Náhla zmena správania 3,5 mesačného dieťaťa
Ahoje, moj maly bol strasne placlivy a nespavy od narodenia, medze mal koliky. Tie ho v cca 2,5 mesiack presli, uz cez den vobec neplakal, v noci sa zobudil 2xna papanie..proste pohoda...posledne 4 dni z jedneho dna na druhy zacal znova cele dni mrncat, plakat, nic ho nezaujme, zacal trochu menej jest, budi sa v noci asi 15x...nechapem co sa to mohlo stat...nic som nemenila...mohli sa mu zase vratit koliky po mesiaci ked uz ich nemal? Nespokojny je aj na rukach..aj tam place..mna napada jedine zuby, ale uz takto skoro to moze byt? Nezda sa mi, ze by mu na dasnach bolo nieco vidiet
ahoj. necitala som prispevky, no mozu to byt podla mna zubky. ja som mala v 4 mesiacoch uz 2 zuby
@bonnie29 ved prave s ockovanim sa spaja vsetko mozne, ale u nas vyslovene zmena tyzden pred a nic sme nemenili, fungovali sme ako 3 mesiace predtym. Potom mal okolo 5 take urevane obdobie a potom uz isli zuby.Napr. ocne idu asi 3 mes. ale to je vidiet, ze slini a vsetko ozuzlava 2-3 dni, potom to prejde a potom zase.
@bonnie29 vasa dr tára... moj syn mal presne 3 mesiace a 3 tyzdne ked mu vysli 2 spodne zubky, obe naraz. A presne taku zmenu spravania sme mali. Dokonca je takyto aj v tychto dnoch lebo sa mu prerezavaju vsetky 4 ks trojek. V noci sa 300 krat zobudi, stale len mamaaa a prso chyti. Cez den ako tak ok. Maly ma 15 mesiacov a kazdy zub sme si takto pretrpeli (ziadne hnacky, ziadne teploty) iba mrncanie a extra mega vela kojenia 🙂
@bonnie29 aj ja mam pocit,ze z popisu ide o zubky.Mozu vyjst napr v 5 mesiaci,ale uz teraz ho mozu tie dasienka boliet,svrbiet atd.este ma napadlo,pises,ze mate chladok v byte,nemoze mu aj toto vadit??nie je dobre ani horuco,ale ani chladno pre dietatko,nevnima aj zle to,ze mu napr moze byt zima??ale to by si snad ako mama davno zistila,predpokladam 😉
@sanchezia on tiez zacal strasne slinit a vsetko zuzlat, ale vraj to je len normalny vyvoj v tomto mesiaci, ze to su neni zuby..ja len banujem, ze som mu nikdy predtym nepozerala na dasienka ake ma...ci by som teraz videla zmenu..lebo horne sa mi zdaju akoby viac cervene a na kazdej strane na mieste akoby ocakov ma take akoby vypuklinky trosku...no fakt netusim ako tie dasna vizerali napr. pred mesiacom...ale nerastu prve spodne?
@bonnie29 tak nech sa nesmeju,lebo skutocne to mozu byt tie prve zubky...a skusila si mu ich masirovat ako Ti tu uz niekto predomnou radil??ked je taky nepokojny,skus mu tie dolne dasienka trocha pomasirovat,a ci nebude kludnejsi...mozno aj takto zistis,ci teda to su alebo nie su zubky
@bonnie29 hovoríš že si nič nezmenila, a maly začal byť nervózny a nespavy, s najväčšou pravdepodobnosťou to je ockovanim, najmä keď si dala synflorix, ten obsahuje viac hliníka ako prevenar 13. My sme mali kludne babatko dokial sme nezačali s očkovaním. Samozrejme že lekár ti bude tvrdiť, že s ocko to určite nesúvisí.

@sanchezia asi to bude teda nejaka faza...neviem, zase nechcem pripisovat aj to, ze zajtra bude mozno prsat ockovaniu ale ktovie