icon

Môže spať malý psík so štvormesačným bábätkom?

29. okt 2021

Ahojte 🙂) Mozem dat psika maleho spinkat ku 4m babatku do postielky? Aby si budoval vztah so psikom.Dakujem

Strana
z3
ivangeline
30. okt 2021

Ja sa len zasmejem. :D Odpoved si uz dufam nasla.

zuzuliennka1
30. okt 2021

ale ze pes moze tvojmu dietatu v postielke naozaj vazne ublizit, je uz v pohode hej? 😂😂😂🤦🏼‍♀️ rodic dieta lentak lahko neprilahne, spanok matky sa radikalne zmeni a spi lahko, prebudi sa na najmensie suchnutie, ale pes je stale len pes, kona pudovo a moze sa stat obrovske nestastie..
psa daj tam, kam patri, dieta do postielky a vztah budujte cez den pocas bdenia

1mina
30. okt 2021

Netrufla by som si na taketo nieco vobec - sama mam doma psika co spi s nami.v posteli, s detmi na gauci.aj na zemi sa hra ale - poznam ake su psy napr sa zacnu tesit/zlaknu sa/chcu ist stekat.lebo nieco niekde zbadaju - co ked vyskoci v postielke a stupi babatku na brusko ? Alebo ho prilahne ? Kopec veci urcite by som to neskusala vztah budu mat aj tak nebojte sa... napr ano ked niektore dieta prilezie ku mne do postele /alebo si vezmem babo k sebe a pes je tam s nami ale spi dole pri mojich nohach a mam to pod kontrolou bala by som sa len tak... so starsiou nie ta uz je samozrejme.velka nato aby ju zastupil.nas tiez.mensi pes 😀

aceris
30. okt 2021

Tak tato veta ma dorazila "My sme rodina aj so psom a nie žiadna svorka :D" . Mila autorka, v zaujme svojej rodiny si prosim precitaj nieco o psoch. Pes nerozumie co to je rodina! Ked bude zit pes so svojou sestrou fenkou, tak ak zacne harat bez rozmyslania ju pretiahne. Dokonca aj "otec" svoju "dceru". Pes to nema ako chapat. Pes zije vo svojom ponimani vo svorke. Ci uz ide o ludi alebo psov. Prenho je to svorka, kde existuje nejaka hierarchia. V ludskej svorke teda v rodine sa pes bude citit najlepsie, ak sa mu ukaze, ze je na najnizsej pozicii.

luccija
30. okt 2021

@jaskolka niektorí ľudia by mali mať psa akurát tak plysoveho.A to mi teraz minipes leží v posteli...
Autorka daj pelech k postieľke, keď Ti je teda psa ľúto, že je vyhodený zo svorky čo určite preháňas...dieťa si s ním spraví vzťah, ale určite nie tým, že mu ho dáš do postieľky.

kassandra25
30. okt 2021

Opytaj sa nato pediatra, co ti povie. Taku hanbu, co zazijes a odpoved, nepredychas, ale zapamatas si. To uz fakt, co ti doktori vsetko s ludmi zaziju....

michaela789
30. okt 2021

@aceris presne. Som si plesla o čelo..... Takto to vyzerá, Keď ľudia majú psi a nevedia nič o ich fungovaní v spoločenstve ... 🤦‍♀️ "ja sa zamýšľam nad psou dušou, ktorá teraz trpí" - ďalší plesk o čelo. Ten pes ešte len trpieť bude, keď ho do tej postieľky naučí, potom zistí že to fakt nebol najlepší nápad a vyhodí ho odtiaľ von... Chudák ostane v prdeli z toho čo sa stalo a za čo ho trestajú..... Celé zle. Nechápem, čo je pre ľudí tak zložité na pochopenie na tom, že pes je šťastný keď má vodcu ktorý mu rozkáže, keď má hranice a režim. Náš by sa potrhal od šťastia keď môže poslúchať a isto je spokojnejší ako nejaký, čo ani nevie kde má miesto v dome.
"my sme rodina a nie svorka" - tretí plesk o čelo. Áno, lebo autorka sa na to pozerá sebecky očami matky rodiny (aj keď bude tvrdiť, že psa neberie ako svoje dieťa, evidentne ho tak berie a tento výrok je toho dôkazom) a nie očami toho chudáka psa, ktorý pojem "rodina" nepozná (presne ako píšeš). Je len hierarchia, postavenie, ten čo káže a ten čo poslúcha. Nič viac. Žiadna "rodina".
Dávam si štvrtý plesk na čelo už iba tak zo zotrvačnosti nad celou touto absurditou.

cecilia29
30. okt 2021

Neviem . S nami v posteli nespí pes ale deti. Pes spí vonku a je šťastný.

klip0
30. okt 2021

Autorka takže ty sa obávas spať pri dieťati lebo to je na sociálku, môžeš ho prilahnut. Ale zo psom to je už úplne okej, to je úplne bezpečné a zdravé (aj psychicky aj zdravotne) 🤷🏻‍♀️ ale mám pocit že si rozhodnutá od začiatku. Tak načo diskusia, daj toho malého chudacika havinka k bábätku, hádam sa psíček nebude cítiť menejcenne ako dieťa

klip0
30. okt 2021

A presne ako ti tu píšu. Poraď sa s kynológom, ak neveríš, ale pes je šťastný keď ma hranice, keď mu nieje všetko dovolené a keď ma v rodine svoje miesto ale také aké má mať, nie na rovnakej úrovni ako človek

zuzuliennka1
30. okt 2021

mas riadne pomylene hodnoty… pes je sice clen rodiny, ale nie na urovni cloveka! dieta ti ma byt prednejsie, nez pes..
urcite nijak nebude trpiet, ked sa mu budes “menej” venovat, a bude vediet, kde ma svoje miesto…
si zorad priority… ci ked budes mat 80, postara sa na stare kolena o teba ten tvoj pes??

monika_k
30. okt 2021

@aceris Ja tvrdim opak… pes nezije s ludmi vo svorke… Ludia niesu zvierata… Maximalne co psa teeba ucit je respekt .. Pes ta bude mat za “alfu” ak ma k tebe respekt..

michaela789
30. okt 2021

@monika_k pes vníma spoločenstvo, v ktorom žije ako svorku. To neznamená, že ľudia sami žijú vo svorke a že sú zvieratá, len on to tak vníma, je tak nastavený. Sama vravíš že vníma pána ako alfu - to je predsa termín označujúci vodcu svorky.
Z pohľadu psa je rodina, v ktorej žije svorka. Preto voči nemu treba zaujať postoj ako vo svorke - ja velim, pes poslúcha.

monika_k
30. okt 2021

@michaela789 alfu som dala do uvodzoviek… v tomto sa nezhodneme ale nevadi … V podstate kazda mame pravdu len inac ju prezentujeme

bona_dea
30. okt 2021

Tak toto mi odrazilo dekel velmi daleko 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

karolinakr
30. okt 2021

Ono neni to take nerealne, ja som videla x videi, kde male deti či babätka spali s chlpáčiokom či mačkou a prekrasne fotky, ako dvojičky. Dobre sa na to pozera, len v reale ja by som sa bala, či ho nekusne, s velkym psom už vôbec nie, boli pripady ked aj zahubil dieťa. Myslim, že môžte byť najlepši kamarati so psikom, len by som tu hranicu hlavne kvôli bábätku strážila, ale hovorím , na fotkach to vyzerá dobre aj na Instagrame je ich plno. Ja ani zajkovi nedovolim skákať na gauč, na Instagrame sledujem jednu, jej zajac bežne skače po posteliach spravi si kolečko ide dole. Každý to cítime inak, možno sa svet nezbúra, ked aj moj tam vyskoči. A čo sa tvojhp bábätka týka aj kvôli parazitom by som ho tam nedávala. Toť môj názor

amelie2017
30. okt 2021

@karolinakr ano, je to mile, ale ak si vsimnes, vacsinou je to, ze babo spinka niekde na gauci, na deke, v hniezde a pes pride k nemu. Alebo uz potom rocne deticky sa nasackuju k psovi do pelechu. Na chvilku si takto zdrimnut spolu, na to nevidim nic zle, najma ak je rodic hore a stale sleduje situaciu. Ale dat napr. na noc psa k dietatu do postielky a zaspat je proste chore. Ja mam skoro 4 mesacne babo a neviem si to ani predstavit. Vsak v noci striehnem, ci si moc nevytiahol deku na hlavu a nie este, ci mu ju pes neprilahol.

karolinakr
30. okt 2021

@amelie2017 však hovorím, ja by som na to odvahu nemala

aceris
30. okt 2021

autorka bude za par mesiacov pisat "Pes mi napada dieta a pritom doteraz spavali v jednej postielke."🤔 Cert ber chlpy, prilahnutia, hygienu...ale to dieta sa vyvija. Bude sa castejsie budit, bude pohyblivejsie, bude psa skumat, chytat, tahat. Darmo moze dietatu vysvetlovat co nesmie, ono to nechape. A pes preco zrazu postielka nie je jeho pelech uz duplom nepochopi. Dieta bude to zlo co mu berie naroky...

mabenn
30. okt 2021

Nikto si tu neprisiel na tebe nic vybijat. Vacsinou su tu zeny matky, ktore sa vcitili do tvojho dietata a zhrozili sa uplne adekvatne. Inak zeny, ja evidujem v okoli urcite percento ludi, ktori svoje zviera davaju na 1.miesto, ci uz voci inym ludom alebo blizkym alebo sebe. Je to proste nastavenie v hlave, pekne povedane, urcite z nejakych nasledkov minulosti.

Strana
z3