icon

Naviazané 14 mesačné dieťa

10. nov 2021

Dobrý deň, chcela by som sa poradiť s mamičkami, možno máte podobnú skúsenosť alebo mi poradíte čo s tým. Mám 14 mesačného syna a už asi týždeň je na mňa strašne naviazaný. Doteraz to nebolo až v takej miere, teraz jednoducho nemôžem odísť ani z izby bez toho aby hneď neplakal, keď ho vonku vyberiem z kočíka drží sa mojej nohy a kričí mama, prosím vás, čo mohlo byť spúšťačom? Môže to byť iba obdobie, napríklad zúbky? Zdá sa mi aj všeobecne tak viac nervózny tento posledný týždeň. Ďakujem za rady a názory

anjelicek26
10. nov 2021

Ano je to len obdobie... nechaj to tak, nech sa lepi...cim viac mu ukazes, ze je to ok, ze je pri tebe, tym skor to prejde... odsuvat a skusat v tejto faze nejaku odluku je kontraproduktivne...

panda21
10. nov 2021

Vývojový skok, separačná úzkosť.. U nás to trvá už 4 mesiace 🤷‍♀️

elizabet173
10. nov 2021

je to len obdobie, prejde to, nenechávaj ho samého, ale zase, ak si potrebuješ len odbehnúť z izby do izby niečo zobrať, minútku vydrží. O pol roka to bude zase iné

nique
10. nov 2021

Mojej malej sa od 10m do 1,5r nesmel nikto ani dotknut. Ani manzel. Nepohla som sa od nej ani na sek. Teraz bude mat 3 a je samostatnejsia, ako starsi, ktory vobec nemal separacnu uzkost.