icon

Nechali by ste starých rodičov strážiť deti na celý víkend?

Dnes o 07:50

Ahojte, rodičia nám ponúkli, že si vezmú deti na celý víkend. Na jednej strane by sme si oddýchli, na druhej mám trochu výčitky a obavy. Ako často nechávate deti u starých rodičov?
Deti majú 3 a 5 rokov. Sú živšie, keď sme u nich, rodičia to zvládajú. Ale nemali ich ešte na noc.

Strana
z2
anonym_0b0395
Dnes o 10:36

@anonym_autor
Keby nekojim, nechám im všetky 3 aj na ten víkend. A vo veku tvojich detí úplne v pohode.

anonym_aa8386
Dnes o 10:43

Nie. Starý rodič si svoje deti vychoval, ja si vychovám svoje…. Starý = dôchodca, nech si užíva dôchodok

prasiatko30
Dnes o 11:07

Zalezi kolko rokov maju stari rodicia a ake zive su deti. Ja som moje deti s mojimi rodicmi nechala mali vtedy 1,5r a starsiemu islo na 4r. Starsie bolo velmi kludne, maldsie bolo viac naviazane na mna. Rodicia boli v tom case relativne mladi - 58r a my sme isli na vikend nejakych 600km od miesta bydliska mojich rodicov. Prezili to, aj stari rodicia aj deti.

anonym_81b9a0
Dnes o 11:36

@anonym_autor výčitky nemáš mať prečo, obavy sú normálne. Ale ak sama uznavaš, že to zvládajú, tak sa nemáš čoho báť. No chápem, že keď je to prvýkrát tak máš obavy. Neboj sa a užite si voľno s mužom 🙂

anonym_90ccf3
Dnes o 14:40
@patta89

Urcite dala. Moj syn chodi k starym rodicom na 3 tyzdne na letne prazdniny od svojich 4 rokov, teraz ma 6...
Buduci rok na 3 tyzdne pojde aj so svojiu 3 rocnou sestrou 🙂

@patta89 fuha zavidim uprimne, ze 3 tyzdne 😍

patta89
Dnes o 16:38
@anonym_90ccf3

@patta89 fuha zavidim uprimne, ze 3 tyzdne 😍

@anonym_90ccf3 Ja som rada, že moji rodičia si ho pytaju a chcu ho tak dlho (teda oni ho stale pytaju na 4 tyzdne)... k tomu su oni 500 km od nas...🙂

elzu
Dnes o 16:46

Moje deti byli v tomto veku s babickou a dedou v Chorvatsku na deset dni a ve 4 a 6 letech na lyzich na 5 dni.

guiseppinka
Dnes o 16:48

Pred koronou som brala kvoli dalsej chorobe (po kiahnach) decka k nasim (mali 3 a 5 rokov), tyzden na to zavreli hranice. Mama mala 4 decka doma, vzdialenost medzi nami bola 600 km a zavrete hranice. Prezili to absolutne v pohode vsetci, v lete chodia pravidelne k nasim. Svokre by som ich nedala, lebo u nej nie je dovera ani z jednej ani z druhej strany...
Nemam ziadne vycitky. S radostou ich tam odnesiem a podla potreby "dobehnem" na vikend. Stale to je 600 km

anonym_b0e052
Dnes o 17:07

@anonym_autor Samozrejme, chodia na vikendy. Dokonca mala 3 rocna sa sama pyta, kedy pojde k babke a dedkovi. A ked aj babka s dedkom chcu a vladzu, preco by som im ich nemala dat. Predsa deti potrebuju aj starych rodicov.

sisaka
Dnes o 17:09
@anonym_aa8386

Nie. Starý rodič si svoje deti vychoval, ja si vychovám svoje…. Starý = dôchodca, nech si užíva dôchodok

@anonym_aa8386 ja som stará mama. Nie som dôchodca a aj keď som si svoje deti vychovala nemám absolútne žiaden problém postarať sa aj o vnučku. Moja vnučka sa k nám vždy teší a plače, keď k nám nemôže prísť na víkend na prespanie. Niet nad dobré rodinné vzťahy.

nekonecna_katastrofa
Dnes o 17:53
@anonym_aa8386

@anonym_aa8386 veď sa sami ponúkli, tak očividne im vnúčatá ten dôchodok nepokazia 🤦‍♀️
@anonym_autor ak rodičom dôveruješ, tak nechaj. Moji v tom veku už boli bez nás na noc. Svokrovci by si netrúfli, ale moji rodičia bez problémov. Deti ich milujú a ja viem, že je o nich v pohode postarané. Už sme tak boli na noc preč (v tom veku 5 a 3).

anonym_f6ac83
Dnes o 18:00
@anonym_45c8d6

Náš má 7 a este nikdy nezaspal bezomna. Takze on by nesiel ani cez den, nie to na noc 😀🫣

@anonym_45c8d6 Aj môj má 7 a starší 9 rokov a ešte nikdy nespali mimo domova. Starý rodičia ich nikdy nepostrazili ani na 30 minút ani nemajú záujem o vnúčatá.

zuz0110
Dnes o 18:09

Jezis jasne. Moje deti chodili tiez od veku 3 a 6 k mojim rodicom kludne na 3-4 noci. Zacali sme jednou nocou a potom postupne pridavali. Pravdupovediac, najprv tam spala par krat sama ta mladsia, lebo starsi ma PAS a tazsie sa mu zvyka na nove veci. Ale potom sa nechal raz presvedcit aj on a uz pohoda. Aj tieto prazdniny pojdu viac krat na par dni. Obaja moji rodicia pracuju, ale chcu vyuzit skolske prazdniny naplno. Vsetci zucastneni sa uz na to tesime :D.

Strana
z2