Môže spať malý psík so štvormesačným bábätkom?
Ahojte 🙂) Mozem dat psika maleho spinkat ku 4m babatku do postielky? Aby si budoval vztah so psikom.Dakujem
Určite nie. Vzťah sa buduje inak. A to mám dvoch, čo so mnou spávajú v posteli.
Skús si ľahnúť ty psovi do pelechu keď tam bude chcieť spať a oddychovať, že ako to bude príjemne tomu psovi. A to chces robiť malému dieťaťu. Ten pes nieje jeho súrodenec, je to pes.
Posteľ je pre dieťa jediné miesto kde je samé, je to jeho priestor a nech si tam vezme psa samé keď bude staršie. Do postele nepatria ani hračky nieto pes
A to vob c nehovoriac o tom, že to je nebezpečné
Pes je pes. Nie je to človek. Pes funguje hierarchicky. Zaclenuje sa do rodiny a ma vedieť, kde je jeho miesto.
Milujeme psov. Mali sme aj v docaske rôzne plemena. Mame naše vlastné veľké plemená aj utulkoveho cane corso aj čistokrvnu tibetsku dogu, s ktorou sme chodili po výstavách. Muž choval aj malamutov, u nás v rodine, ta môjho detstva zas jazvečíkov. Celý deň su vonku. Nikdy som psovi, Akémukoľvek nedovolila vyskočiť na gauč a už nedajboh späť s nami v postely. Vyrastala som so zvieratami a psami a manžel tiež. Niekoľkokrát som schytala pohryznutie od psa.
Nerozumiem. Ako môžeš mať výčitky. Ze psovi sa venuješ o niečo menej ako bábätku. Opakujem, pes nie je človek. A to neznamená, že sa k nemu chovám, ako k nejakej veci
Je to živý tvor, áno, aj ma svoje potreby, avšak tie sú od tých ľudských odlišné, a ak si psa spersonifikujes na človeka, a chovas sa tak k nemu, lem mu tou výchovou ublizujes, a nie je to prirodzené pre jeho druh.
Neskutočne ma vytacajú ľudia, čo majú psa, len ako ozdobu, alebo ešte horšie predmet týrania.
No rovnako sa viem rozohnit pri ľuďoch, čo psa radia do ľudskej rasy a nevedia psovi určiť miesto v rodine.
@hennyinnsbruck hmmm... Tak nech ho predtým nezabudne nakojit🤦
@hennyinnsbruck mam civavu, ale hned ako som prisla z porodnice, psik isiel bokom. Ako sorry ak to niekoho poburi, ale uz mi to pride chore, ako ludia uprednostnuju zvierata pred svojimi detmi ( nemyslim konkretne tento prispevok)
Ano, chudacik psik... radsej nech ma moje 4 mesacne dietatko mrle v zadku, chlpy v ociach atď., ale veď hlavne ze psicek je spokojny.
tak toto je na mna uz moc… porovnavat dieta a psa, ze pes je kvoli dietatu na “druhej kolaji” a nema tolko pozornosti… to snad nemyslis vazne 🙄
Ahoj. Ja milujem zvierata, tiez sme mali psa v posteli ked este zil. Teraz mame kocura a ten tiez spi v posteli ale malej do postielky by ma nenapadlo aby som ho davala. Nikdy som ho tam ani nevidela. Takze nie, nedavaj ho tam. Oni si budovat vztah budu aj tak. Venuj sa mu ked maly spi alebo aj pri nom ked sa da.
A inak, že pes je teraz na druhej koľaji. Že ti je ľúto že nemá toľko pozornosti ako bábätko a že ho máte rovnako radi.. to vážne ? Vážne ti je ľúto že tvoje vlastné malé bábätko má viac pozornosti ako pes ? A že ich máte rovnako radi ? Tak hádam ti je dieťa prednejsie nie ?
Veď pes ani nemá mať toľko pozornosti ako dieta, nemá cítiť, že je na rovnakej úrovni ako dieťa... Lebo nieje
Psa mas rada rovnako ako svoje dieta? Chory svet. ( zvierata mam rada, ale toto je podla mna uplne cez)
To ako vážne? Psa dat spať k malému do postieľky? Neviem si predstaviť ten hnus ak by si mal pes svoje pohlavné organy obtierat o posteľ malého jemného dieťatka. Ak si chceš aby si budoval imunitu so psom tak nech to robí mimo postele niekde na zemi postupne, občas pohľadať....
Do postielky určite nie. Ale v rodičovskom dome máme psíka keď prideme na násťevu tak cez noc spi pri postieľke ani sa od nej nepochne, stráži🙂. Ale cez deň malu obchádza na 100metrov😃 lebo ho v kuse chce ťahať za uši chvost atď.😀
To je rozum dať psa spať do postielky s dietatkom. Chore. To je čo za mater ??
Neverím, že toto je reálne... Ako psík chúďatko, lebo po narodení dieťaťa nemá toľko pozornosti? Tak ho vopchajme k bábätku do postieľky? To ozaj?
Ak je to pravda, autorka, nič v zlom,máš ty rozum? to je dieťa. A to je pes. To ideš porovnávať pozornosť pre malé bábätko s pozornosťou pre psa? Ok, zviera je milé zlaté, ale je to vždy len zviera. Nie človek. A hoci mám zvieratá rada, už mi príde prehnane ako sa dávajú na úroveň s človekom. Alebo až nebodaj nad človeka.
A k otázke.. Väčšiu debili tu si vymyslieť nemohla, ako datpsa k bábätku.
Ale stále dúfam, že je to len vymyslené na rozprudenie debaty.
@1mata tak potom respekt ked sa ti podarilo dohliadnut na to aby tvoje dieta ani raz neolizal👍👍
Psa pred dieta postavi len blazon ,ja som za zlatu strednu cestu .nemam psov ako mojkacov ale clenov rodiny .
To vážne toto? 😳 Pevne dúfam že je to len pokus o vtip 🙄
Ale ty nechapes hierarchiu,vy ste páni-alfa,potom je vase dieta-beta,a pes je az posledny.pes musi vediet kde je jeho miesto,a ze najprv opatrite dieta a potom pride rad na neho.nemusia spolu spavat aby si budovali vztah,kamosi mozu byt aj tak ale pes dieta musi respektovat ako svojho pana,inak zacne superit o pozornost.k malemu babatku by som ho nedavala do postele.chodievajte na spolocne prechadzky,ked dieta spi tak sa so psom pomojkaj,hrajte sa,ale musi tiez vediet kedy je jeho cas a kde je jeho miesto.
Aj ich kocikujes spolu v jednom kociku?🤔 Predsalen aby budovali vztah aj na prechadzke...
@hennyinnsbruck Jej by som nedala ani plyšového....
Dávať na tu istú úroveň dieťa a psa 🙂) úžasné. Dufam ze ked kúpiš hračku dietatku tak aj psovi, aby nahodou neziarlil a nebol smutny
Ach ,nepochopim
@iwesska podľa mňa kúpila súrodenecký... Aby sa psíček necítil menejcenný.
Je ti prednejsi pes ci dieťa? Pre toto naozaj nemám pochopenie.
Inak tvoj partner s tym suhlasi? Lebo ja toto povedat muzovi, tak bud spim na psychiatrii alebo niekde v krabici.
Ženy,táto diskusia len potvrdzuje to ako beriete život príliš vážne a dokážete tu produkovať neskutočnú negativitu.Na začiatku som pekne položila otázku.Je mi ľúto že psik s nami normálne fungoval a odkedy prišlo babo vidím že je smutný.Snažím sa zo všetkých síl aby spolu fungovali aby psik nebol odstrčený od nás.Nikde nepíšem že mi je pes prednejší než dieťa , ako sa tu niektoré dušujete.Opýtala som sa pekne ak sa Vám to zdá smiešne tak sa zasmejte a povedzte že nie.Nie je potrebné hneď urážať niekoho..Máte nervy,ste frustrované a vybíjate si to na koníku?Vyrieste si prosím vaše osobne problémy doma a nie na žene ktorá sa Vás niečo opýta 🙂 Viete koniec koncov som rada ze sa zamýšľam aj nad tou malou psiou dušou ktorá teraz trpí.Keby bol príbeh týraného psa tak to dokážete celé dni vyplakávať.Ďakujem za vaše odpovede.🙂 My sme rodina aj so psom a nie žiadna svorka :D 🙂
Dúfam, že je to len vymyslená téma.
Nemalo by babo spat pri matke, aby si BUDOVALO VZTAH?? Ci to je lepsie BUDOVAT SI VZTAH SO PSOM?? Som jedina, komu to znie uplne sialene??
@taga so spaním pri rodičoch opatrne 🙂 V Česku takýto prípad rieši sociálka..🙂Rodič skôr priľahne dieťa.
Do postielky??? OMG 🙉🙉🙉
Vsak nech sa spolu hraju cez den. Aj ty si k nemu lahas do pelechu a spis s nim??? Alebo ho tahas do postele??? Vsak je to zviera, ma ns sebe kopec parazitov..
Nemam nervy ani nie som frustrovana, len reagujem na to, co si pisala. Tak, ako treba vediet citat s porozumenim, tak treba vediet pisat, aby mi bolo rozumiet. A tvoje vyjadrenia pred tym boli dist nestastne.
Čítam to s vypulenymi očami a otvorenými ústami... To existuje naozaj matka čo nechá spať bábätko so psom? Toto by si sa mala opýtat pediatricky a hneď by ste mali doma návštevu zo sociálky.

@jankalukasova nemyslim len autorka trochu prehana a moc riesi…