat, lenze brusko, reflux, hlad, pohyby ruk, v hlavke nieco spracovava...no a nezaspi. Ja som mala prve mesiace pocit, ze skoro cele dni len uspavam. Ked sa ti zda, ze nechce spat, tak na dalsi raz ju podrz hore trochu dlhsie a uvidis, ci to uz bude moc alebo nie. Z jedmeho preunavenia sa spamata rychlo. V tomto veku sa aj bdele okna skokovo menia niekedy, je to dost tak, ze pokus omyl. Ja som inac dost citliva a myslela som si, ze budem vediet citat signaly babatka, lenze u toho babatka sa toho deje tolko a moznosti komunikacie ma obmedzene 🙈

beata_ra
•
16. sep 2022

Hmmm to by som nerobila, ze by som sa riadial zivnutiami. To moze byt klamlive, kedze aj ty si zivnes bez toho ,aby si hned zaspala

evica17
•
16. sep 2022

Ja som mala cca ostane koľko vydrží byť hore , také malé ako máš ty tak Max 1,5 hodiny. U nás to bola nervozita ako signál, potom som ho ešte 15 minút podržala a ponosil na rukách a následne uspala. A ak náhodou uspavanie trvalo dlhšie ako 10 minút,posunula som čas bdenia. Netrápilo som sa s uspavanim ak on sám nechcel

autor
•
16. sep 2022

Dakujem pekne vsetkym za rady a postrehy...
@marianarem nam prave fakt pekne spava, len mam pocit ze niektore dni cosi spravime zle a potom je plac cely den alebo aspon niekolko hodin. Pretoze zvycajne jej dam papat , ukludni sa, potom ju polozime a zaspi sama v pohode hoci to trva nejaky cas, takze u nas boli tie uspavania skor obcasne...ja som zas naopak pocula ze cim je babo starsie tym je to horsie s uspavanim, tak neviem 😀 U vas sa to teda zlepsilo po par mesiacoch ?

marianarem
•
16. sep 2022

Ano zlepsilo, bol ovela predvidatelnejsi. Ked mas iba v niektore dni pocit, ze nieco spravite zle, tak to je velky uspech, ja som mala zo zaciatku tento pocit skoro kazdy den 🙂 Ide vam to urcite dobre. Po tych 3 mesiacoch to zacalo byt u nas lepsie, po pol roku este lepsie, v 8-9 mesiacoch konecne uz rezim a zaspavanie behom chvile. S vynimkou obdobi, ked sa prechadzalo na menej spankov.

autor
•
16. sep 2022

@marianarem vdaka, tak aspon vidim svetlo na konci tunela 😀

h2
•
16. sep 2022

Ja keby som mala ísť spať vždy, keď zívam, tak nič iné nerobím, len spím a zívam. 😁 Nepoznám nikoho, kto zíva viac, ako ja. Aj iní ľudia si to na mne všimli. Mám to takto celý život Neviem, čím to je, asi mám nejaký nedokysličený mozog. 🤪 Ale únavou to nie je.