icon

Nástup do práce v 6. mesiacoch od plne kojeného syna

moniti
13. nov 2016

Ahojte
Ak sú tu mamičky ktoré tiež nastúpili do práce po 6 mesiacoch od plne dojceneho bábätká prosím napíšte mi ako ste to zvládali,ako ste riešili kŕmenie počas dňa,ja do práce budem chodiť od 6:00hod do 14:00hod,cize okolo 14:30 budem doma.Neviem ako ho mám na to pripraviť,ci mu mám začať aspoň v 5 mesiaci dávať nejaké prikrmy,alebo umelé mliečko a zároveň ho kojit,lebo nerada by som skončila s kojenim. ďakujem za každú radu 🙂

evinkah
•
13. nov 2016

Ja som zacala s prikrmami od ukonceneho 4. mesiaca - tie prve 2-3 tyzdne to aj tak len ochutnava, zje lyzicku, dve, tri... v 6. mesiaci mi uz dcerka papala obed a ranajky, UM nebolo treba davat vobec, pila vodu. Dojcena bola az do roka, do prace som sa vratila od 7m.

marcelatje
•
13. nov 2016

8 hodin je na dojcene dieta dost. Prikrmov v tom case velke mnozstvo nezje. Vidim to na odsavanie. Moje deti vsak odsate mlieko nechceli... 😓

nyusika
•
13. nov 2016

@moniti pracovisko je ako ďaleko od domu? Máš nárok na prestávky na dojčenie.

esther03
•
13. nov 2016

@moniti no ja to vidim bud na odstriekavanie (ak ti pojde, mne nesla ani kvapka so ziadnou odsavackou) alebo UM. Zalezi aj kde dieta bude a ci je mozne, aby ti ho niekto nosil do prace na nadojcenie, samozrejme ak mas pracu blizko domu, co asi nemas ked pol hodku mas z prace.

pribinak
•
13. nov 2016

V 5.mes zacni podávať prikrm, ale urcite ak ti ho nikto neprinesie 2x na nadojcenie do prace, tak budes musiet odsávať

bluka2
•
13. nov 2016

Ja som zacala ako ty po ukoncenom 6. mesiaci, ale iba od 9 do nejakej 14tej plus minus. Raz mi ju doniesli na kojenie a jeden prikrm mala. Vodu ani nic ine (um nikdy nemala) sme nedavali. Islo to fajn, to jedno kojenie by sa dalo nahradit odstriekanim. Ale o 6 tej je to dost skoro. Drzim palce, nam sa to podarilo, kojena je doteraz

bluka2
•
13. nov 2016

Potrenuj predtym pre istotu s odsavackou, mne vyhovovala nie prva ktoru som vyskusala, sadla mi taka od nuk. Ale na tieto triky som prisla az okolo 1. roku

kaaaty
•
14. nov 2016

Moj nechce nic z flase. Ani moje ani umele. Tak pije len caj, ale popapa dost vela. Ma desat mesiacov a nahle zostal s tatinom.

ukulela
•
14. nov 2016

tiez to vidim na odsavanie.plne kojene staciprikrmovat od6ho, netreba zbytocn skor (pokial si to dieta nevyziada) .. takze skusajodsate z flasky - ale tiez pozor na cumel, ja mam dobre skusenosti avent nattural, maly plynule siel z cumla na prso a naopak ...
a tiez, pokial jezamestnavatel ustretovy a mas moznost, ries prestavky na kojenie. respak nechces prist o mleiko/znizit laktaciu, tak aj pocas prace si budes musiet odsat/odstriekat.

fivecat
•
15. nov 2016

@moniti Ja som zacala s prikrmami po piatom mesiaci a 2x si odsavala v praci. Nasledujuci den to mm dal malej z flase. Trochu toho povypluvala vzdy, ale nemala s tym problem, aj ked pred tym nemala nic z flase. Inak jej po 7. mesiaci muz zacal davat biely jogurt, tak som presla na 1x odsavanie, pocas prace.