Na čo si dať pozor, keď sa dieťa učí chodiť?
Mám ročnú dcérku. Ešte nechodí, ale už sa vie postaviť.
Nemám veľa skúsenosti preto ma zaujima, či ju môžem nejako podporiť v tom aby sa naučila chodiť? Či na to príde sama?
Alebo na čo si dať pozor ? 🙂))
podporit ho mozes tak ze mu prisposobis priestor na chodenie, zrus na chvilu konferencny stol v obyvacke a pomozes mu tym najlepsie a najbezepcnejsie. drzim palceky
Príde na to sama, prispôsob jej priestor, aby sa pri páde nezranila.
Ak spadne nechaj nech sa znova sama postaví.
Daj jej motiváciu, aby k niečo išla napr. obľúbená hračka
Nedrž ju za ruky. ani inde na tele.
Dakujeem presne to ma zaujimalo, či ju dávať do nejakej polohy, drzat za ruky alebo čosi kdesi ale teda hovoríte že nie… veď má čas na to prist sama ❤️
Odporucam pozierm fyziomama na fb alebo youtube
dieta vie kedy je pripravené na chodzu a tým že to budes chcieť ,,podporiť,, može dojsť k vacsej skode
určite nevodiť za ruku to je základ, žiadne choditko a pod musi chodit sama nie s pomocou 🙂
Netreba, začne sama😊 vytvor jej dostatočný priestor, odsun obyvackovy stolík, kvety, a iné veci v dosahu ktorymi by si mohla ublížiť
Odporuca sa nenechavat nic tlacit, ziadne choditka, ziadne stolicky doma, nech sa nauci spravne pracovat so svojim taziskom. Ale v podstate je to veci, ktoru sme sa vsetci naucili, takze sa netrap a nechaj jej priestor
Nechytaj za ruky, aby si nezvykla na "oporu" v tebe, lebo potom sama bez rúčky nebude chcieť.
Pozor na pády. Pri malých pádoch nereaguj, nech sa nezľakne, nebojí padať a nech sa sama postaví naspäť (samozrejme ak sa poriadne udrie alebo niečo, tak to je iné).
Pozor na veci, čo sa ľahko môžu pohnúť/posunúť (ľahké veci z plastu, na kolieska, labilné taburetky,...).
Videla som aj "trik", že ak dáš dieťaťu do oboch rúk niečo, tak ono sa pustí samo, lebo sa nebude mať o čo držať (napr loptičky). Ale nestihli sme vyskúšať, náš začal sám veľmi rýchlo.

Určite na to príde sama, netreba to siliť. Až bude pripravená, pustí sa chodit. Dovtedy žiadne ťahanie hore za ruky a chodenie a podobne. Pozor treba dávať len na to aby si pri pádoch neublížila.