Nechali by ste starých rodičov strážiť deti na celý víkend?
Ahojte, rodičia nám ponúkli, že si vezmú deti na celý víkend. Na jednej strane by sme si oddýchli, na druhej mám trochu výčitky a obavy. Ako často nechávate deti u starých rodičov?
Deti majú 3 a 5 rokov. Sú živšie, keď sme u nich, rodičia to zvládajú. Ale nemali ich ešte na noc.
@anonym_autor a preco nie? Jezis, ved ich nedavas cudzim ludom. A nie su neschopni. Ty to dost prehanas
Nemala by som problem. Aj mensie som dala. Starkym, ktorym doverujem. Zial, u nas to casto mozne nie je (dialka). Ak Vasim doverujes, deti zvladaju a su tam mali stastni, tak si uzi vikend s manzelom a starkym nechaj moznost uzit si vikend s deckami. Nevidim v takomto pripade jediny dovod, preco nie. 😊
Ak to rodičia zvládajú a radi sa postarajú, buď rada. Daj deti na skúšku a uvidíš. Možno zistíte, že môžu ísť aj na celý týždeň. Ako deti sme mali vždy najkrajšie zážitky z prázdnin u babky. Škoda, že moje deti žiadnu babku nemajú.
Bezne ostavaju cely vikend. Aj ja ako dieta som ostavala. Treba to vyuzit kym su take male ked zacne puberta nebude ich lakat ostat u starych rodicov.
Ak sa ponúkli sami, tak je Ok. Ale ja by som vyskúšala ešte tú noc, ako zvládnu.
u mojich rodičov bol prvýkrát keď mal 3 a veľmi si to užil, u svokry nebol ešte odmieta ho vziať, lebo ako pôjde na nákup. ak bývate blízko dala by som bez váhania, nech si aj deti užijú niečo iné, nové. že ak by bol problém viete sadnúť do auta a ísť.
Este dodam treba urcite zohladnit vek, zdravotny a psychicky stav starych rodicov samozrejme. Moze mat stary rodic 50 a byt vitalny ale aj po 70tke
v tom veku uplne v pohode, obe deti su uz bez plienky, najedia sa same, uziju si to, neboj sa..... maximalne nezabudni na pyzamko a oblubeneho plysaka
nechavali sme ich pravidelne
Išla som sa poskladať od šťastia keď mi naši zobrali syna na víkend a ja sim s muzom mohla vypadnúť
Sú to moji rodičia, vychovali mna, tak viem, že vserko je ok
@anonym_autor u nas napr.svokrovci urcite nie, maju 80 a uz svoje vazne zdravotne problemy, nevladzu s nimi, nasi chalani fakt ze 5 min nesedia, oni by aj chceli ale neustrazili by ich. Moji rodicia maju pred 70tkou, aj oni maju co robit, ale ku nim by som ich dala, len predsa viac este vladzu. Ale robime to skor tak, ze chodia ku nam strazit 😊
Kludne ich nechaj, bude to v pohode, uziju si vsetci zucastneni aj nezucastneni. Moj nemal este ani 3 roky ked bol s nasimi na dovolenke, plac bol az ked ho vratili domov
podľa toho koľko majú rokov aj rodičia. ale ak sa sa s deťmi poznajú, majú dobrý vzťah, tak určite by som dala. moje dieťa chodilo od malého mala na prespávačky k babke, aj so sesternicou, ohromne si to vždy užili ...
Ak nemaju 100 rokov, tak kludne. Bezne su u starych rodicov na vikend, tesia sa ja deti aj rodicia 🙂
Urcite dala. Moj syn chodi k starym rodicom na 3 tyzdne na letne prazdniny od svojich 4 rokov, teraz ma 6...
Buduci rok na 3 tyzdne pojde aj so svojiu 3 rocnou sestrou 🙂
Uplne bezne chodi na vikend od 2 rokov...najdlhšie bol 9 dní..potom som sa už vyhrazala, že im ho nedám, ak mi ho nevrátia 😁😁😁😁 maly je u nich rad...su to 70tnici...nech si ich uzije...nikto nevie koľko dasu ešte spolu budú mať možnosť stravit...
Zalezi ci su zdravotne ok. Pozri ak by si nahodou bola v nemocnici. Muz musel niekam odcestovat... co by deti dali vam do nemocnice? Alebo by boli same doma?
Nie. Ci by chceli alebo museli by sa stari rodicia postarali.
Ak to sami navrhli o to skor 😉
Mozno sk byvate blizko seba tak absolutne ziaden problem nevidim. Ak 200-500km tak pre pripad by to uz "problem" byt mohol ale aj tak to zvladnu 😉
Podstatné je či chcú ísť aj deti a ako zvládajú noc. Nezáleží na veku. Prvýkrát by som dala tak aby som mohla kedykoľvek prísť.
Náš má 7 a este nikdy nezaspal bezomna. Takze on by nesiel ani cez den, nie to na noc 😀🫣
Samozrejme. Je to prospešné pre všetky strany. Rodičia si užijú vnúčatá, nebudú sa nudiť, vytrhne ich to z rutiny. Deti zažijú trošku inú výchovu a iný druh lásky, užijú si zábavu a trošku sa osamostatnia a vy si oddýchnete. Pre mňa výhra pre všetkých.
@anonym_autor ak to nevyuzijete, tak mi na nich pošli kontakt a ja sa s nimi dohodnem 😁
my takéto vymozenosti bohužiaľ nemáme...
čoby sme zato dali my mamy, ktoré tuto možnosť nemáme 🙂
Skúste najprv len jednu noc a iba s jedným dieťaťom. Potom to vyskúšajte aj s druhým. Ak budú všetci spokojní, môžete im potom zveriť obe deti na celý víkend.
No u nás naši sú starší. Ledva vydržia jeden deň, potom sú KO. A svokrovci stále výhovorky, že nemajú čas
môj chodí aj na týždeň :D a to niekedy sa zbalí u jednej babky, že ide domov a na druhý deň sa už balí, že ide druhým starým rodičom, ja som rada, že má také dobré vzťahy s nimi a tým pádom aj kopu zážitkov. veď keď tam ešte nespali, tak nemusia ísť rovno na týždeň, skúste najskôr jednu noc, z vlastnej skúsenosti, mamy to horšie zvládajú ako deti :D
Ja som bola v zahraničí u 70 ročných starkých celé leto keď som mala 5-6 rokov 😆 jasne že nechala
Prečo nie. Ja som nikdy takú možnosť nemala. Ak by bola druhá strana ochotná a chceli by dávať pozor na moje deti, bola by som rada. Mám už pubertakov a nepoznajú prespať u babky. Čo už

@anonym_autor Neboj, budu sa mat super. Isto to vsetci zvladnu. Uzite si vikend.🙂