icon

Náušnice pre dieťa: Nastreliť alebo prepichnúť?

Včera o 12:37

Ahojte , chcela by som už dať mojej malej náušnice . Má 3,5 mesiaca . Je lepšie ich dať nastreliť alebo prepichnúť

anonym_ce049b
Včera o 12:43

@anonym_autor za mna nastrelit...

mladenca
Včera o 12:43

Istotne je lepšie vždy prepichnutie ako nastrelenie, nakoľko sa to tkanivo nastrelením len pretrhne, nič viac.

janinah
Včera o 12:58

Uplne jedno.

hederamonstera
Včera o 12:58

Ani jedno

mima172
Včera o 13:07

Ja som dala dcére nastreliť. Naša doktorka prepichuje, čo som nechcela, tak som si našla salón, kde nastreľujú. Bolo to rýchle, hojenie pekné (stačilo dodržať pokyny) a o nejakú dobu som oceľové náušnice vymenila za zlaté.

lulu_lucy
Včera o 13:23

Ja som dala prepichnúť, lebo ako píše pani vyššie, pri nastrelení sa tkanivo časom zrastie (pokiaľ sa naušnice nenosia). A aj pani Dr. ktorá to dcerke robila mi to tak zdôvodníla (ale nechala to na mojom rozhodnutí, lebo ona nastreľuje a aj prepichuje…). A neľutujem to, aj keď som zo začiatku váhala, že či vôbec…Ja mám tiež prepichnuté uši a nosím naušnice, a vedela som, že by bolo len otázkou času, kedy by sa dcérka začala pýtať, že prečo ona nemá…aj ona chce nosiť naušnice a pod.

autor
Včera o 13:27
@hederamonstera

Ani jedno

@hederamonstera dôvod ?

hederamonstera
Včera o 13:34
@anonym_autor

@hederamonstera dôvod ?

@anonym_autor pride mi nehumanne znackovat babatka len kvoli pohlaviu

katkazatka
Včera o 13:44

Jednoznačne nastreliť. Je to pársekundová záležitosť. Netyrat dieťa dlhým prepichovaním ihlou. Ziadne zarastanie, ani žiadne zápaly nehrozia.

autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_f55c72
Včera o 16:41
@hederamonstera

@anonym_autor pride mi nehumanne znackovat babatka len kvoli pohlaviu

@hederamonstera Ja mám tiež taký názor, že nerobiť diery v ušiach by bolo najlepšie. Mne kedysi tiež mater dala nastreliť náušnice, keď som bola dieťa, ale už nejaké tie roky náušnice nenosím a ani sa nechystám. Nie som módne a ani tak že elegantne založená.

anonym_826c63
Včera o 16:57

@anonym_autor prepichnut, seriozne štúdia nenastreluju vôbec. A takej malej by som dávala prepichnut u pediatra.

vikusjk
Včera o 17:11

Nastreliť. Ale ešte počkať, nastreľuje sa až v 5-6 mesiacoch

gab1sol
Včera o 17:23
@lulu_lucy

Ja som dala prepichnúť, lebo ako píše pani vyššie, pri nastrelení sa tkanivo časom zrastie (pokiaľ sa naušnice nenosia). A aj pani Dr. ktorá to dcerke robila mi to tak zdôvodníla (ale nechala to na mojom rozhodnutí, lebo ona nastreľuje a aj prepichuje…). A neľutujem to, aj keď som zo začiatku váhala, že či vôbec…Ja mám tiež prepichnuté uši a nosím naušnice, a vedela som, že by bolo len otázkou času, kedy by sa dcérka začala pýtať, že prečo ona nemá…aj ona chce nosiť naušnice a pod.

@lulu_lucy na to zrastenie čakám už takmer 10 rokov - dala som si nastreliť jednu naušnicu a nosila som tam len pár týždňov tú nastrelenú a odvtedy som ju nemala. A stále nezarástla. 🤷‍♀️

@anonym_autor Z medicínskeho hľadiska neviem povedať, ale za mňa nastrelenie - je naozaj rýchle a dieťa sa skôr zľakne, ako by plakalo pre bolesť (aspoň u našich dievčat to tak bolo). Ale našli sme si pani, ktorá to robila už roky a mala naozaj dobrú prax a vedela to aj s deťmi.

reela
Včera o 17:27

Za mna nastrelit kvoli mensej psycho ujme

lulu_lucy
Včera o 19:53
@gab1sol

@lulu_lucy na to zrastenie čakám už takmer 10 rokov - dala som si nastreliť jednu naušnicu a nosila som tam len pár týždňov tú nastrelenú a odvtedy som ju nemala. A stále nezarástla. 🤷‍♀️

@anonym_autor Z medicínskeho hľadiska neviem povedať, ale za mňa nastrelenie - je naozaj rýchle a dieťa sa skôr zľakne, ako by plakalo pre bolesť (aspoň u našich dievčat to tak bolo). Ale našli sme si pani, ktorá to robila už roky a mala naozaj dobrú prax a vedela to aj s deťmi.

@gab1sol 😊 ja som písala o nastrelovaní v prípade detí, kedy im ušká ešte rastú atď….

Prikladám 😉aj prehľad od Al:
Áno, dierky po nastrelení náušníc zvyčajne zarastú, ak sa náušnice vyberú, najmä ak sú čerstvé (do niekoľkých týždňov či mesiacov od nastrelenia). U detí je tento proces zrastania pomerne rýchly, často v priebehu pár dní až týždňov. Staršie, dobre zahojené dierky môžu zrásť len čiastočne alebo sa časom zúžia.

Kľúčové informácie o zrastaní dierok:
Doba hojenia: Čerstvé dierky zarastú takmer úplne, ak sa náušnice vyberú krátko po nastrelení (hojenie trvá cca 4-6 týždňov,).

Detské ušká: U malých detí je tkanivo veľmi regeneračné, takže po vybratí náušníc sa dierky zvyknutú zrásť rýchlo.

Staršie dierky: Aj po rokoch nosenia sa dierky môžu po dlhšom čase bez náušníc zúžiť alebo zrásť, hoci v koži ostáva malá jazvička.

Čo robiť pri zápale: Ak je dierka zapálená, po vybratí náušnice sa môže zahojiť aj so zrastením, preto je dôležitá starostlivosť.

Ak si prajete dierku zachovať, nenechávajte ucho bez náušnice dlhšie ako pár dní, kým je piercing čerstvý.

gab1sol
Dnes o 05:02
@lulu_lucy

@gab1sol 😊 ja som písala o nastrelovaní v prípade detí, kedy im ušká ešte rastú atď….

Prikladám 😉aj prehľad od Al:
Áno, dierky po nastrelení náušníc zvyčajne zarastú, ak sa náušnice vyberú, najmä ak sú čerstvé (do niekoľkých týždňov či mesiacov od nastrelenia). U detí je tento proces zrastania pomerne rýchly, často v priebehu pár dní až týždňov. Staršie, dobre zahojené dierky môžu zrásť len čiastočne alebo sa časom zúžia.

Kľúčové informácie o zrastaní dierok:
Doba hojenia: Čerstvé dierky zarastú takmer úplne, ak sa náušnice vyberú krátko po nastrelení (hojenie trvá cca 4-6 týždňov,).

Detské ušká: U malých detí je tkanivo veľmi regeneračné, takže po vybratí náušníc sa dierky zvyknutú zrásť rýchlo.

Staršie dierky: Aj po rokoch nosenia sa dierky môžu po dlhšom čase bez náušníc zúžiť alebo zrásť, hoci v koži ostáva malá jazvička.

Čo robiť pri zápale: Ak je dierka zapálená, po vybratí náušnice sa môže zahojiť aj so zrastením, preto je dôležitá starostlivosť.

Ak si prajete dierku zachovať, nenechávajte ucho bez náušnice dlhšie ako pár dní, kým je piercing čerstvý.

@lulu_lucy však aj AI to píše: “Áno, dierky po nastrelení náušníc zvyčajne zarastú, ak sa náušnice vyberú, najmä ak sú čerstvé (do niekoľkých týždňov či mesiacov od nastrelenia).” Aj pani, čo mi to nastrelila, tvrdila, že ak s tým nebudem ok, stačí naušnicu vybrať.
V mojom prípade nešlo o “staršie, dobre zahojené dierky”. Dala som si nastreliť jednu naušnicu, ale keďže mi skrz vlasy vadila, dala som ju preč skôr ako sa dierka úplne zahodila.

anonym_a4a945
Dnes o 05:08

Nechat dieta az vyrastie,nech sa rozhodne samo. Moja ma 12r. a neznasa nausnice. Podakovala sa mi,ze som jej nedala usi prepichnut,lebo za jej to nepaci a nikdy ich nosit nechce.