icon

Môžem ísť s 2 mesačným bábom von, keď je pod nulou?

minuska8882
31. jan 2012

myslím, že keď je napr. -5, alebo teraz aj viac?... nemôže mu to uškodiť?

Strana
z2
mv1
31. jan 2012

my chodíme von za každého počasia, aj prvého som vyvozila v mrazoch aj v horúčavách 🙂 a vôbec mi nenapadlo riešiť mrazy, akosi nemám čas.. 🙂 ráno máme budíček, pomôžem škôlkarovi s obliekaním, potom malinká /4mesiace bude mať/ a nakoniec seba a vyrážame 😝 a môžem povedať, že tak dobre ako vonku sa mi doma nevyspí... Milé mamičky: nepestujte si z detí cintľavky! asi toľko.... 😀

luciferkax
31. jan 2012

my chodíme von za každého počasia 🙂 🙂 neriešim teplomer 🙂 samozrejme, ked cítim ja, že sa zle dýcha, tak nejdeme, ale do takých mínus 15 to je v phode

vulka
31. jan 2012

my tiež tak do -15. Dieťa je oblečené a pred pusou má komorku z deky alebo fusaku, kde má nadýchané , takže dýchanie mrazivého vzduchu nehrozí. Ale ani nazeranie zvedavcov do koča. Nebrieme to ako tragédiu a to v posledných dňoch je ráno -20 a cez deň tak -13.

ivka30
31. jan 2012

mne poradila lekarke,ze mam zacat najskor s tym,ze mam dietatko normalne obliect ako von a dat ho k otvorenemu oknu na max. 5min. . Aby si pomaly zvykol na ostrejsi, chladny vzduch a trebars uz na drhy den ist na kratsiu prechadzku a potom ich predlzovat.
S malou chodim von za kazdeho pocasia, len ak velmi prsi,tak sa hrame doma.

saza007
31. jan 2012

Este ze ludstvo prezilo dobu ladovu 😅 😅 😝
Samozrejme, ze mozes, pokial je dietatko dobre oblecene/prikryte/atd....

lutia
31. jan 2012

ahoj, ja by som s takym malym babatkom neisla von v takom mraze, mne to ani doktor neodporucal ist von v mrazoch lebo ze pre babatka to nie je prave naj....

gabena1
31. jan 2012

aj my sme zacinali obleceni v kociku pri okne a potom sme sli na kratku prechadzku ale nefukalo, a ak aj trochu ano 😵 😉 tak sa kocik otocil...ale krasne spinkal, nam vzdy zaspal ked sme s nim sli von a zacinali sme tiez v 2 mes.

montinka
31. jan 2012

mozes ale iba na polhodku.🙂

pastelka99
31. jan 2012

do - 5 stupňov môžeš 🙂, ale nie na dlho max 30 min ....

raona
31. jan 2012

bóože baby, to vážne nechodíte von?? to je teda fakt divné... Mám 2,5 ročnú a 3 mesačné bábo, každý deň sme vonku minimálne hodinu a pol a vôbec im to neškodí, ani mne..

Teda poviem Vám, mne by sa stále doma nechcelo trčať, neviem si to predstaviť - mám dosť keď musíme byť doma, keď nejak extrémne fúka alebo prší, ale aj to, minimálne tú najmenšiu zababuším v kočíku a dám na dvor do závetria, aby sa troška vyvetrala a spí mi tam lepšie ako vo vnútri..
Dobre ju oblečiem a fusak mám obalený ešte dekou, ktorá jej presahuje nad tváričku tak, aby mohla dýchať, takže nejak extréémne studený vzduch priamo na ňu nejde..

určite čerstvý vzduch urobí tak Vám ako aj deťom dobre.. Ako klop klop, ale ešte sme neboli túto zimu chorí a sme vonku za takmer každého počasia

turistka
31. jan 2012

Ak mozem povedat z vlastnej skusenosti,tak nie.do -5 ano,ale minuly rok v zime ked mala dcera 4 mesiace tak sme isli von v -8 a bola z toho na druhy den nadcha ako hrom,ale asi je to induvidualne

lubina
31. jan 2012

moja mladsia sa narodila v dec. a vtedy nam Dr. povedala, ze s takym malinkym miminom sa nema chodit vonku ak je viac ako -7, ze dietatko si este nevie vyrovnat teplotu a preto mu je aj velmi rychlo zima, aj ked ho zababusime. Tak sme to tak aj robili. Inak vidim, ze si z Cadce, tam je urcite teraz aj viac ako tych -7, takze ja by som asi nesla. Nasa mala, ked mala 2 mes, tak mala zapal priedusiek a antibiot. a nebolo to ktovie co take mimino a horucky a vsetko s tou chorobou. Ale samozrejme kazdy sa musi rozhodnut sam........

denij
31. jan 2012

No ja som odchovala malinkú vonku a malého tiež.Akurát máme 4 mesiace a od 3 t.spávame vonku,najskor-pol hodinku,po 5 dňoch hodinku a pol a teraz aj 5 hodín,ale nekočíkujem ho,pekne ho dám na terasu pred dvere,pod striešku.Oblečiem ho,dám overal,do fusáku,deka na neho aj nad tvár,ale nechám škúlinku na prívod vzduchu,len treba natrieť tváričku krémom na zimu,aby sa nespálili líčka,toť vše

karinnka
31. jan 2012

Niekde som citala ze do -10 sa moze,ale potom uz radsej nie,myslim tym dieta v Tvojom veku 😉

timca9
1. feb 2012

my máme dvojmesačného Filpka, chodím s ním každý deň von na dve hodinky, nechodíme iba ak je silný vietor 🙂 zatiaľ všetko OK

klarabell
1. feb 2012

Další výjimkou, kdy není dobré chodit s kojenci ven, je velký mráz. Novorozenci by neměli chodit ven, je-li mráz pod -5 stupňů Celsia, starší kojenci pod -10 stupňů Celsia.

V zimním období je samozřejmě nutné myslet na ochranu proti mrazu. V tomto ohledu se tradují mezi maminkami některé mylné názory, které by dětem mohly místo prospěchu přinést komplikace. Proto si zapamatujme:

1. Nenatírejme dětem v mrazech tvářičky krémem. Krémy mají vysoký obsah vody, což mrazu místo ochrany umožňuje vstup do pokožky. Použijme místo běžných krémů masti, např. Infadolan.

2. Neovazujte pusinku dítěte před mrazem šálou či šátkem. Páry, které se takto srážejí, mohou vést k omrznutí i při menších mrazících.

jarka227
1. feb 2012

Náš drobec má 3 mesiace a pár dní a tiež chodíme von v každom počasí okrem silného vetra. Nám to naopak MUDr. doporučila. Zatiaľ sme bez problémov. Pokiaľ je bábätko dobre oblečené a je zdravé tak by nemal byť problém.

salma22
1. feb 2012

jasne ze mozes chodit von aj za kazdeho pocasia otuzovat babatko treba to ti povie kazdy lekar samo nic netreba prehanat tak hodka by mala stacit v takychto mrazoch🙂

moen
1. feb 2012

Ja mam doma šesťtýždňovú Dominiku a dnes bolo -6 a boli sme vonku 2 hodiny. Neboj sa chodiť von, deťom je tam super, čerstvý vzduch im neublíži a ja dávam malej dve čiapočky, jednu tenkú a druhú hrubšiu, košielku, dupačky, kabátik, overal, fusak, na fusak deku a prikryjem to poťahom čo je na kočíku a keď ju doma vytiahnem z kočíka, tak je teplučká. Tváričku jej trošku natriem infadolanom.

lemge
1. feb 2012

ja mam doma 6 mes.babatko,a je kazdy den na balkone alebo vonku,obidva spanky.tam sa mu najlepsie spi.v noci nespava,aspon na vzduchu sa vyspi 😀 zatial bol u nas najvacsi mraz cez den -9°C,co spal v kociku.a teda spi sa mu asi dobre,niekedy potiahne aj 3hod 😉

katren
1. feb 2012

Ale jasne, ze mozes.....dieta ma v kociku vdaka strieske svoju klimu a urcite je zababusene az po nos, takze nedycha taky studeny vzduch /popripade daj cez nostek plienku/......nasi spavaju od narodenia obedny spanok vonku....dnes tu bolo -7 a obidvaja spali ako zabiti 2,5 hodiny 😉 Dominika je narodena v decembri a chodila som s nou od narodenia von
A natieram ich kremikom Nivea Baby proti vetru a chladu, mam ju odobrenu aj od koznej, bo Misko ma ekzem na licku a von mam davat urcite teraz 😉

Strana
z2